Trainingsdatum Datum overige dagen Locatie Tijd Venue Venue url
1
2
3
1

Framing: beïnvloeden met taal

Frame je of wordt je geframed? In deze verhelderende training leer je van taalstrateeg Jolijn Mes dat framing onvermijdelijk is. Leer hoe jij er zelf effectief mee om kan gaan!

Beschrijving

Training Framing: beïnvloeden met taal

Zeg je liever ontwikkelingssamenwerking of ontwikkelingshulp? Is stemmen een recht of een plicht? Welke woorden je kiest heeft een flinke impact op hoe mensen jouw boodschap zullen interpreteren. Waarom laten we ons door de ene boodschap wel overtuigen en door een andere boodschap niet? Welke woorden werken voor jouw doelstelling?

Om echt overtuigend te communiceren is stilstaan bij slimme framing (denkraam) essentieel. Het gaat niet om wat je zegt, het gaat om wat je toehoorders horen! In de training Framing leer je een frame begrijpen, ombuigen en gebruiken. Na de training kijk je met een andere blik naar taal en tekst en laat je je niet meer zo snel ‘framen’ door een ander.

Een aanrader voor iedereen die sterker wil formuleren en spreken!

Veilig leren

Deze training wordt social distance proof aangeboden zodat we iedereen een veilige leeromgeving kunnen garanderen. Lees meer over ons protocol.

Wat je kunt na de training Framing: beïnvloeden met taal

 • Je snapt hoe jouw brein werkt.
 • Je leert framing praktisch definiëren.
 • Je herkent het effect van een goed/slecht frame.
 • Je kunt systematisch werken met framing.
 • Jezelf beschermen tegen frames van een ander.
 • Je kunt zelf aan de slag gaan met framing binnen de eigen organisatie.

Wat je van de training Framing: beïnvloeden met taal kunt verwachten

Je leert dat framing onvermijdelijk is en hoe jij er zelf effectief mee om kunt gaan. De training gaat in op hoe iets werkt en waarom dat zo werkt. Wat is het effect van een frame op ons onderbewustzijn en onze emoties? En wat betekent dat voor ons wereldbeeld? En hoe kunnen we het inzetten voor effectieve communicatie? Aan de hand van voorbeelden komen de verschillende uitingsvormen van framing aan bod en leer je frames herkennen. Je ontdekt de voorwaarden van een sterk frame en maakt een opzet voor een frame dat je kunt inzetten voor je eigen doeleinden.

Voor wie is de training bedoeld?

Voor mensen die hun ideeën, strategie en/of beleid intern of extern willen overbrengen, zoals communicatie- en marketingmedewerkers, (hoofd)redacteuren, voorlichters en politici.

Voordelig leren bij De Redactie

Schrijf je je in voor meerdere trainingen, dan leer je nog voordeliger! Wanneer je je aanmeldt voor twee trainingen, of je schrijft je tegelijk in met een vriend of collega, dan ontvang je 5% korting op het totaalbedrag. Schrijf je jezelf of anderen in voor drie of meer trainingen dan levert dat in totaal 8% voordeel op. De korting wordt automatisch toegepast in het winkelmandje op het moment dat je meer trainingen toevoegt. Zo stel je voordelig je eigen leertraject samen.

Extra voordeel voor ZZP-ers

Ben je zelfstandige? Dan krijg je bij De Redactie extra voordeel! ZZP-ers krijgen altijd 5% extra korting op ons hele trainingsaanbod met reductiecode ZZPDEREDACTIE.

Wat je vooraf moet weten

 • Er is een maximum van 10 deelnemers.
 • Wist je dat de kosten voor deze training in sommige gevallen fiscaal aftrekbaar zijn?
 • Je ontvangt een certificaat van deelname.

Video

Incompany training Framing: beïnvloeden met taal

Deze cursus is ook als incompany training te boeken. Op locatie of online. Een incompany training is maatwerk waar en wanneer jij wilt.

Aantal dagen1 dag
LocatieAmsterdam
Tijd09.30 - 16.30 uur, lunch is inbegrepen
NiveauHBO+
CertificaatJa
Gaby Ockeloen
Projectleider voorlichting & werving - ECM
10

Ontzettend leerzame training waarin ik veel mee kan nemen naar mijn eigen organisatie toe. Goede trainer, goede voorbeelden. Top!

Manou Beijne
Tekstschrijver - Communicatiebureau Gemeente Amsterdam
9,0

Ineens zie je niet alleen hoe ‘communicatie’ in elkaar steekt, maar snap je ook meer van het fenomeen mens&taal. Er zit een wereld achter de wereld van communicatie! Niets is wat het lijkt.

Loïs Diallo
Zelfstandig online adviseur, contentexpert
9,0

Heel verhelderend en inspirerend.

Frits Mostert
Communicatieadviseur/persvoorlichter - Medisch Centrum Leeuwarden
7,0

Wat mensen horen is lang niet altijd wat jij probeert te zeggen. Dat heeft deze training goed duidelijk gemaakt.

8,4

23 reviews

 • 06 oktober 2020
 • 1 dag
 • Amsterdam
 • 09.30 - 16.30 uur, lunch is inbegrepen
Nog slechts 3 plekken beschikbaar

 395,00


* Deze gegevens graag invullen

Wij gebruiken bovenstaande gegevens alleen om uw vraag te beantwoorden. Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om. Voor meer informatie zie ons privacy statement.

Gaby Ockeloen
Projectleider voorlichting & werving - ECM
10

Ontzettend leerzame training waarin ik veel mee kan nemen naar mijn eigen organisatie toe. Goede trainer, goede voorbeelden. Top!

Manou Beijne
Tekstschrijver - Communicatiebureau Gemeente Amsterdam
9,0

Ineens zie je niet alleen hoe ‘communicatie’ in elkaar steekt, maar snap je ook meer van het fenomeen mens&taal. Er zit een wereld achter de wereld van communicatie! Niets is wat het lijkt.

Loïs Diallo
Zelfstandig online adviseur, contentexpert
9,0

Heel verhelderend en inspirerend.

De trainer

Jolijn Mes is taalstrateeg en deskundige op het gebied van retorica, nudging en framing.

Download (gratis) tips over framing

Wil je echt overtuigend communiceren, dan is stilstaan bij slimme framing essentieel. Het gaat namelijk niet om wat je zegt, maar om wat je toehoorders horen! Trainer Jolijn Mes geeft 5 tips.

PDF met tips die je op de website van De Redactie kunt downloaden

We maken je er op attent dat de door jouw verstrekte persoonsgegevens zoals naam en e-mailadres worden opgenomen in ons gegevensbestand. Voor meer informatie verwijzen we je naar ons Privacybeleid.

 

×
Direct contactBel me terug

 • De Redactie
 • Gooische Kaai 15
 • 1141TV Monnickendam

 • info@deredactie.nl
 • 0299 - 65 38 53
 • Btw: NL8017.10.960B.01
 • IBAN: NL64TRIO 0781 515 858
 • KVK: 36040811
×