Werving- en selectie in (online) redactie en communicatie

Zoek je een online redacteur of communicatieprofessional voor in vaste dienst? Het werven van goede sollicitanten kost vaak veel tijd. Laat ons het sollicitatieproces van je overnemen! Terwijl jij je blijft focussen op de dagelijkse werkzaamheden binnen je bedrijf, selecteren we binnen enkele dagen de beste kandidaten voor de vacature. De Redactie is al 20 jaar hét werving- en selectiebureau voor vacatures in online redactie en communicatie.

Meer informatie Maak een (bel)afspraak

De juiste kandidaat voor jouw organisatie

Jouw team kan wel een extra paar (schrijf)handen gebruiken, maar je hebt helemaal geen tijd om te zoeken of weet niet waar je moet beginnen. We helpen je hier graag bij! Als gespecialiseerd werving- en selectiebureau focust De Redactie zich al sinds 1999 volledig op functies in (online) redactie en communicatie. Hierdoor beschikken we over een bulk aan ervaring en een uitgebreid netwerk van communicatieprofessionals. Laat ons weten wat we voor je kunnen betekenen. We kunnen adviseren, meehelpen of de werving en selectie volledig van je overnemen.

Onze werkwijze

Het werven van kandidaten gaat in nauw overleg. Wie zoek je, en over welke kennis en ervaring moet de sollicitant beschikken? Graag komen we vrijblijvend bij je langs om te bespreken wie het beste in jouw team past. Geef je ons een go om met de werving te starten, dan gaan we direct aan de slag. Met jouw goedkeuring plaatsen we de vacature op verschillende online kanalen en werven we in ons netwerk en talentenpool. Binnen enkele dagen ontvang je van ons profielen van kandidaten die een-voor-een perfect aansluiten bij de vacature.

Laten we kennismaken

We vinden voor jouw organisatie graag een:

 • Online redacteur / webredacteur
 • Contentmanager
 • Contentadviseur
 • Contentspecialist
 • Socialmediaredacteur
 • Videoredacteur / video-editor
 • Beeldredacteur
 • Tekstschrijver
 • Copywriter
 • Eindredacteur
 • Hoofdredacteur
 • Branded content editor

‘Ik was snel op zoek naar een ervaren redacteur met een Haags netwerk die zelfstandig grotere verhalen schrijft. Een redacteur die zelf met ideeën komt, bestand is tegen feedback, niet bang is om door te vragen en alle genres aan kan. De Redactie verspilde geen tijd en begreep welk type redacteur we nodig hadden. Het gehele bemiddelingstraject verliep goed. De voorwaarden waren helder, snelle reacties over en weer.’

Nico Dikstaal
hoofdredacteur van Eigen Huis Magazine

‘Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking. De redacteuren leveren kwaliteit en werken vlot. Daarnaast zijn de lijnen met De Redactie kort en weten we elkaar goed te vinden. (…) Ik kan De Redactie van harte aanbevelen.’

Lya Vegter
Teamleider bij hogeschool Windesheim

‘We werken graag samen met De Redactie omdat de recruiters snel handelen, goede kandidaten voorstellen en alert zijn op de continuïteit van de gevraagde inzet. Vanzelfsprekend staren we ons niet blind en als dat aan de orde is vragen we ook uit bij andere bureaus. In 99% van de situaties komen we toch uit bij De Redactie.’

Ad Nederlof
teammanager bij Interprovinciaal Overleg

‘Alle zeilen werden bijgezet om een passende kandidaat voor ons te vinden. We kozen uiteindelijk voor Margit Brouwer omdat haar werkervaring het beste aansloot bij de functie. De Redactie heeft goed inzicht in de markt en de vaardigheden waarover kandidaten dienen te beschikken. Ik vond het een prettige samenwerking.’

Femke van Valkengoed
HR-manager bij uitgeverij Coutinho

Het RedactoGram

Voordat kandidaten via ons aan het werk gaan, worden zij zorgvuldig gescreend tijdens een intakegesprek. Daarbij gebruiken wij een unieke en waardevolle tool: het RedactoGram. Dit is een door De Redactie ontwikkelde beoordelingsmethode gebaseerd op het Enneagram waarmee we redactionele competenties van een sollicitant zo objectief mogelijk in kaart brengen.

Type redacteur

De waarnemingen van het Enneagram zijn geprojecteerd op de redactionele omgeving. Zo gaat het binnen de redactionele context niet om de vraag welk type mens tegenover ons zit, maar met welk type redacteur we te maken hebben. Het RedactoGram biedt een waardevolle aanvulling om een objectief beeld van de inhoudelijke én persoonlijke geschiktheid van een kandidaat te krijgen. De resultaten van zowel het intakegesprek als het RedactoGram verwerken wij in het persoonlijke profiel van de kandidaat.

