Terugblikken op Het Taalcongres 2022

Leestijd: 2 minuten

Iedereen maakt wel iets mee. Je hebt dus altijd een onderwerp om een column of blog te schrijven. Ook als er al vaak over geschreven is: niet door jou! Jouw verhaal is uniek. Dus pak je pen (of toetsenbord) erbij!

Eva Hoeke opende Het Taalcongres 2022 en zette direct iedereen op scherp. Met haar jarenlange ervaring als columnist wist zij het publiek mee te nemen met haar advies over het schrijven van een blog of column, zonder clichés!

 

Openheid in de ochtendronde

Het thema van dit jaar was: MAAK! Een dag vol creativiteit en inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Na de opening van Eva verspreidde het publiek zich over de vijf workshops van de ochtendronde.

Schrijven vanuit je hart. En niets is fout als je dichtbij jezelf blijft. Elten Kiene opent voor mij de dag met de workshop Spoken Word. Vanaf het eerste moment creëert hij een fijne sfeer door open te zijn en zijn eigen werk te laten horen. Het enthousiasme verspreidt zich snel en de komende twee uur laten we allemaal een stukje van onze eigen kwetsbaarheid zien in de vorm van spoken word. Iedereen raakt geïnspireerd door de schrijfoefeningen en de opdracht vrij schrijven op het einde van de workshop.

Meer inspiratie tijdens de middagrondes

Een heerlijk gevarieerde lunch werd verzorgd door Het Amsterdam Art Center, de locatie waar Het Taalcongres 2022 plaatsvond. Omringd door schilderijen en beelden was er ruimte om te netwerken en elkaars ervaringen van de ochtendronde uit te wisselen. Met de lunch kon iedereen zich ook even opladen voor de twee middagrondes. Vol enthousiasme zocht iedereen de goede zaal weer op.

Rondkijkend en met de telefoon in de hand komen een aantal deelnemers de centrale hal binnengelopen. De deelnemers van 10 tips voor krachtige social video’s van trainer Pelpina Trip gingen op pad voor een praktische opdracht. Op zoek naar dynamische shots. Wat kun je als organisatie eigenlijk leren van YouTubers als Mr. Beast en Nikkie Tutorials? Vol inspiratie om hun content eens in een andere vorm te gieten, verlieten de deelnemers deze workshop.

 

“Wat is nu leuker dan de hele dag grappen maken over aangekoekte clichés, je identificeren met tomatensoep en leren van de beste verhalenvertellers, omgeven door knuffelbare kontjes en horrorhobbelpaarden in een kleurrijke kunstbunker? Niets! Daarom was ik vandaag ook op het Taalcongres van De Redactie.”- Sarieke Brinkhuis, freelance verhalenmaker: copy, content & (eind)redactie

Voldaan naar huis

We sloten Het Taalcongres 2022 af met een borrel en wat lekkere hapjes. Alle ervaringen van de dag werden uitgewisseld met elkaar en met de trainers. We hopen dat iedereen een leerzame en leuke dag heeft gehad vol inspiratie om jouw content in een nieuw jasje te stoppen. Zien we je volgend jaar weer?

 

Bekijk de video met terugblik!

Lees ook

×
  • De Redactie
  • Van Heenvlietlaan 200A
  • 1083 CM Amsterdam

  • info@deredactie.nl
  • 020-3086460
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64 RABO 0342 848 410
  • KVK: 36040811
×