u bent hier: Home > de redactie trainingen > alle trainingen > Creatief schrijven

Creatief schrijven

Grijp de aandacht van de lezer!

Omschrijving van de training Creatief schrijven

Als tekstschrijver of redacteur wordt er veel van je verwacht. Je schrijft teksten voor verschillende doelgroepen. De teksten moeten kort en krachtig zijn, geschikt voor het web, SEO, B1 of juist C1, social media, enzovoort. De tijdsdruk is groot en het pad dat je bewandelt lijkt steeds smaller te worden. Ondertussen wordt de lezer meer dan ooit overspoeld met tekst en content. Hoe pak je de aandacht van de lezer? En hoe houd je de aandacht van die lezer vast? Kortom: hoe krijgt je tekst de aandacht die het verdient?

Tijdens de 2-daagse training Creatief schrijven gaan we op zoek naar de tips en trucs uit de literatuur. Ook bestuderen we succesvolle reclamecampagnes en lezen we teksten waar we in het dagelijks leven mee bestookt worden. Welke beproefde schrijftechnieken kun je inzetten om de lezer nog meer te betrekken bij wat je wilt vertellen?

Met een schrijftechniek die we afkijken van Roald Dahl wordt een tekst over winterbanden of het halen van een griepprik een spannende aangelegenheid. En een oude Franse meester helpt ons om de lezer meer te betrekken bij wat je wilt vertellen. Want we kunnen wel zeggen: ‘Gooi afval in de afvalbak’ ‘Stem nu’ ‘Doe mee met…’ ‘Kom allemaal naar…’. Maar hoe zeg je dit nu zo dat de lezer ook daadwerkelijk tot actie overgaat?

Wat komt aan bod bij Creatief schrijven?

  • Oefenen van verschillende beproefde schrijftechnieken als: show don’t tell, perspectief, storytelling, cliffhangers, stijloefeningen, inzoomen en monteren.
  • Bestuderen van inspirerende voorbeelden uit de literatuur, reclame en communicatie.
  • Toepassen van de nieuw verworven schrijftechnieken in de praktijk. Zowel voor het schrijven van webteksten als voor social media. Als ook voor langere artikelen, nieuws- en persberichten.

Voor wie is de training Creatief schrijven bedoeld?

Je bent tekstschrijver, (bedrijfs)journalist, redacteur of beleidsmedewerker en je wilt ontdekken hoe je jouw teksten krachtiger en levendiger kunt maken. Je bent op zoek naar inspiratie en praktische schrijftechnieken die je direct kan inzetten in de dagelijkse schrijfpraktijk.

PRIJS:
Vraag een vrijblijvende offerte aan
LOCATIE:
Bij u op locatie
DATA:
In overleg
DEZE TRAINING IS OOK BESCHIKBAAR ALS:
28 mei 2018
4 juni 2018

Vraag een offerte aan!

vraag een offerte aan voor deze training

vraag informatie aan over deze training

Docent:

geen docent of spreker gevonden