u bent hier: Home > de redactie trainingen > alle trainingen > Eindredactie

Eindredactie

Omschrijving van de training Eindredactie

De eindredacteur is onmisbaar. Zelfs de beste schrijvers hebben er één nodig. Hij maakt een tekst toegankelijk, foutloos en aantrekkelijk. Soms besluit de eindredacteur dat de tekst terug moet naar de auteur. Vaker bedient hij zich van simpele ingrepen.

Maar die eenvoud is verraderlijk. Eindredactie gaat namelijk verder dan d’s en t’s. Het betekent ook: een goede kop, een pakkend intro, een prikkelende streamer, een logische opbouw, gedoseerde citaten, nagetrokken feiten.

De eindredacteur draagt zorg voor een tekst die loopt. Die klopt. Behalve een scherpe blik, heeft een eindredacteur ook een groot tekstinzicht en gevoel voor bladritme. Want ook de indeling van de publicatie is vaak de verantwoordelijkheid van de eindredacteur.

Deze training van 4 avonden maakt je wegwijs in de wereld van eindredactie. Je leert opnieuw lezen, met een frisse, kritische blik. Ook leer je hoe je door vaak simpele ingrepen een tekst effectief verbetert. Met de training Eindredactie ben je in 4 avonden (weer) up-to-date in de eindredactie. Hans Vos geeft de eerste 3 avonden eindredactie voor print en journalistiek, Merel Roze sluit de bijeenkomsten af met 1 avond online eindredactie.

Wat komt aan bod bij de training?

  • Spelling op eindredacteurenniveau
  • Passende koppen en streamers
  • Een goed intro
  • Platte tekst
  • Teksthuisstijl
  • Lengte en toon
  • Tekst voor de doelgroep
  • Tot hoe ver gaat eindredactie?
  • Grenzen bepalen

Voor wie is de training Eindredactie bedoeld?

Eindredacteuren, communicatieprofessionals, (web)redacteuren, journalisten, bloggers, columnisten en tekstschrijvers die teksten kritischer willen beoordelen.

 

Bij de training ontvang je het boek Teksten redigeren.

PRIJS:
€ 685,- excl. 21% btw
LOCATIE:
Aristo Amsterdam
TIJDSTIP:
19.00 - 22.00 uur
DATUM:
4 april 2018
11 april 2018
18 april 2018
25 april 2018

Meld je aan!

direct aanmelden voor deze training

vraag informatie aan over deze training

Docent: Merel Roze

Merel Roze

Merel Roze is een ervaren schrijftrainer, tekstschrijver en (online) eindredacteur. Ze schreef twee romans, was een van de eerste bloggers van Nederland op merelroze.com en was columnist voor o.a. NRC Handelsblad en Libelle. Voor [De Redactie] Trainingen geeft ze onder andere Online eindredactie, Columns en blogs en Online creatief schrijven.

lees meer over Merel Roze

Docent: Hans Vos

Hans Vos

Hans Vos (1956) is een ervaren eindredacteur. Niet alleen was hij eindredacteur van de TROS-magazines, ook van Story, Grasduinen, Beau Monde en een aantal uitgaven van het Noord-Hollands Dagblad. Hij verzorgde de eindredactie van diverse boeken waaronder Geheime Levens en Bereik en behoud je ideale gewicht van dieetgoeroe Sonja Bakker.

lees meer over Hans Vos