u bent hier: Home > de redactie trainingen > alle trainingen > Creatief online schrijven

Creatief online schrijven

Creatief en online – gaat dat wel samen? Voor de schermlezer heb je je toch te houden aan rigide regels en de strenge wetten van Google? Goed nieuws: SEO is niet zaligmakend. Bovendien let Google steeds meer op gewoon kneitergoede content. Content die aanspreekt, waar de lezer iets aan heeft, die de lezer ook wil delen. Maar hoe schrijf je deze creatieve online content?

In deze training leren we je op een frisse, creatieve manier kijken naar je eigen webteksten en webteksten van anderen. We gaan vooral veel ‘om’schrijven. Schrappen, het een keer anders doen, oefenen met verschillende formats. We richten ons vooral op de korte teksten die ervoor moeten zorgen dat je doorklikt – zonder alleen in clickbaits te vervallen. Dus nieuwsbrieven, subjectlines, blogkoppen, intro’s, Facebook-teksten, enz.

VOOR DEZE TRAINING HEB JE EEN LAPTOP NODIG.

Wat komt aan bod bij de training creatief online schrijven

  • Creatief online schrijven: twee echt vreemde schrijfopdrachten die je blik verbreden. Aangevuld met inspirerende voorbeelden van creatieve teksten in de praktijk.
  • Dan heb je de aandacht van de lezer, maar hoe houd je die vast? 3 onmisbare tips voor een goede spanningsboog in je tekst.
  • Nieuwsbriefteasers schrijven zoals Blendle
  • Ronkende, mooie, inhoudsrijke, inhoudsloze, geweldige koppen schrijven
  • SEO, maar dan creatief
  • 3 online formuleringstips die je nooit meer vergeet

Voor wie is de training creatief online schrijven bedoeld?

  • De training is voor ervaren professionals. Wat basiskennis van SEO is handig.
  • (web)redacteuren
  • (online) marketeers
  • communicatiedeskundigen

Deze training wordt ook tijdens de Summerschool aangeboden. Kijk hier voor meer informatie en data!

PRIJS:
€ 375,- excl. 21% btw
LOCATIE:
Aristo Amsterdam
TIJDSTIP:
van 09.30 tot 16.30 uur
DATUM:
29 oktober 2019

Meld je aan!

direct aanmelden voor deze training

vraag informatie aan over deze training

Trainer: Merel Roze

Merel Roze

Merel Roze is een ervaren schrijftrainer, tekstschrijver en (online) eindredacteur. Ze schreef twee romans en de Schrijfwijzer voor het web, was een van de eerste bloggers van Nederland en was columnist voor o.a. NRC Handelsblad en Libelle. Voor [De Redactie] Trainingen geeft ze onder andere Online eindredactie, Columns en blogs en Online creatief schrijven.

lees meer over Merel Roze

Trainer: Cathelijn Schilder

Cathelijn Schilder

Cathelijn Schilder werkt al 15 jaar als schrijfdocent en coach in alle lagen van het onderwijs. Het is haar missie om iedereen, van communicatiemedewerker tot journalist, van kleuter tot puber, van student tot CEO creatiever en krachtiger te leren schrijven.

lees meer over Cathelijn Schilder

Ervaringen

9

De dag na deze cursus keek ik ineens met heel andere ogen naar het vaste stramien waarin ik mijn teksten schreef. Dankzij de goede oefeningen en inzichten ga ik bewuster om met mijn artikelen!

9 - Bernadette van den Hooven
Redacteur

meer klantervaringen