1
2
3
4
5
6
7
1

Creatief online schrijven

Steengoede webteksten.  In deze verfrissende training leer je van Merel Roze en Cathelijn Schilder originele en overtuigende online teksten schrijven.

 

Beschrijving

Training Creatief online schrijven

Creatief en online – gaat dat wel samen? Voor de schermlezer heb je je toch te houden aan rigide regels en de strenge wetten van Google? Goed nieuws: SEO is niet zaligmakend. Bovendien let Google steeds meer op gewoon kneitergoede content. Content die aanspreekt, waar de lezer iets aan heeft, die de lezer ook wil delen. Maar hoe schrijf je deze creatieve online content? Je leert het in de training Creatief online schrijven van Merel Roze en Cathelijn Schilder.

Wat je kunt na de training

 • Klikbare koppen schrijven: geweldig, ronkend én mooi.
 • De aandacht van de lezer vasthouden, een online tekst lang.
 • 3 onmisbare tips voor een goede spanningsboog toepassen.
 • Stijloefeningen: even anders schrijven dan je gewend bent.
 • Verleidende introteksten schrijven, voor nieuwsbrieven, webpagina’s en social media.

Wat je van de training Creatief online schrijven kunt verwachten

In deze training leren we je op een frisse, creatieve manier kijken naar je eigen webteksten en  die van anderen. We gaan vooral veel ‘om’schrijven. Schrappen, het een keer anders doen, oefenen met verschillende formats. Je krijgt twee echt vreemde schrijfopdrachten die je blik verbreden, aangevuld met inspirerende voorbeelden van creatieve teksten in de praktijk. We richten ons vooral op de korte teksten die ervoor moeten zorgen dat je doorklikt – zonder alleen in clickbaits te vervallen. Dus nieuwsbrieven, subjectlines, blogkoppen, intro’s, Facebook-teksten, enz. Bovendien krijg je 3 online formuleringstips die je nooit meer vergeet.

Voor wie is de training bedoeld?

De training is voor professionele schrijvers:

 • (web)redacteuren
 • communicatiedeskundigen
 • Iedereen die veel schrijf voor online en dat op een frisse en pakkende manier wil doen

Voordelig leren bij De Redactie

Schrijf je je in voor meerdere trainingen, dan leer je nog voordeliger! Wanneer je je aanmeldt voor twee trainingen, of je schrijft je tegelijk in met een vriend of collega, dan ontvang je 5% korting op het totaalbedrag. Schrijf je jezelf of anderen in voor drie of meer trainingen dan levert dat in totaal 8% voordeel op. De korting wordt automatisch toegepast in het winkelmandje op het moment dat je meer trainingen toevoegt. Zo stel je voordelig je eigen leertraject samen.

Extra voordeel voor ZZP-ers

Ben je zelfstandige? Dan krijg je bij De Redactie extra voordeel! ZZP-ers krijgen altijd 5% extra korting op ons hele trainingsaanbod met reductiecode ZZPDEREDACTIE.

Wat je vooraf moet weten

 • Het is handig dat je een laptop meeneemt naar de training.
 • Er is een maximum van 10 deelnemers.
 • Wist je dat de kosten voor deze training in sommige gevallen fiscaal aftrekbaar zijn?
 • Je ontvangt een certificaat van deelname.

Veilig leren

Deze training wordt social distance proof aangeboden zodat we iedereen een veilige leeromgeving kunnen garanderen. Lees meer over ons protocol.

Incompany training Creatief online schrijven

Deze cursus is ook als incompany training te boeken. Op locatie of online. Een incompany training is maatwerk waar en wanneer jij wilt.

Bernadette van den Hooven
Redacteur - Rijksoverheid
9,0

De dag na deze cursus keek ik ineens met heel andere ogen naar het vaste stramien waarin ik mijn teksten schreef. Dankzij de goede oefeningen en inzichten ga ik bewuster om met mijn artikelen!

Boudine Slings
Regie en redactie - NOS
9,0

Waarom duren alle leuke dingen in het leven zo kort, waaronder deze workshop.

Karel Gosselink
Communicatieadviseur - KNMT
8,0

Een inhoudelijk goede training met veel praktische tips waar je meteen mee aan de slag kunt.

Ankie van der Dussen
Redacteur - Avans Hogeschool
8,0

Inspirerende training op een prachtige locatie.

Heleen Versteeg
Communicatieadviseur en vormgever - Heleen Versteeg Tekst en Beeld
9,0

Fijne dag die mij goede handvatten heeft gegeven.

Christel van den Hoven
Junior online specialist - Vilans
9,0

Een praktische training waarin je wordt uitgedaagd om met andere schrijfstijl en aan de slag te gaan. Merel en Cathelijn vullen elkaar goed aan vanuit beide expertises.

