Ferdinand Buitenhuis verruilt de vrije journalistiek voor een baan bij de politie

Leestijd: 3 minuten

Ferdinand Buitenhuis verruilt de vrije journalistiek voor een baan bij de Nationale Politie. Dankzij zijn videoskills voor online en social media bleek hij de juiste match voor deze job. In dit artikel vertelt Ferdinand hoe het is om binnen een bestuurlijke organisatie als de Nationale Politie te werken en geeft hij aan welke uitdagingen dit met zich meebrengt.

 

Je werkt op dit moment namens De Redactie bij de Nationale Politie als multimediaal redacteur. Wat houden jouw werkzaamheden precies in?

Het is heel veelzijdig. Zo maak ik video’s voor de Facebook-pagina van Politie Nederland, maar ook voor de intranetpagina van de politie. Een paar dagen in de week werk ik in de newsroom op het Hoofdbureau in Den Haag. Verder denk ik mee over de vernieuwing van Politie.nl en lever ik bijdragen aan het personeelsblad 24/7.

 

Wat zocht de opdrachtgever en waarom was jij de juiste persoon voor deze ‘klus’?

De opdrachtgever zocht een redacteur met videoskills voor online en social media. Bij mijn vorige werkgever RTL Nieuws had ik daar ruim ervaring mee.

 

Je hebt veel ervaring in de ‘vrije journalistiek’. Kun je daar wat meer over vertellen?

Het was afwisselend werk. Ik schreef voornamelijk nieuwsberichten en achtergrondstukken voor de website van RTL Nieuws. Ik maakte ook video’s. Het was hard werken; als ik een uurtje niets te doen had omdat er domweg niets gebeurde, werd ik rusteloos omdat ik het gevoel kreeg dat ik zat te niksen.

Ik heb 10 jaar bij RTL gewerkt. Ik heb in die tijd de online redactie zien uitgroeien van (even oneerbiedig gezegd) een opgewaardeerde knip- en plakservice van ANP-berichten tot een volwaardige online nieuwsredactie met een sterke social mediastrategie.

Op momenten met breaking news was het echt beuken, maar dat waren wel de leukste tijden om te werken. Dan gaat alles in een hogere versnelling en is de spanning voelbaar op de redactie.

 

Hoe is het om nu binnen een bestuurlijke organisatie als de Nationale politie te werken?

Heel anders! Het is hele grote organisatie die nogal bureaucratisch werkt. Daardoor duurde het wel even voor ik mijn draai gevonden had, en nog steeds loop ik wel eens vast. Aan de andere kant is er veel mogelijk en word ik gestimuleerd mijn eigen gang te gaan. Ik krijg veel ruimte en dat is fijn.

 

Welke uitdagingen ervaar je in je werk?

Het werk komt niet naar je toe. Je moet echt zelf op zoek naar onderwerpen binnen de organisatie, dat was voor mij wel een omschakeling. Ik was gewend (nieuws-)onderwerpen te verzamelen vanuit persbureau’s, kranten en social media. Dat is nu een stuk minder.

 

Hoe kwam deze bemiddeling tot stand?

Ik zag op Villamedia dat De Redactie op zoek was naar mensen voor deze functie. Ik had eerder net misgegrepen bij een vergelijkbare baan bij de landelijke eenheid van de politie, dus ik greep deze kans met beide handen aan.

 

Wat zijn je ervaringen in deze bemiddeling met de recruiters van De Redactie?

Heel positief. Als ik mail krijg ik snel antwoord, als ik bel hoef ik niet uit te leggen wie ik ben en welke opdracht ik heb. Dat is fijn en geeft een persoonlijk gevoel.

 

Heb je een tip voor andere kandidaten die bij De Redactie ingeschreven staan?

Volgens mij is er in de huidige markt genoeg werk te vinden, dus als je nog geen (leuke) opdracht hebt; die komt vast een keer voorbij.

Wil jij ook door ons bemiddeld worden bij een van onze opdrachtgevers? Schrijf je nu in als kandidaat! Of bent u op zoek naar de juiste kandidaat voor een tijdelijke klus of vast dienstverband? We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden! Neem contact met ons op via info@deredactie.nl  of tel. 0299 653853.

×

  Direct contactBel me terug

  • De Redactie
  • Noordeinde 5
  • 1141AE Monnickendam

  • info@deredactie.nl
  • 0299 - 65 38 53
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64TRIO 0781 515 858
  • KVK: 36040811
  ×