Meest besproken interviews in 2018

Leestijd: 3 minuten
Renske_Veldhoff_Transfer

Webredacteur Marsha Bakker interviewde afgelopen jaar elke week een vakspecialist, hoofdredacteur of bemiddelde kandidaat. Dominique de Groot neemt sinds 1 december het stokje van haar over. We maakten een top 8 van alle interviews die afgelopen jaar op de website zijn gepubliceerd.

1. Josephine Kay past perfect bij Cosmopolitan

Josephine KaySinds 10 september 2018 is Josephine Kay (35) hoofdredacteur van Cosmopolitan Nederland. Ze volgde Anne Marije de Vries Lentsch – die Hearst Agency gaat leiden – op. ‘Je moet goed weten wat je doelgroep boeit; waar zijn ze nu mee bezig, welke kant gaan we op en waar zijn ze naar op zoek?’, vertelt ze.

Lees hier het interview met Josephine Kay >>

 

2. Sam de Graaff werd bemiddeld bij het ANP

Sam de Graaff

Van jongs af aan wilde hij in de journalistiek werken. Sam de Graaff (26 jaar) heeft een brede interesse en is een echte nieuwsjunkie. Geen wonder dat hij direct razend enthousiast werd over de  kans om bij het ANP als nieuwsredacteur aan de slag te kunnen gaan.

Lees hier het interview met Sam de Graaff >>

 

3. Sanne Groot Koerkamp meer dan ooit op haar plek bij Quest

Sanne Groot Koerkamp

‘Wij zijn een oerhollands merk dat Nederland slimmer maakt. Daar ben ik trots op’, zegt Sanne Groot Koerkamp (35), hoofdredacteur van Quest. Ze volgde Thomas Hendriks op, die eerder bij RTL Boulevard en RTL Late Night werkzaam was als gedelegeerd producent. Toen we haar de laatste keer interviewden voor onze rubriek De transfer, zat ze net een jaar bij Glamour én was ze de trotse winnaar van de Mercurs voor hoofdredacteur van het jaar.

Lees hier het interview met Sanne Groot Koerkamp >>

 

4. Hoofdredacteur Arno Kantelberg houdt 3 ballen in de lucht

Arno Kantelberg

Naast hoofdredacteur van National Geographic is Arno Kantelberg ook nog editor in Chief bij Men’s Health én Esquire. Hoe is hij ooit in de rol van hoofdredacteur terecht gekomen? ‘Ik ben omhoog gevallen als verslaggever, daar komt het eigenlijk op neer. Dat is het voordeel van eigenwijsheid op jonge leeftijd, dan denk je dat je alles kunt.’

Lees hier het interview met Arno Kantelberg >>

 

5. Steffie Hoeijmakers zet inspirerende vrouwen in de schijnwerpers

Steffie Hoeijmakers (30) is eigenaar van mi68 Waardecreatie & leiderschap. Als marketingstrateeg adviseert zij uiteenlopende organisaties bij complexe marketing- en communicatievraagstukken. In 2014 is zij verkozen tot Young Professional of the Year Venlo. In 2015 was zij dankzij de succesvolle case VenloStormt (hindernissen stormloop) een van de 3 finalisten voor het CommunicatieTalent van het jaar.

Lees hier het interview met Steffie Hoeijmakers >>

 

6. Renske Veldhoff is de nieuwe hoofdredacteur van Vriendin

Renske_Veldhoff_Transfer

Sinds september 2018 is Renske Veldhoff de nieuwe hoofdredacteur van Vriendin. Renske is ruim zeven jaar verbonden aan het weekblad Vriendin als chef-redacteur. Daarvoor was zij onder meer werkzaam voor de bladen Flair, KINDEREN, Top Santé, Sportweek, Intermediair Starters en Strictly.

Lees hier het interview met Renske Veldhoff >>

 

7. Femke Nelissen werd bemiddeld bij de Universiteit van Amsterdam

Femke_Nelissen.jpg

Femke Nelissen is 45 jaar en woont in Amsterdam. Na verschillende communicatie(advies)banen is ze in 2007 gestart als zzp’er. In totaal heeft ze nu zo’n 20 jaar ervaring in het communicatievak. In die 20 jaar heeft ze op veel verschillende plekken gewerkt; van de Bijlmerbajes tot SNS en van een reclamebureau in Eindhoven tot het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in Den Haag. Om er een paar te noemen.

Lees hier het interview met Femke Nelissen >>

 

8. Mark Macintosh staat aan het roer van Columbus Travel

Mark Mackintosh_Columbus Travel

Na 10 jaar als adjunct, maakt Mark Mackintosh de stap naar hoofdredacteur van Columbus Travel. Hij neemt het stokje over van de oprichters terwijl het blad in een nieuwe fase zit. ‘Columbus is begonnen op een zolderkamertje in Haarlem en lange tijd zijn eigen kleine uitgeverij geweest. Een stelletje gepassioneerde reizigers dat niets met het massatoerisme heeft en vooral buiten de gebaande paden wil treden’, vertelt Mark in het interview.

Lees hier het interview met Mark Macintosh >>

×

  Direct contactBel me terug

  • De Redactie
  • Noordeinde 5
  • 1141AE Monnickendam

  • info@deredactie.nl
  • 0299 - 65 38 53
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64TRIO 0781 515 858
  • KVK: 36040811
  ×