Simone Vos
Eigenaar - I Love Food & Wine
8,0

De training was heel leerzaam en de dynamiek binnen de groep was heel fijn.

Lieke Rijkx
Tekstschrijver - Lieke Schrijft
8,0

Creatief online schrijven was een inspirerende en motiverende training. Ik ga veel tips direct toepassen, vooral over het maken van koppen. Leuk dat het door twee trainers gegeven werd.

Anita Oude Booijink
Sales - FysioTape B.V.
9,0

Zeer leerzame trainingsdag, waardoor je naderhand echt aan het denken wordt gezet wat betreft het schrijven van teksten en titels. Goede handvatten gekregen die ik zeker kan gebruiken in mijn dagelijkse werkzaamheden.

Ellen van Leeuwen
Tekstschrijver - Vert-ellen
9,0

Een leerzame, leuke en vooral praktische training. Je krijgt veel handvatten die je direct in de praktijk toe kan passen. Ook tijdens de training pas je geleerde direct toe. Echt een aanrader!

Mathilde Lawalata
Communicatieadviseur - Amstelring
9,0

Inspirerende training waarin je veel oefent en praktische tips krijgt, gegeven door fijne deskundige trainers. Aanrader!

Merel Kokhuis
Social media manager - Innoord
8,0

De sfeer, de afwisselende opdrachten én het enthousiasme, de kunde en de behulpzaamheid van de trainers maakten het een inspirerende dag.

Silvan Vijver
Tekstschrijver - Cameranu.nl
10

Je gaat zelf aan de slag met oefeningen die je direct in de praktijk kunt brengen. De positieve insteek van de trainers werkt enorm motiverend.

Zsarà Grünfeld
Freelance fotograaf en schrijver
9,0

Ik vond het een hele fijne, overzichtelijke en leerzame training. Je krijgt je enorm veel nuttige tips en handvatten om in de praktijk te kunnen toepassen.

Anouk Batenburg
Projectleider - Technolab Leiden
10

Merel en Cathelijn zijn zeer goede trainers, met veel enthousiasme en energie (en dat online!). De training bood handvatten, ezelsbruggetjes, leuke interactie met de andere deelnemers en een hoop plezier. Ik wil het iedereen aanraden!

8,6

38 reviews

 • In overleg
 • Elke gewenste locatie óf online
 • Afhankelijk van de leerdoelen
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Boudine Slings
Regie en redactie - NOS
9,0

Waarom duren alle leuke dingen in het leven zo kort, waaronder deze workshop.

Christel van den Hoven
Junior online specialist - Vilans
9,0

Een praktische training waarin je wordt uitgedaagd om met andere schrijfstijl en aan de slag te gaan. Merel en Cathelijn vullen elkaar goed aan vanuit beide expertises.

Mathilde Lawalata
Communicatieadviseur - Amstelring
9,0

Inspirerende training waarin je veel oefent en praktische tips krijgt, gegeven door fijne deskundige trainers. Aanrader!

De trainer

Merel Roze is een ervaren schrijftrainer, tekstschrijver en (online) eindredacteur. Ze schreef twee romans en de Schrijfwijzer voor het web, was een van de eerste bloggers van Nederland en was columnist voor o.a. NRC Handelsblad en Libelle. Ze gaf trainingen bij o.a. Ajax, RTL en de Tweede Kamer.

Cathelijn Schilder
Meer over Cathelijn Schilder

Cathelijn Schilder werkt al 15 jaar als schrijfdocent en coach in alle lagen van het onderwijs. Naast haar werk als docent op de Hogeschool van Amsterdam en haar werk voor De Redactie ontwikkelt ze lessen creatief schrijven en literatuuronderwijs voor de landelijke campagnes van het CPNB. Daarnaast schrijft ze zelf korte verhalen en romans.

Download (gratis) tips over creatief online schrijven

In de training Creatief online schrijven ga je gekke, maar nuttige schrijfoefeningen doen en leer je creatiever omgaan met Google (SEO). Nieuwe inspiratie opdoen dus! Trainers Merel Roze (online expert) en Cathelijn Schilder (expert creatief schrijven) hebben alvast 5 tips voor je.

PDF met tips die je op de website van De Redactie kunt downloaden

We maken je er op attent dat de door jouw verstrekte persoonsgegevens zoals naam en e-mailadres worden opgenomen in ons gegevensbestand. Voor meer informatie verwijzen we je naar ons Privacybeleid.

 

×
 • De Redactie
 • Van Heenvlietlaan 200A
 • 1083 CM Amsterdam

 • info@deredactie.nl
 • 0299 - 65 38 53
 • Btw: NL8017.10.960B.01
 • IBAN: NL64TRIO 0781 515 858
 • KVK: 36040811
×