Detachering in communicatie en (online) redactie

Zoek je interim versterking voor je redactie of je communicatieafdeling? In drukke periodes bijvoorbeeld, of tijdens ziekte of zwangerschap van een van je medewerkers. Via ons detacheringsbureau vind je professionals met de juiste ervaring en kennis die goed passen in jouw organisatie. Zo kun je snel, flexibel en zonder verdere werkgeversverplichtingen extra capaciteit inhuren.

Meer informatie Vaste medewerker nodig?

Snel, geen gedoe en no cure no pay: de voordelen van detachering

We helpen je graag bij de invulling van interim vacatures op het gebied van online redactie, communicatie en marketing. Zo kun je snel en flexibel extra personeel inhuren voor een korte klus of een langere periode. En dit allemaal zonder verdere werkgeversverplichtingen of administratieve rompslomp, want wij regelen alles rond zo’n detachering: van de werving en selectie van kandidaten tot en met een vliegende start van de interimmer in jouw organisatie. We werken altijd op basis van no cure, no pay. De zoektocht naar een geschikte kandidaat komt voor onze rekening.

Selectie binnen enkele dagen

Aan de hand van je wensen en voorwaarden selecteren we binnen een mum van tijd geschikte én beschikbare kandidaten uit ons netwerk die jouw team direct kunnen versterken. Professionals van De Redactie zijn ervaren vakmensen met hbo- of wo-niveau die verstand hebben van taal, online communicatie, beeld en social media. Ze zijn vertrouwd met actuele SEO-regels, onlinemarketingtools en verschillende contentmanagementsystemen.

Vertel ons je wensen en ideeën

We vinden voor jouw organisatie graag een:

 • Online redacteur / webredacteur
 • Contentmanager
 • Contentadviseur
 • Contentspecialist
 • Socialmediaredacteur
 • Videoredacteur / video-editor
 • Beeldredacteur
 • Tekstschrijver
 • Copywriter
 • Eindredacteur
 • Hoofdredacteur
 • Branded content editor

‘We werken graag samen met De Redactie omdat de recruiters snel handelen, goede kandidaten voorstellen en alert zijn op de continuïteit van de gevraagde inzet. Vanzelfsprekend staren we ons niet blind en als dat aan de orde is vragen we ook uit bij andere bureaus. In 99% van de situaties komen we toch uit bij De Redactie.’

Ad Nederlof
teammanager bij Interprovinciaal Overleg

‘Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking. De redacteuren leveren kwaliteit en werken vlot. Daarnaast zijn de lijnen met De Redactie kort en weten we elkaar goed te vinden. (…) Ik kan De Redactie van harte aanbevelen.’

Lya Vegter
Teamleider bij hogeschool Windesheim

‘Prettig contact en geweldige kwaliteit aangeleverde redactiecapaciteit.’

Alecita Beesemer-Wolters
Hoofdredacteur a.i. Informatiepunt Omgevingswet

‘Voor een migratieproject benaderde ik De Redactie omdat zij mantelpartij is van de Rijksoverheid. Het was een prettige en professionele samenwerking en we zijn zeer tevreden over de kandidaten die ze hebben aangeboden. De ingehuurde webredacteuren zijn sindsdien druk bezig met het migreren en verbeteren van de websites op PRO. Op basis van mijn ervaringen beveel ik De Redactie van harte aan.’

Raoul Zonnenberg
programmamanager bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

‘De contacten met De Redactie en Karen Span verliepen naar wens, zowel op locatie als via de telefoon en e-mail. We bevelen De Redactie zeker aan voor wat betreft het redigeren en schrijven van brief- en e-mailsjablonen.’

Minke de Boer
afdeling Communicatie bij De Woonschakel

‘Alle zeilen werden bijgezet om een passende kandidaat voor ons te vinden. We kozen uiteindelijk voor Margit Brouwer omdat haar werkervaring het beste aansloot bij de functie. De Redactie heeft goed inzicht in de markt en de vaardigheden waarover kandidaten dienen te beschikken. Ik vond het een prettige samenwerking.’

Femke van Valkengoed
HR-manager bij uitgeverij Coutinho

Voor elke klus een specialist

Binnen ons uitgebreide netwerk hebben we contentspecialisten van alle niveaus. Professionals die graag werken op projectbasis en gewend zijn zich snel aan nieuwe situaties en omgevingen aan te passen. Onze specialisten zijn niet alleen gedreven, ze blijven zich ook ontwikkelen. Via De Redactie bieden we hen de kans om vakinhoudelijke trainingen te volgen.

 

Spoed? Detachering binnen 24 uur

Heb je met spoed professionele content nodig? Binnen enkele uren vinden wij een goede tekstschrijver, verslaggever of eindredacteur met de inhoudelijke kennis die je zoekt. Bijvoorbeeld voor het schrijven van artikelen, het afnemen van interviews of het redigeren van een rapport of jaarverslag.

