5 tips & tricks voor je MailChimp nieuwsbrief

Leestijd: 2 minuten
Tips mailchimp

Marlène Rooseman en Martijn Baltes geven samen de eendaagse training Nieuwsbrieven schrijven en opmaken. Van Martijn leer je onder andere: het opzetten van je MailChimp account, het maken en vullen van je mailinglijst, het maken van MailChimp templates (het ontwerp van je nieuwsbrief), het versturen en het meten van de resultaten. Marlène leert je alles over aantrekkelijke nieuwsbriefteksten, koppen die uitnodigen tot openen en doorklikken van je nieuwsbrief en hoe je je boodschap kort maar krachtig overbrengt in de beperkte ruimte van je nieuwsbrief.

Martijn is een expert op het gebied van Mailchimp. Van hem krijg je alvast 5 handige tips & tricks:

Moedig je lezer aan met de ‘preview text’

De onderwerpregel van je nieuwsbrief is natuurlijk duidelijk en maakt de ontvanger nieuwsgierig. Maar heb je ook gedacht aan de ‘preview text’? Deze wordt in veel mailprogramma’s direct achter de onderwerpregel getoond. Zie het als een vervolg op de onderwerpregel en als een mooie kans om de lezer nog meer aan te moedigen om de rest van je nieuwsbrief te lezen. In MailChimp heb je hier 150 tekens voor.

Zorg dat je mailinglijst schoon is

Een mailinglijst importeren in MailChimp? Dat kan, gebruik MailChimp alleen niet als een ‘list cleaning service’. Als je na je eerste mailing veel afmeldingen krijgt en als er veel mails niet aankomen doordat de mailadressen oud en vervallen zijn, dan is de kans groot dat MailChimp je account blokkeert. Je kunt dan geen mails meer verzenden totdat je alle mensen op die lijst hebt uitgeschreven. MailChimp vraagt je vervolgens om deze mensen met een gewoon mailprogramma (zoals Outlook) te benaderen en te vragen of ze zich via het inschrijfformulier willen aanmelden voor je nieuwsbrief. Doen ze dat, dan hebben ze je daadwerkelijk toestemming gegeven om ze nieuwsbrieven te sturen en dat vindt MailChimp erg belangrijk.

Veel dubbele mailadressen? Mailchimp ontdubbelt!

Wil je een grote mailinglijst importeren en staan er mogelijk een flink aantal mailadressen dubbel in vermeld? Dat is geen probleem. MailChimp ontdubbelt je lijst automatisch tijdens de import.

Delen op social media doe je met ‘social cards’

Je kunt social media deelknopjes toevoegen aan je nieuwsbrief. Als je het daarbij laat, dan ziet een op Facebook of Twitter gedeelde nieuwsbrief er niet fraai uit. Oplossing: stel voor elke MailChimp mailing de ‘social cards’ in. Titel invoeren, omschrijving invoeren een een afbeelding toevoegen en je nieuwsbrief ziet er ook op de sociale media professioneel uit!

Kies de saaiste template voor je nieuwsbrief

MailChimp biedt je een flink aantal templates als startpunt voor je nieuwsbrief. De mooiste kiezen? Nee, begin met de saaiste. Die is het meest flexibel en bloeit helemaal op als je de juiste ‘content blocks’ erin schuift met de handige ‘drag-and-drop editor’ en ze daarna vult met jouw schitterende content.

Meer leren?

 

Steengoede webteksten.  In deze verfrissende training leer je van Merel Roze en Cathelijn Schilder originele en overtuigende online teksten schrijven.  
×
  • De Redactie
  • Van Heenvlietlaan 200A
  • 1083 CM Amsterdam

  • info@deredactie.nl
  • 020-3086460
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64 RABO 0342 848 410
  • KVK: 36040811
×