‘Een recruiter heeft geen écht carrière pad voor ogen’

Leestijd: 3 minuten
Recruiters

Wij ontkrachten 4 stereotypen over recruiters

 

Er bestaan veel stereotypen over recruiters en wij zijn ze allemaal wel eens tegengekomen. Herken jij jezelf hierin of denk je ook aan deze stereotypen bij een recruiter? Aan mij de taak om deze vier misvattingen op te helderen. Het recruitmentvak is namelijk overal ter wereld anders en de ‘eigenschappen van een goede recruiter’ verschillen.

 

1. Sociale, analytische en competitieve mensen

Een recruiter is natuurlijk intelligent, betrouwbaar, sociaal, behulpzaam, analytisch en beleefd. Ook heeft een recruiter vanzelfsprekend een goed gevoel voor humor, maar is wel erg competitief. Dat vat een typische recruiter wel samen, toch? Fout.

Mensen, en dus recruiters, komen voor in alle soorten, maten, kleuren en vormen. Overal vind je een andere bedrijfscultuur met verschillende mensen. Juist door een divers team te hebben, versterk je elkaars werkzaamheden. Bij Babbage Company kijken we naar elkaar om, werken we samen en leren we van elkaars verschillen! Team work makes the dream work!

“Wat Recruitment Consultant bij Babbage Company het meest uniek maakt, is de sfeer in het team. Wij werken écht samen en gunnen elkaar successen. Er is geen onderlinge strijd wie het beste presteert. We willen het beste voor onze professionals en partners. Het is echt teamwork!” – Lotte, Recruitment Consultant

 

Wat maakt jou uniek in je werk?

Doe de test!

 

2. Snelle praatjes, groot netwerk

 

De hele dag door bellen, bellen, bellen. Alles om je netwerk maar zo groot mogelijk te maken. Dat is toch wat een recruiter doet? Nou, nee. Het recruitersvak bestaat uit zoveel meer dan alleen maar bellen en een groot netwerk hebben. Een recruiter is het gezicht van het bedrijf en speelt een belangrijke rol in de employer branding van het bedrijf. Ze werken nauw samen met het management en denk je mee over de strategie van het bedrijf.

Bij Babbage Company houden we van een persoonlijke aanpak. Niet alleen kijken we naar de persoonlijke ambities en wensen van onze professionals, maar ook van onze eigen collega’s. Iedereen heeft een eigen kracht en dat zien we!

 

3. Alles voor de KPI’s

De strijd aangaan met collega’s en KPI’s halen? Niet overal! Sommige bedrijven hebben keiharde KPI’s, andere bedrijven gaan hier een stuk zachter mee om. Het kan natuurlijk erg motiverend zijn om een bepaald doel te stellen voor jezelf. Bij Babbage Company vinden we het belangrijk om dit met jou in overleg te doen en te kijken wat haalbaar is voor jou.

“Bij Babbage Company helpen we elkaar: ik doe iets voor jou, jij doet iets voor mij. Bij mijn vorige werkgever merkte ik bijvoorbeeld dat de KPI’s keihard waren. Het is fijn dat ik nu niet aan zulke strenge KPI’s vastzit.” – Wesley, Senior Recruitment Consultant

 

4. Iedereen kan dit met-koffie-en-borrels-gevulde luizenbaantje!

 

Misschien wel de meest gehoorde opmerking: een recruiter is een junior professional, die eigenlijk geen écht carrière pad voor ogen heeft. Wij kunnen je vertellen: wij kennen recruiters van alle niveaus en met allerlei achtergronden!

Natuurlijk hebben kennis en ervaring voordelen, maar een goede begeleiding en opleidingsmogelijkheden zijn daarbij het begin! En recruiters zijn niet alleen maar ‘mensen die niet weten wat ze willen doen.’ Het vak moet je wel aanspreken, het moet bij je passen. Specifieke kwaliteiten niet belangrijk? No way! Je kunt als recruiter juist je kracht halen uit jouw kwaliteiten! Hoe meer verschillende kwaliteiten in het team, des te groter de kans dat er altijd een match is met een professional!

“Je bent dienstverlener, die mensen iets heel belangrijks in hun leven bezorgt: een interessante interim-opdracht of als je recruiter bent bij het Werving & Selectie-team, zelfs een nieuwe baan.” – Iwein, Teamlead en Senior Recruitment Consultant

 

5. Recruitment? Pff je kunt zelf toch wel een baan vinden?

Een nieuwe opdracht of functie vinden via een recruitmentbedrijf is een beetje als een kies trekken: je kan het prima zelf doen, maar het resultaat is vaak positiever als je een expert inschakelt.
Zonder grappen: een recruitmentbureau is er voor jou en kan jou écht helpen. Voor sommige functies is een goed netwerk erg belangrijk. Niet iedereen heeft dat, terwijl veel professionals wél de juiste kwaliteiten hebben! Doordat wij met verschillende partners een nauwe samenwerking hebben opgebouwd en een groot netwerk hebben, kunnen professionals via ons netwerk bij hun droombaan terechtkomen! Zij hebben de skills, wij hebben het netwerk.

“We benaderen soms professionals die zelf de volgende stap in hun carrière niet durven zetten of daar al lang niet over nagedacht hebben. Het contact met ons kan net een aanzet zijn om daar wel over na te denken of om die stap te maken. Je draagt dan toch bij aan hun (werk)geluk!” – Anouk, Recruitment Consultant

 

Wil jij als recruiter zonder stereotypen aan de slag?

Bekijk de vacatures!

Lees ook

×
  • De Redactie
  • Van Heenvlietlaan 200A
  • 1083 CM Amsterdam

  • info@deredactie.nl
  • 020-3086460
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64 RABO 0342 848 410
  • KVK: 36040811
×