Wil je meer weten over onze werkwijze? Intakeredacteur Conny Meijssen helpt je graag verder.

Conny Meijssen
Intakeredacteur & vormgever

In 5 stappen de juiste professional voor jouw organisatie

Vertel ons naar wie je op zoek bent

Dat kan telefonisch, per mail of we komen graag bij je langs voor een persoonlijke kennismaking.

Stap 2 Je ontvangt van ons een offerte

Je ontvangt van ons een offerte

Aan de hand van het gewenste functieprofiel, startdatum en duur van opdracht (etc.) stellen we de offerte op.

Stap 3 We benaderen de beste kandidaten

We benaderen de beste kandidaten

We recruiten binnen ons eigen netwerk of delen jouw vacature / opdracht via onze online platforms.

Stap 4 Voorstel binnen 3 - 5 werkdagen

Binnen 3-5 werkdagen stellen we kandidaten voor

Bij een spoedopdracht stellen we kandidaten binnen 24 uur voor. Is er een klik en ben je overtuigd?

Stap 5 We verzorgen een vliegende start

We verzorgen een vliegende start

Na akkoord stellen we de contracten op en regelen we verder alles rond de onboarding van de kandidaat.

Persoonlijk, dat is onze werkwijze

Bemiddeling van redactioneel personeel is ons specialisme, wat voor ons echt iets anders betekent dan alleen cv’s doorschuiven. Onze diepgaande kennis van het communicatieproces en de redactionele praktijk zetten we in om talent en organisatie samen te brengen.100% mensenwerk dus! We investeren in duurzame relaties met opdrachtgevers én kandidaten. We luisteren, adviseren, denken met je mee en zijn  betrokken. Uit ervaring weten we dat die menselijke benadering de beste resultaten oplevert. Voor een optimale match leren we je organisatie graag kennen. Neem contact met ons op en we vertellen je vrijblijvend wat we voor je kunnen betekenen.

Maak een (bel)afspraak

Eerst detachering, later in vaste dienst

Als je een nieuwe medewerker in vaste dienst neemt, spreek je in de regel een proeftijd van een maand af. Dat is best kort om erachter te komen of deze kandidaat daadwerkelijk op lange termijn net zo goed presteert als je had gehoopt. Daarom vinden veel van onze opdrachtgevers het prettig om een medewerker eerst op basis van detachering via De Redactie in te huren voor enkele maanden. Bevalt de samenwerking met de interimmer nog goed, dan kun je na zo’n verlengde proeftijd een vast dienstverband met hem of haar sluiten. Informeer naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Vertel me meer

Veelgestelde vragen van onze opdrachtgevers

We gaan graag meteen voor je op zoek. We selecteren binnen enkele dagen geschikte én beschikbare kandidaten die tijdelijk jouw team kunnen versterken. Bijvoorbeeld als een medewerker door ziekte is uitgevallen, of als een collega met zwangerschapsverlof gaat of als je extra versterking nodig hebt tijdens een drukke periode of groot project. Onze samenwerking leggen we vast in een eenvoudig detacheringscontract. Je betaalt alleen een bedrag per gewerkt uur, wij dragen loonbelasting en sociale premies af. Zo kun je snel, flexibel en zonder verdere werkgeversverplichtingen extra capaciteit inhuren. Wij werken altijd op basis van no cure, no pay.

De Redactie is een van de weinige bureaus in Nederland die zich specialiseert in redactie- en communicatiefuncties. Onze dienstverlening is gebaseerd op grondige kennis van het communicatieproces en de actuele redactionele praktijk. Bemiddeling van redactioneel personeel is ons specialisme, wat voor ons echt iets anders betekent dan alleen cv’s doorschuiven. Wij investeren in duurzame relaties met opdrachtgevers én kandidaten. Uit ervaring weten wij dat die menselijke benadering de beste resultaten oplevert. Zoekt u versterking, dan hoeft u geen online aanvraagformulier in te vullen. Wij bellen liever even of komen bij u langs. Want bemiddeling is mensenwerk.

Voordat kandidaten via ons aan het werk gaan, worden zij zorgvuldig gescreend tijdens een intakegesprek. Daarbij gebruiken wij als tool het RedactoGram, een door De Redactie ontwikkelde beoordelingsmethode gebaseerd op het enneagram. De resultaten van zowel het intakegesprek als het RedactoGram verwerken wij in het persoonlijke profiel van de kandidaat.

Lees meer

×

  Direct contactBel me terug

  • De Redactie
  • Noordeinde 5
  • 1141AE Monnickendam

  • info@deredactie.nl
  • 0299 - 65 38 53
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64TRIO 0781 515 858
  • KVK: 36040811
  ×