u bent hier: Home > de redactie trainingen > alle trainingen > Creatief schrijven

Creatief schrijven

Training Creatief schrijven

Als tekstschrijver of redacteur wordt er veel van je verwacht. Je schrijft teksten voor verschillende doelgroepen. De teksten moeten kort en krachtig zijn, geschikt voor het web, social media, B1 of juist C1. De tijdsdruk is groot en het pad dat je bewandelt lijkt steeds smaller te worden. Ondertussen wordt de lezer meer dan ooit overspoeld met tekst en content. Hoe pak je de aandacht van de lezer? En hoe houd je de aandacht van die lezer vast? Kortom: hoe krijgt je tekst de aandacht die het verdient? In de training Creatief schrijven leer je het.

Trainer Cathelijn Schilder geeft in dit artikel alvast 5 schrijftips.

Wat je kunt na de training Creatief schrijven

  • Verschillende beproefde schrijftechnieken toepassen: show don’t tell, perspectief, storytelling, cliffhangers, stijloefeningen, inzoomen en monteren.
  • Mooie en creatieve teksten voor het web, social media of traditionele kanalen schrijven.
  • Met je schrijftechniek de lezer tot actie bewegen.

Wat je van de training Creatief schrijven kunt verwachten

Tijdens de interactieve 2-daagse training Creatief schrijven gaan we op zoek naar de tips en trucs uit de literatuur. Daarnaast bestuderen we succesvolle reclamecampagnes en lezen we teksten waar we in het dagelijks leven mee bestookt worden. Welke beproefde schrijftechnieken kun je inzetten om de lezer nog meer te betrekken bij wat je wilt vertellen?

Met een schrijftechniek die we afkijken van Roald Dahl wordt een tekst over winterbanden of het halen van een griepprik een spannende aangelegenheid. En een oude Franse meester helpt ons om de lezer meer te betrekken bij wat je wilt vertellen. Met originele en prikkelende oefeningen wordt je klaargestoomd om je dagelijkse schrijfpraktijk creatiever aan te pakken.

Voor wie is de training bedoeld?

Je bent tekstschrijver, (bedrijfs)journalist, redacteur of beleidsmedewerker en je wilt ontdekken hoe je jouw teksten krachtiger en levendiger kunt maken. Je bent op zoek naar inspiratie en praktische schrijftechnieken die je direct kan inzetten in de dagelijkse schrijfpraktijk.

Lees wat oud-deelnemer Marjolein over de training te heeft te vertellen.

Incompany training Creatief schrijven

Deze training is ook als incompany training te boeken. Een incompany training is maatwerk waar en wanneer jij het wilt. Vraag direct een offerte aan.

Wat je vooraf moet weten

  • Voor de training lever je een eigen tekst aan.
  •  Het handig dat je een laptop meeneemt naar de training.
  • Er is een maximum van 10 deelnemers.
  • Wist je dat de kosten voor deze training in sommige gevallen fiscaal aftrekbaar zijn?
  • Je ontvangt een certificaat van deelname.

Incompany training Creatief schrijven

Deze training is ook als maatwerk incompany training te boeken. Een incompany training is maatwerk waar en wanneer jij het wilt. Vraag direct een offerte aan.

Op zoek naar een andere training? Bekijk onze trainingsagenda

PRIJS:
€ 725,- excl. 21% btw
LOCATIE:
Aristo Utrecht
TIJDSTIP:
09.30 - 16.30 uur, lunch is inbegrepen
DATUM:
8 juni 2020
15 juni 2020

Meld je aan!

direct aanmelden voor deze training

vraag informatie aan over deze training

Trainer: Cathelijn Schilder

Cathelijn Schilder

Cathelijn Schilder werkt al 15 jaar als schrijfdocent en coach in alle lagen van het onderwijs. Het is haar missie om iedereen, van communicatiemedewerker tot journalist, van kleuter tot puber, van student tot CEO creatiever en krachtiger te leren schrijven.

lees meer over Cathelijn Schilder

Ervaringen

9

Terwijl de februarizon door de lamellen schijnt drink ik mijn eerste cappuccino van deze morgen. De aandacht is gevestigd op Cathelijn die enthousiast, vakkundig en vooral met liefde voor de taal mij kennis laat maken met allerlei creatieve schrijfstijlen. Ondertussen trekt ze de lamellen dicht. Dan kunnen jullie deze handeling over de scéne de Madeleine van Marcel Proust beter lezen. Cathelijn geeft tips, vertelt over handige trucs en zorgt voor inspiratie. Wat een leuke cursus, wat een heerlijke maandagen in het Amsterdamse Aristo. Het is geen cursus, het is inspiratie voor schrijven.

10 - Peter Beijer
Tekstschrijver

meer klantervaringen