Contentcreatie

Aanpakkers die snel en professioneel teksten schrijven voor jouw website of magazine. Eindredacteuren die niets liever doen dan kritisch de punten op de i zetten. Of copytijgers die van ingewikkelde, droge rapporten toegankelijke en lekker leesbare teksten maken. Vakmensen die allemaal graag hun schrijfhanden uit de mouwen steken. Voor elke contentvraag, hebben we een oplossing.

Meer informatie  Neem contact op

Contentcreatie in de breedste zin van het woord

Bij De Redactie kun je terecht voor diverse contentvraagstukken. Van commerciële websiteteksten tot diepgravende journalistieke artikelen: we hebben de juiste professionals in huis. Vakmensen die snappen dat een tekst niet alleen loepzuiver, doelgroepgericht en mediumspecifiek moet zijn, maar ook kijken naar vindbaarheid, conversie en impact.

Onze contentspecialisten

Binnen ons uitgebreide netwerk hebben we contentspecialisten van alle niveaus: prille juniors, ervaren mediors en zware seniors. Professionals die voldoen aan onze selectie-eisen, want we werken alleen met toppers die goed zijn in hun vak. Ook voor visuele contentcreatie zoals video en fotografie zetten we ervaren vakmensen in. Dit kan in combinatie met een tekstopdracht of project: we coördineren met veel enthousiasme het hele proces als je dat wilt.

Deel jouw wensen en ideeën

Je bepaalt zelf hoe je onze kandidaten inschakelt. Voor terugkerende projecten, (schrijf)opdrachten of gedetacheerd bij jullie op locatie voor een korte en langere periode. Deel jouw wensen of ideeën met ons. Dan maken we vrijblijvend een passend voorstel.

Laten we kennismaken

 

‘In de gesprekken met De Redactie is goed geluisterd naar wat nodig is en meegedacht in de aanscherping van het profiel. Naast professionele kwaliteiten is de persoonlijke kleur die iemand meeneemt belangrijk om succesvol te kunnen werken in onze complexe vrijwilligersomgeving. De Redactie heeft dat goed begrepen en de nodige maatwerk geleverd.’

Carla Wijers
directeur Vrouwen van Nu

‘Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking. De redacteuren leveren kwaliteit en werken vlot. Daarnaast zijn de lijnen met De Redactie kort en weten we elkaar goed te vinden. (…) Ik kan De Redactie van harte aanbevelen.’

Lya Vegter
Teamleider bij hogeschool Windesheim

‘Wij werken naar volle tevredenheid samen met De Redactie. Zij hebben o.a. onze opleidingsteksten, bedoeld voor website en brochures, flink door ‘de wasstraat’ gehaald. Hierbij is door hen rekening gehouden met de taal van onze doelgroep(en) en het DNA van onze organisatie. Onze samenwerking met De Redactie kenmerkt zich door korte lijnen en mooie resultaten.’

Kevin den Das
Beleidsadviseur Marketing en Communicatie bij Inholland

‘De contacten met De Redactie en Karen Span verliepen naar wens, zowel op locatie als via de telefoon en e-mail. We bevelen De Redactie zeker aan voor wat betreft het redigeren en schrijven van brief- en e-mailsjablonen.’

Minke de Boer
afdeling Communicatie bij De Woonschakel

‘Een vaste groep redacteuren van De Redactie schrijft regelmatig achtergrondartikelen voor de Beeldkrant. Ondanks de ingewikkelde structuur van de Belastingdienst en de vaak complexe inhoud van het werk zijn verschillende redacteuren erin geslaagd zich vrij snel de materie eigen te maken.’

Henk Jonkers
Eindredacteur Beeldkrant van de Belastingdienst

Contentcreatie in tekst, beeld én video

Heb je direct professionele content nodig? Wil je bijvoorbeeld teksten laten schrijven voor een nieuwe website, online magazine of nieuwsbrief? Of zoek je een verslaggever voor een evenement of een copywriter voor een nieuwe folder? Van mailings tot social media posts, van interviews tot rake video’s: onze redacteuren helpen je van a tot z bij alles wat je wilt maken. Voor terugkerende producties of een eenmalige opdracht. We werken met professionals die ervaring hebben in een specifieke branche of vakgebied. Contentmakers die weten hoe je een begrijpelijke en overtuigende tekst neerzet, maar ook kijken naar vindbaarheid, gebruikerservaring en conversie.

 

Eindredactie nodig?

Als je een belangrijke mailing gaat versturen, een rapportage publiceert of een jaarverslag uitbrengt, dan wil je zeker weten dat die taalkundig goed in elkaar steken én dat de lezer jouw boodschap begrijpt. Onze eindredacteuren zijn gespecialiseerd in heldere, doelgroepgerichte en foutloze teksten. Ze controleren grondig op structuur, leesbaarheid, consistentie, zinsopbouw, stijl en spelling. Een mediumspecifieke aanpak is hierbij altijd het uitgangspunt. Voor online teksten zetten we een andere eindredacteur in dan voor een financiële rapportage. Een eindredacteur van De Redactie zorgt ervoor dat de content écht klaar is voor publicatie. En is er haast bij? Geen probleem: wij zorgen binnen één dag voor een ervaren eindredacteur die jouw tekst(en) verbetert!

