Vergroot je baankansen, volg een training bij De Redactie

Dreig je je baan te verliezen, ben je plotseling ontslagen of is het tijd om het roer om te gooien? Een opleiding of training kan je kans op een nieuwe baan vergroten. Ben je benieuwd van welke opties, vergoedingen en budgetten je gebruik kunt maken en hoe je deze besteedt bij De Redactie? Dat lees je hier.

Meer informatie  Bekijk ons trainingsaanbod

Kennis is macht… en carrièrekansen!

Wanneer je een training of opleiding volgt, vergroot je niet alleen je inzetbaarheid, je bent ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in je vakgebied en je laat aan werkgevers of opdrachtgevers zien dat je blijft doorleren.

Bij De Redactie merken we dat de vraag naar het volgen van trainingen vanuit een opleidingsbudget of ontslagvergoeding toeneemt. Niet iedereen is op de hoogte van de regelingen en vergoedingen die beschikbaar zijn. Wil je graag weten wat voor jou mogelijk is? We zetten een aantal opties voor je op een rij.

Ontwikkeladvies en/of scholing via NOW

Heeft je werkgever i.v.m. de coronacrisis financiële hulp aangevraagd bij de overheid? Dan is hij of zij verplicht je ontwikkeladvies en/of scholing aan te bieden. In het economisch noodpakket NOW 2.0 en NOW 3.0 is dit een belangrijke voorwaarde. Verlies je mogelijk je baan door de coronacrisis, dan wil de overheid je op deze manier zo snel mogelijk op weg helpen naar een nieuwe job binnen of buiten je vakgebied.

Ontslag- of transitievergoeding

Als je wordt ontslagen, dan heb je meestal recht op een ontslag of- transitievergoeding. Je betaalt geen belasting over dit bedrag wanneer je het (deels) investeert in een opleiding of training. Hoe hoog deze vergoeding is, bespreek je samen met je werkgever.

Ingeborg Roos werkte als allround communicatieadviseur bij een financiële dienstverlener in Arnhem. Door een reorganisatie zou ze voortaan in Den Haag moeten werken, maar ze besluit dat niet te doen en op zoek te gaan naar een nieuwe baan. De vergoeding die ze van haar werkgever krijgt, investeert ze in verschillende trainingen bij De Redactie zoals de leergang Webredactie compleet en Podcast maken. ‘Ik blijf mij graag ontwikkelen. Mijn laatste opleiding op het gebied van online communicatie dateerde van een paar jaar geleden. De trainingen in deze leergang sloten goed aan op mijn interessegebieden.’

Lees meer

Opleidingsbudget UWV

Ontvang je een uitkering (zoals WW of WIA) dan kun je bij het UWV een opleidingsbudget aanvragen. Het UWV is in overleg bereid een opleiding te betalen wanneer je scholing nodig hebt om ander werk in een kansrijke sector te vinden. Overleg wel van te voren met je werkadviseur vóórdat je je inschrijft. Goed om te weten: Je kunt een tijdelijke vrijstelling aanvragen voor je sollicitatieplicht.

Levenlanglerenkrediet

De overheid biedt (ook als je nog een baan hebt) verschillende programma’s en regelingen voor iedereen die zich wil blijven ontwikkelen. Zo is er het levenlanglerenkrediet waar je tot je vijfenvijftigste gebruik van kunt maken. Het krediet mag je inzetten voor een wettelijk erkende opleiding in het hoger onderwijs of een beroepsopleidende leerweg in het mbo.

Advies van een loopbaanadviseur

Vanaf 1 augustus 2020 was het mogelijk voor werkenden en werkzoekenden gratis ontwikkeladvies aan te vragen bij gekwalificeerde loopbaanadviseurs. Een loopbaanadviseur helpt je o.a. kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt in kaart te brengen. Ook dit jaar stelt het kabinet opnieuw budget beschikbaar.

Je opleidingsbudget besteden bij De Redactie

Lijkt het je interessant om je opleidingsbudget of transitievergoeding te investeren in een training bij De Redactie? Als je dat wilt, helpen we je bij het vinden van een passend leertraject. Of je nou één training wilt volgen of een hele leergang, trainingsadviseur Michiel de Zwart denkt graag met je mee.

Stel, tekstschrijven heb je al goed in de vingers maar je wilt meer leren over schrijven voor websites. Dan zou de training Online eindredactie of Conversiegericht schrijven een goede match zijn. Wil je meer leren over effectieve communicatiestrategieën? Bekijk dan eens de training Framing: beïnvloeden met taal en Geweldloze communicatie.

Bekijk alle trainingen

Blijf op de hoogte van onze trainingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken meer informatie over het trainingsaanbod, tips van docenten, acties en meer.

Ontvang de nieuwsbrief van De Redactie over ons trainingsaanbod.

We maken je er op attent dat de door jouw verstrekte persoonsgegevens zoals naam en e-mailadres worden opgenomen in ons gegevensbestand. Voor meer informatie verwijzen we je naar ons Privacybeleid.

 

×

  Direct contactBel me terug

  • De Redactie
  • Noordeinde 5
  • 1141AE Monnickendam

  • info@deredactie.nl
  • 0299 - 65 38 53
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64TRIO 0781 515 858
  • KVK: 36040811
  ×