u bent hier: Home > Summerschool > Elise van Rooij enthousiast over de Summerschool

Elise van Rooij enthousiast over de Summerschool

GEPLAATST OP: 21 augustus 2018

Elise van Rooij is contentspecialist bij het Diabetes Fonds. Ze deed onlangs mee aan de Summerschool Creatief online schrijven.

Waarom koos je voor deze Summerschool?

Omdat ik al een tijdje dit werk doe, is het goed om af en toe eens met een nieuwe frisse blik bezig te gaan met teksten.

Hoe kwam je terecht bij [De Redactie]?

Ik heb al eens eerder trainingen van [De Redactie] gevolgd en ben een paar keer naar Het Taalcongres geweest.

Wat zijn in jouw functie de grootste uitdagingen?

Ik breng taaie informatie uit de wetenschap op een leesbare manier; waar mogelijk met wat lucht en humor. Daarbij is het de kunst om respectvol te blijven, want de lezers kampen wel met een nare ziekte.

Waarom was de training voor jou relevant?

In de training kwamen de nieuwste trends aan bod. Het ging uitgebreid over het spanningsveld tussen creativiteit en SEO, dus schrijven voor de lezer én voor Google, en hoe je daarmee omgaat.

Wat is het belangrijkste dat je geleerd hebt?

Ik heb frisse inspiratie opgedaan en geleerd om koppen en intro’s weer nét op een andere manier aan te vliegen. En voordat ik op de automatische piloot ga typen, neem ik nu eerst een moment om het creatieve luikje in m’n hoofd open te zetten.

Kon je het geleerde meteen in de praktijk brengen?

Zeker! Als ik nu ergens mee bezig ben en denk: dat kan leuker, dan pak ik even de praktische tips en ideeënlijstjes erbij. De training gaf me ook het vertrouwen dat het oké is om creatief los te gaan met teksten. Op plekken waar dat kan natuurlijk.

Wat vind jij de meerwaarde van een Summerschool t.o.v. een normale training?

De locatie, Het Weeshuis in Monnickendam, was super sfeervol. Op die zomerse dag gaf dat echt even het gevoel van een vakantie-uitje  ̶  een nuttig uitje ook nog! Dat gold denk ik ook voor de anderen, wat vast extra creatieve vibes opleverde.

Wat vond je van de docenten?

Cathelijn Schilder en Merel Roze vullen elkaar goed aan, en  weten duidelijk waar ze het over hebben. De praktische oefeningen waren leuk en ook haalbaar qua tijd. Het was ook fijn dat Merel ter plekke individuele schriftelijke feedback gaf op een oefening. De docenten vormen een pittig, professioneel en daarnaast ook gezellig duo!

Bekijk hier alle Summerschool workshops >>