 

In 4 stappen de juiste content voor jouw organisatie

Stap 1 Vertel ons je wensen en ideeën

Vertel ons je wensen en ideeën

Graag horen we van jou wat we voor je kunnen doen. Dat kan aan de hand van een telefonische briefing of per mail. Als we daarna nog vragen hebben, nemen we direct contact met je op.

Stap 2 Offerte binnen enkele uren

Offerte binnen enkele uren

Is de briefing helemaal duidelijk voor ons, dan ontvang je binnen enkele uren een transparante offerte: met een onderbouwde en realistische indicatie van de benodigde uren en de kosten o.b.v. een uurtarief.

Stap 3 Onze professionals gaan aan de slag

Onze professionals gaan aan de slag

Zodra de offerte akkoord is, zetten we jouw opdracht uit bij een (eind)redacteur. Vind je het prettig om eerst het cv van deze redacteur te ontvangen en hem of haar persoonlijk te spreken? Dat is altijd mogelijk!

Stap 4 Publicatie

Publicatie

Binnen de afgesproken deadline ontvang je de documenten retour. In de regel is het dan klaar voor publicatie. Moet er een correctieslag gemaakt worden? Geen probleem! Hiermee houden we rekening in de offerte.

Contentmigratie

Gaat je organisatie over naar een nieuwe website of contentmanagementsysteem (cms), dan is alle content overzetten vaak een grote klus. We pakken zulke grote klussen graag aan! De Redactie levert de mensen die je nodig hebt voor een vlekkeloze contentmigratie: contentmanagers, webredacteuren en data-entrymedewerkers. Echte vakmensen, die nauwkeurig te werk gaan en die ervaring hebben met diverse cms’en zoals Hippo, Drupal, TYPO 3, Joomla en WordPress. Wij geloven dat een contentmigratie meer is dan alleen teksten verschuiven van de ene naar de andere website. Daarom zetten we contentspecialisten in die ook de inhoud beoordelen, toetsen en waar nodig herschrijven. Zo creëren we content die net zo fris en schoon is als de nieuwe look and feel van je website.

 

Je kunt ons ook inzetten voor:

 • Webredactie
 • Contentmanagement
 • Contentmarketing
 • Contentstrategie
 • Branded content
 • Hoofdredactie
 • Vertaalservice
 • Jaarverslagen
 

Het RedactoGram

Voordat kandidaten via ons aan het werk gaan, worden zij zorgvuldig gescreend tijdens een intakegesprek. Daarbij gebruiken wij een unieke en waardevolle tool: het RedactoGram. Dit is een door De Redactie ontwikkelde beoordelingsmethode gebaseerd op het Enneagram waarmee we redactionele competenties van een sollicitant zo objectief mogelijk in kaart brengen.

Type redacteur

De type-duidingen van het Enneagram zijn ingebed in een redactionele omgeving. Het RedactoGram biedt een waardevolle aanvulling om een objectief beeld van de persoonlijke én inhoudelijke geschiktheid van een kandidaat te krijgen. De resultaten van zowel het intakegesprek als het RedactoGram verwerken wij in het persoonlijke profiel van de kandidaat.

Wil je meer weten over onze werkwijze? Intakeredacteur Conny Meijssen helpt je graag verder.

Conny Meijssen
Intakeredacteur & vormgever

Klantervaringen

Veelgestelde vragen over contentproductie – en coördinatie

Goed opgeleide en ervaren vakmensen met hbo- of wo-niveau die verstand hebben van taal, (online) communicatie, beeld en (nieuwe) media:

eindredacteur, bureauredacteur, hoofdredacteur, bedrijfsjournalist, freelance redacteur, interviewer, uitgever, blogger, communicatiemedewerker, webredacteur, bladenmaker, bladmanager, beeldredacteur, verslaggever, redactie assistent, wetenschapsjournalist, projectredacteur, projectcoördinator, webcoördinator, webmaster, contentspecialist, contentmanager, teamleider digitale media, teamleider content, tekstschrijver, copywriter, branded content editor, corrector, communitymanager, data-entrymedewerker, social media redacteur, social media manager, social media specialist, vertaler, communicatieadviseur, hoofd communicatie, woordvoerder, persvoorlichter.

De Redactie is een van de weinige bureaus in Nederland die zich specialiseert in redactie- en communicatiefuncties. Onze dienstverlening is gebaseerd op grondige kennis van het communicatieproces en de actuele redactionele praktijk. Bemiddeling van redactioneel personeel is ons specialisme, wat voor ons echt iets anders betekent dan alleen cv’s doorschuiven. Wij investeren in duurzame relaties met opdrachtgevers én kandidaten. Uit ervaring weten wij dat die menselijke benadering de beste resultaten oplevert. Zoekt u versterking, dan hoeft u geen online aanvraagformulier in te vullen. Wij bellen liever even of komen bij u langs. Want bemiddeling is mensenwerk.

Voordat kandidaten via ons aan het werk gaan, worden zij zorgvuldig gescreend tijdens een intakegesprek. Daarbij gebruiken wij als tool het RedactoGram, een door De Redactie ontwikkelde beoordelingsmethode gebaseerd op het enneagram. De resultaten van zowel het intakegesprek als het RedactoGram verwerken wij in het persoonlijke profiel van de kandidaat.

Lees meer

×

  Direct contactBel me terug

  • De Redactie
  • Noordeinde 5
  • 1141AE Monnickendam

  • info@deredactie.nl
  • 0299 - 65 38 53
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64TRIO 0781 515 858
  • KVK: 36040811
  ×