Redacteur vacatures

Ben je een tekstschrijver, webredacteur, contentmanager of contentspecialist en wil je als redacteur aan het werk? Dan ben je hier op de juiste plek. De Redactie verbindt professionals in de communicatie aan bijpassende opdrachtgevers. We plaatsen regelmatig nieuwe redacteur vacatures. Dat niet alleen; we kijken bij iedere vacature welke redacteur in ons bestand we hiervoor kunnen benaderen. Of je nu een vaste baan zoekt, projectmatig werk of opdrachten op zzp-basis; bij De Redactie maak je de volgende stap in je carrière. Bekijk alle (redactie-)vacatures en schrijf je in!

Bekijk alle vacatures  Schrijf je in als kandidaat

Snel op de hoogte van de laatste vacatures via WhatsApp

De redacteur: vroeger en nu

Wellicht denk je: “Redacteuren, die werken toch bij kranten, tijdschriften en uitgeverijen?” Dat klopt inderdaad. Als je ‘vroeger’ als redacteur op vacatures solliciteerde, dan kwam je in een van deze branches op de redactie te werken. Ook radio- en televisiestations hadden (en hebben) redacteuren in dienst. Je coördineerde welke verslagen, artikelen en interviews er moesten komen. Nadat je de teksten had ontvangen van de journalisten, schrijvers en columnisten zorgde je er met het redactieteam voor dat deze teksten goed liepen, de stijl van de uitgave ademden en foutloos waren. Deze bedrijven hebben nog steeds regelmatig vacatures voor redacteurs, maar anno nu is het werkveld voor de redacteur een stuk breder dan nog-niet-zo-lang-geleden. Van webredacties tot marketingbureaus en bedrijven in vrijwel iedere branche; waar content wordt gepubliceerd is redactie nodig. Daarom vindt je bij De Redactie vacatures voor redacteurs bij zeer diverse opdrachtgevers.

Wat doet een redacteur?

De hoofdtaken van een redacteur zijn deels hetzelfde als hierboven beschreven. In plaats van ’teksten’ kun je ook spreken van ‘content’, waar teksten een (nog steeds belangrijk) deel van uitmaken. Laten we eens de verschillende redacteur-vacatures bekijken. Wat komt er zoal voorbij aan taken voor de redacteur?

 • Coördineren van content. Je maakt en beheert de contentplanning en stuurt tekstschrijvers, videomakers, fotografen en stemacteurs aan voor het realiseren van o.a. teksten, foto’s en video’s met voice-overs.
 • Teksten schrijven. Veel redactievacatures vragen van de redacteur om ook zelf regelmatig in de pen te klimmen. Zo hoef je jouw eigen schrijfskills niet in de ijskast te zetten.
 • Tekst redigeren. De eindredacteur heeft als taak om te zorgen dat teksten écht klaar zijn voor publicatie. Foutloos, goed lopend en geschreven in de huisstijl van het bedrijf. Lang niet ieder bedrijf heeft een aparte eindredacteur, dus deze taak komt niet zelden bij de ‘gewone’ redacteurs te liggen.
 • Content publiceren. Webredacteurs hebben meestal het publiceren van content in hun takenpakket. Zorg dus dat je bekend bent met WordPress en/of andere CMS’en als je op vacatures voor webredacteur wilt solliciteren.
 • … En meer! De redacteur van nu is dan ook een echte duizendpoot.

Werken via De Redactie

We hebben inmiddels zo’n 20 jaar ervaring in bemiddeling tussen communicatieprofessionals en opdrachtgevers. Regelmatig zetten we redacteur-vacatures uit voor kleine en grote bedrijven. Denk aan hogescholen, overheidsinstanties en mediabedrijven. De ene keer gaat het om een eenmalig project, de andere keer om een vaste aanstelling. Ook vinden we regelmatig opdrachtgevers die graag met zzp’ers werken. Solliciteer direct op een van onze (redactie-)vacatures of schrijf je vrijblijvend in als kandidaat.

By the way, ook bij Babbage Company zoeken we regelmatig communicatieprofessionals om ons team uit te breiden. Het kan zijn dat we je hiervoor benaderen als je je inschrijft. We leren je graag kennen!

Bekijk alle vacatures

Onze recruiters

Recruiter Wendy Roep

Wendy Roep
Senior Consultant

w.roep@deredactie.nl
020-3086461

Gwen Goetz
Recruitment Consultant

g.goetz@deredactie.nl
020-3086465

Door ons bemiddeld

Houd me op de hoogte van de laatste vacatures

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week de laatste vacatures in je mailbox.

Ontvang de nieuwsbrief van De Redactie met de laatste vacatures

We maken je er op attent dat de door jouw verstrekte persoonsgegevens zoals naam en e-mailadres worden opgenomen in ons gegevensbestand. Voor meer informatie verwijzen we je naar ons Privacybeleid.

 

Veelgestelde vragen

Ja, wij werken graag met freelancers. Dat doen we op basis van een ‘modelovereenkomst’.  Je gewerkte uren factureer je wekelijks of maandelijks aan ons en wij zorgen voor de betaling. Bekijk alle vacatures en opdrachten.

Jazeker, dat kan. Dan bieden we je voor de duur van een detachering een tijdelijk contract aan. In deze setting zijn we dan je tijdelijke werkgever. Je ontvangt een marktconform salaris op basis van de feitelijk door jou gewerkte uren, 8% vakantiegeld en je hebt recht op vakantiedagen. Wij vergoeden je reiskosten met het openbaar vervoer voor 100% of je ontvangt € 0,19 per kilometer als je met de auto reist. Bekijk alle vacatures en opdrachten.

Dat kan! De Redactie bemiddelt regelmatig kandidaten naar vaste functies. Vaak start een dienstverband wel met een tijdelijke detachering. Bekijk alle vacatures.

Eerste stap: vul het inschrijfformulier in. In het inschrijfformulier vragen we je naast persoonlijke gegevens, beschikbaarheid en vaardigheden, ook om een recent cv. Je gegevens verwerken we vervolgens in onze database. Op basis van jouw kennis, ervaring en beschikbaarheid kunnen we je benaderen voor een functie. We vinden het prettig als je ons op de hoogte houdt van veranderingen in je cv of je wensen ten opzichte van werk. Inschrijving verplicht je tot niets en er zijn uiteraard geen kosten aan verbonden.

Lees meer

×
 • De Redactie
 • Van Heenvlietlaan 200A
 • 1083 CM Amsterdam

 • info@deredactie.nl
 • 020-3086460
 • Btw: NL8017.10.960B.01
 • IBAN: NL64 RABO 0342 848 410
 • KVK: 36040811
×