Miranda Ehrenhard zet Persoonlijke GezondheidsOmgevingen (PGO) op de kaart

Leestijd: 2 minuten
Kandidaat Miranda Ehrenhard

Bij Miranda Ehrenhard is er altijd reuring in huis: met haar man en 4 kinderen woont ze in het Noord-Hollandse Aalsmeer. ‘Om het gezellig te houden, is afstemming, communiceren en creatieve oplossingen bedenken wel nodig… juist dat vind ik ook zo leuk aan mijn werk als communicatieadviseur.’ Ze werkte 20  jaar als communicatieadviseur, contentmanager en (web)redacteur in de publieke sector, waarvan 15 jaar bij een grote, landelijke organisatie in de gehandicaptenzorg.

Bijna 3 jaar geleden waagde ze de sprong en schreef ze zich in bij de KvK als zzp’er. ‘Spannend, maar tot op de dag van vandaag nog geen spijt van gehad.’ In deze Bemiddeld vertelt Miranda meer over haar opdracht bij Patiëntenfederatie Nederland.

Je bent via De Redactie aan het werk bij Patiëntenfederatie Nederland. Wat houdt je functie als medior communicatieadviseur precies in?

‘Ik ondersteun als communicatieadviseur het programma PGO on Air bij de Nederlandse Patiëntenfederatie samen met een strategisch communicatieadviseur. Het programma heeft de ambitie dat iedereen met en zonder zorgvraag Persoonlijke GezondheidsOmgevingen (PGO) kent, gebruikt en zo goed mogelijk weet te benutten. Met deze app/website houd je je medische gegevens zelf bij: van je bloedgroep en vaccinaties tot de medicijnen die je gebruikt.

Uiteindelijk staan straks ook al je medische gegevens van je huisarts, het ziekenhuis, je apotheek en bijvoorbeeld je fysiotherapeut in je PGO. We staan nog aan het begin. Op dit moment zijn we samen met het ministerie van VWS en MedMij bezig om een Alliantie te vormen met allerlei partners die deze ambitie onderschrijven en gaan meehelpen. Ik ondersteun bij de communicatie richting de (geïnteresseerde) partners met online bijeenkomsten, mailingen, het ophalen van wensen en het vertellen van verhalen. Door middel van doelgroeponderzoek onder PGO gebruikers en zorgverleners krijgen we inzicht in drijfveren en verwachtingen. De komende maanden zetten we alle input om in een communicatiestrategie.’

Waarom wilde je graag deze opdracht?

‘Na 3 jaar als zzp’er vooral bij (semi)overheid te hebben gewerkt, wilde ik heel graag weer in de zorgsector werken. Een boeiende sector met haar bijzondere doelgroepen, betrokken medewerkers, hooggespannen verwachtingen en verschillende belangen. Na het lezen van de opdrachtbeschrijving op de site van De Redactie wist ik het: ik wil de PGO’s op de kaart zetten. Ik kende zelf de term PGO niet. En dat is toch best bijzonder. Mijn dochter heeft een aangeboren hartafwijking en heeft te maken met verschillende zorgverleners. Al haar gegevens zitten verspreid over diverse portalen en systemen. Een eigen PGO is in haar geval zo wenselijk. Waarom kende ik dit initiatief niet? Daar moet verandering in komen.’

Werk je vanuit huis of op locatie?

‘Ik ben in coronatijd begonnen vanuit huis en op dit moment werk ik 2 dagen op kantoor en 2 dagen thuis. Hoewel het kennismaken en inwerken prima verliep via Teams, is het wel prettig om de collega’s ook op kantoor te zien.’

Hoe vond je het contact met De Redactie tijdens deze bemiddeling?

‘Dit is mijn eerste opdracht via De Redactie. De procedure ging zo snel dat ik pas mijn uitgebreide kennismaking met De Redactie had nadat ik al begonnen was. Het contact verloopt prettig, persoonlijk en flexibel.’

Wil je net zoals Miranda Ehrenhard door De Redactie bemiddeld worden bij een van onze opdrachtgevers? Schrijf je dan nu in als kandidaat! Of ben je op zoek naar de juiste kandidaat voor een tijdelijke klus of vast dienstverband? We gaan graag in gesprek over de mogelijkheden! Neem contact met ons op via info@deredactie.nl of tel. 0299 65 38 53.

Meer lezen

 

Wat kan je doen als je weerstand verwacht? In deze training leer je van Simon Groen zo communiceren dat je je lezers mee krijgt in de meest uitdagende situaties.
×

  Direct contactBel me terug

  • De Redactie
  • Noordeinde 5
  • 1141AE Monnickendam

  • info@deredactie.nl
  • 0299 - 65 38 53
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64TRIO 0781 515 858
  • KVK: 36040811
  ×