Tekstschrijver inhuren

De boodschap van je bedrijf, merk of organisatie wil je helder en overtuigend overbrengen. Een professionele tekstschrijver inhuren is daarbij een sterke zet. Welkom bij De Redactie, een dochteronderneming van Babbage Company. We zijn gespecialiseerd in (online) redactie en communicatie. Of je nu een tekstschrijver in je team wilt opnemen, tijdelijke tekstuele versterking zoekt in de vorm van detachering of een freelance tekstschrijver wilt inhuren, wij staan klaar om je te ondersteunen bij al je tekstbehoeften.

Contact

Snel op de hoogte van de laatste vacatures via WhatsApp

De Redactie: jouw partner in redactie en communicatie

Bij De Redactie zien we de kracht van woorden en de impact die ze voor jouw bedrijf kunnen hebben op je doelgroep. We zijn niet zomaar een tekstbureau, we creëren professionele content en we helpen je graag bij het invullen van een (interim) vacature voor tekstschrijver. Zowel onze eigen contentspecialisten als de tekstschrijvers in ons netwerk zijn goed opgeleide en ervaren vakmensen met hbo- of wo-niveau, die niet alleen verstand hebben van taal maar ook van communicatie, beeld en (nieuwe) media.

Wat kunnen we voor je (laten) schrijven?

Tekstschrijvers die commerciële teksten schrijven, noemen we ook wel copywriters. Lees ‘commerciële teksten’ in de breedste zin van het woord. Onze copywriters produceren effectieve teksten voor allerhande online en offline uitingen, van pakkende websiteteksten en converterende advertentie-shortcopy tot diepgravende whitepapers en brochureteksten. Zij weten de teksten perfect af te stemmen op het medium, de doelgroep, de klant voor wie ze schrijven en bovenliggende contentstrategie. Als je een copywriter inhuurt voor online teksten, dan houdt deze bovendien rekening met vindbaarheid, conversie en impact.

Je kan een copywriter inhuren voor het schrijven van bijvoorbeeld:

 • Websiteteksten
 • Socialmedia-inhoud
 • Scripts voor AI chatbots en voice assistants
 • Blogartikelen
 • Persberichten
 • Nieuwsbrieven
 • Whitepapers
 • SEO-teksten
 • Advertentieteksten

Waarom De Redactie?

Bij De Redactie onderscheiden we ons door onze specialisatie in redactie- en communicatiefuncties. We stoelen op diepgaande kennis van het communicatieproces en de actuele redactionele praktijk. Onze bemiddeling van tekstschrijver en redactioneel personeel gaat verder dan alleen cv’s doorschuiven; we bouwen duurzame relaties op met opdrachtgevers en kandidaten. Dit menselijke aspect is de sleutel tot het behalen van de beste resultaten.

Kwaliteit waarborgen

We waarborgen kwaliteit door zorgvuldige screening van kandidaten via intakegesprekken en het RedactoGram, onze beoordelingsmethode gebaseerd op het enneagram. De resultaten van deze processen verwerken we in het persoonlijke profiel van elke kandidaat, zodat we de juiste match kunnen maken voor jouw project.

Tekstschrijver inhuren? De juiste keuze

Ben je op zoek naar professionele content voor je website, brochure, advertorial of nieuwsbrief? Dan is een ervaren tekstschrijver inhuren de juiste keuze. De Redactie ondersteunt jouw organisatie bij zowel terugkerende producties als incidentele schrijfopdrachten. Onze tekstschrijvers hebben ervaring in verschillende branches en vakgebieden en schrijven op basis van een briefing of (telefonisch) interview een tekst op maat, helemaal in de juiste tone-of-voice.

En mocht je denken, “Kan ik met teksten niet net zo goed door ChatGPT laten schrijven?”, lees dan eens ons artikel ‘Waarom ChatGPT communicatieprofessionals niet overbodig maakt.‘ We zijn ervan overtuigd dat menselijke expertise en creativiteit onvervangbaar zijn als het aankomt op het creëren van effectieve en overtuigende teksten.

De Redactie verwoordt jouw boodschap

Bij De Redactie staan we klaar om je te helpen met al je tekstbehoeften. Zullen we binnenkort bespreken hoe we jouw boodschap kunnen verwoorden? We spreken je het liefst persoonlijk per telefoon, maar een mailtje sturen mag natuurlijk ook. Neem contact op met De Redactie en breng samen met ons je communicatie op een hogerniveau.

Contact

Onze recruiters

Gwen Goetz
Recruitment Consultant

g.goetz@deredactie.nl
020-3086465

Door ons bemiddeld

Houd me op de hoogte van de laatste vacatures

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week de laatste vacatures in je mailbox.

Ontvang de nieuwsbrief van De Redactie met de laatste vacatures

We maken je er op attent dat de door jouw verstrekte persoonsgegevens zoals naam en e-mailadres worden opgenomen in ons gegevensbestand. Voor meer informatie verwijzen we je naar ons Privacybeleid.

 

Veelgestelde vragen

Ja, wij werken graag met freelancers. Dat doen we op basis van een ‘modelovereenkomst’.  Je gewerkte uren factureer je wekelijks of maandelijks aan ons en wij zorgen voor de betaling. Bekijk alle vacatures en opdrachten.

Jazeker, dat kan. Dan bieden we je voor de duur van een detachering een tijdelijk contract aan. In deze setting zijn we dan je tijdelijke werkgever. Je ontvangt een marktconform salaris op basis van de feitelijk door jou gewerkte uren, 8% vakantiegeld en je hebt recht op vakantiedagen. Wij vergoeden je reiskosten met het openbaar vervoer voor 100% of je ontvangt € 0,19 per kilometer als je met de auto reist. Bekijk alle vacatures en opdrachten.

Dat kan! De Redactie bemiddelt regelmatig kandidaten naar vaste functies. Vaak start een dienstverband wel met een tijdelijke detachering. Bekijk alle vacatures.

Eerste stap: vul het inschrijfformulier in. In het inschrijfformulier vragen we je naast persoonlijke gegevens, beschikbaarheid en vaardigheden, ook om een recent cv. Je gegevens verwerken we vervolgens in onze database. Op basis van jouw kennis, ervaring en beschikbaarheid kunnen we je benaderen voor een functie. We vinden het prettig als je ons op de hoogte houdt van veranderingen in je cv of je wensen ten opzichte van werk. Inschrijving verplicht je tot niets en er zijn uiteraard geen kosten aan verbonden.

Lees meer

×
 • De Redactie
 • Van Heenvlietlaan 200A
 • 1083 CM Amsterdam

 • info@deredactie.nl
 • 020-3086460
 • Btw: NL8017.10.960B.01
 • IBAN: NL64 RABO 0342 848 410
 • KVK: 36040811
×