u bent hier: Home > de redactie trainingen > alle trainingen > Nieuwsbrieven schrijven en opmaken (Mailchimp)

Nieuwsbrieven schrijven en opmaken (Mailchimp)

Nieuwsbrieven zijn en blijven populair. Bedrijven gebruiken ze om klanten te binden, om meer producten te verkopen of gewoon om te vertellen over leuke en belangrijke ontwikkelingen. Nieuwsbrieven zijn daarnaast goed meetbaar. Je weet precies hoeveel mensen hem openen en een actie ondernemen, zoals doorklikken naar je website. Daar doe je het voor.

Iedere week is het weer een hele klus om een nieuwsbrief in elkaar te zetten. Kan dat niet leuker? Sneller? Beter? Professioneler? Ja natuurlijk, dat kan. In deze ééndaagse training leer je hoe je eenvoudiger en met vertrouwen een aantrekkelijke en overtuigende nieuwsbrief schrijft. En hoe je die vervolgens met MailChimp in elkaar zet. Want inhoud mag dan belangrijk zijn… het oog wil ook wat.

Wat komt tijdens de training Nieuwsbrieven schrijven en opmaken aan bod?

  • Aantrekkelijke nieuwsberichten schrijven
  • Structuur, koppen en opbouw
  • Een mix van onderwerpen
  • Vertellen met eigen stem
  • Schrijftips voor nieuwsbrieven
  • Zelf aan de slag met MailChimp
  • Nieuwsbrieven indelen en opmaken
  • Afbeeldingen inpassen
  • Links, buttons en call-to-actions toevoegen
  • De nieuwsbrief testen, fine tunen en bijstellen zodat deze er perfect uitziet op zowel desktop als mobiel

Voor wie is de training Nieuwsbrieven schrijven en opmaken bedoeld?

Deze trainingsdag is een aanrader voor iedereen die tijdens zijn of haar dagelijks werk te maken heeft met nieuwsbrieven, deze inhoudelijk wilt verbeteren en op zoek is naar gebruiksvriendelijke software om ze in elkaar te zetten. Je krijgt alle schrijftips en handvatten die je nodig hebt om meer succes te boeken in minder tijd. Na afloop sta je te popelen om je eerstvolgende nieuwsbrief af te maken en te versturen. Gegarandeerd.

Het gedeelte over MailChimp is nadrukkelijk bedoeld voor personen die geinteresseerd zijn in deze laagdrempelige gratis software maar nog geen (of weinig) ervaring hiermee hebben. Stap voor stap wordt je wegwijs gemaakt in de belangrijkste aspecten van MailChimp. Martijn geeft alvast 5 tips & tricks voor je MailChimp nieuwsbrief.

Groepsgrootte
Maximaal 8 deelnemers

Op zoek naar een andere training? Bekijk onze trainingsagenda!

PRIJS:
€ 375,- excl. 21% btw
LOCATIE:
Aristo Amsterdam
TIJDSTIP:
van 09.30 tot 16.30 uur, lunch is inbegrepen
DATUM:
25 november 2019

Meld je aan!

direct aanmelden voor deze training

vraag informatie aan over deze training

Trainer: Marlène Rooseman

Marlene Rooseman

Marlène richt zich vanuit BureauTekst met name op online content, SEO en zakelijke teksten. Bijvoorbeeld nieuwsbrieven, zakelijke blogs en persberichten.

Haar praktijkervaring met schrijven binnen het bedrijfsleven én de overheid, plus een brede scholing op het gebied van redactie en tekstschrijven, maken dat Marlène weet wat een tekst maakt of breekt. En vooral dat ‘maken’ leert ze anderen graag.

lees meer over Marlène Rooseman

Trainer: Martijn Baltes

Martijn Baltes is trainer en online marketeer. Martijn helpt iedereen die online iets wil bereiken met WordPress (websites en bloggen), MailChimp (e-mailnieuwsbrieven), SEO (zoekmachine optimalisatie) en Social Media.

lees meer over Martijn Baltes