 

In 5 stappen de juiste professional voor jouw organisatie

Vertel ons naar wie je op zoek bent

Dat kan telefonisch, per mail of we komen graag bij je langs voor een persoonlijke kennismaking.

Je ontvangt van ons een offerte

Aan de hand van het gewenste functieprofiel, startdatum en duur van opdracht (etc.) stellen we de offerte op.

Stap 3 We benaderen de beste kandidaten

We benaderen de beste kandidaten

We recruiten binnen ons eigen netwerk of delen jouw vacature / opdracht via onze online platforms.

Binnen 3-5 werkdagen stellen we kandidaten voor

Bij een spoedopdracht stellen we kandidaten binnen 24 uur voor. Is er een klik en ben je overtuigd?

Stap 5 We verzorgen een vliegende start

We verzorgen een vliegende start

Na akkoord stellen we de contracten op en regelen we verder alles rond de onboarding van de kandidaat.

Persoonlijk, dat is detachering via De Redactie

We investeren in duurzame relaties met onze opdrachtgevers én kandidaten. Uit ervaring weten we dat die persoonlijke benadering de beste resultaten oplevert. Zoek je versterking, dan hoef je geen online aanvraagformulier in te vullen. We bellen liever even of maken een afspraak. Want bemiddeling van personeel is mensenwerk. Voor een optimale match leren we je organisatie graag kennen. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

 

Volg een vakgerichte training

Beter worden in schrijven, content maken, (online) strategie of communicatie? Volg een training bij De Redactie! Je ontdekt nieuwe specialismen in je vakgebied, ontwikkelt vaardigheden in een kleinschalige setting en je raakt geïnspireerd door onze ervaren trainers. Nieuwe kennis gegarandeerd!

 

Het RedactoGram

Voordat kandidaten via ons aan het werk gaan, worden zij zorgvuldig gescreend tijdens een intakegesprek. Daarbij gebruiken wij een unieke en waardevolle tool: het RedactoGram. Dit is een door De Redactie ontwikkelde beoordelingsmethode gebaseerd op het Enneagram waarmee we redactionele competenties van een sollicitant zo objectief mogelijk in kaart brengen.

Type redacteur

De type-duidingen van het Enneagram zijn ingebed in een redactionele omgeving. Het RedactoGram biedt een waardevolle aanvulling om een objectief beeld van de persoonlijke én inhoudelijke geschiktheid van een kandidaat te krijgen. De resultaten van zowel het intakegesprek als het RedactoGram verwerken wij in het persoonlijke profiel van de kandidaat.

Wil je meer weten over onze werkwijze? Intakeredacteur Conny Meijssen helpt je graag verder.

Gwen Goetz
Recruitment Consultant

g.goetz@deredactie.nl
020-3086465

Lees in Bemiddeld de ervaringen van onze kandidaten

Veelgestelde vragen van onze opdrachtgevers

We gaan graag meteen voor je op zoek. We selecteren binnen enkele dagen geschikte én beschikbare kandidaten die tijdelijk jouw team kunnen versterken. Bijvoorbeeld als een medewerker door ziekte is uitgevallen, of als een collega met zwangerschapsverlof gaat of als je extra versterking nodig hebt tijdens een drukke periode of groot project. Onze samenwerking leggen we vast in een eenvoudig detacheringscontract. Je betaalt alleen een bedrag per gewerkt uur, wij dragen loonbelasting en sociale premies af. Zo kun je snel, flexibel en zonder verdere werkgeversverplichtingen extra capaciteit inhuren. Wij werken altijd op basis van no cure, no pay.

De Redactie is een van de weinige bureaus in Nederland die zich specialiseert in redactie- en communicatiefuncties. Onze dienstverlening is gebaseerd op grondige kennis van het communicatieproces en de actuele redactionele praktijk. Bemiddeling van redactioneel personeel is ons specialisme, wat voor ons echt iets anders betekent dan alleen cv’s doorschuiven. Wij investeren in duurzame relaties met opdrachtgevers én kandidaten. Uit ervaring weten wij dat die menselijke benadering de beste resultaten oplevert. Zoekt u versterking, dan hoeft u geen online aanvraagformulier in te vullen. Wij bellen liever even of komen bij u langs. Want bemiddeling is mensenwerk.

Voordat kandidaten via ons aan het werk gaan, worden zij zorgvuldig gescreend tijdens een intakegesprek. Daarbij gebruiken wij als tool het RedactoGram, een door De Redactie ontwikkelde beoordelingsmethode gebaseerd op het enneagram. De resultaten van zowel het intakegesprek als het RedactoGram verwerken wij in het persoonlijke profiel van de kandidaat.

Lees meer

×
 • De Redactie
 • Van Heenvlietlaan 200A
 • 1083 CM Amsterdam

 • info@deredactie.nl
 • 020-3086460
 • Btw: NL8017.10.960B.01
 • IBAN: NL64 RABO 0342 848 410
 • KVK: 36040811
×