u bent hier: Home > Professional > Dolf Weverink

Dolf Weverink

Dolf is een ervaren schrijftrainer en opleider. Hij leidt onder meer schrijfcoaches op bij de gemeente Utrecht en gelooft in het idee van collega’s die collega’s coachen. ‘Je helpt elkaar groeien. Zo worden medewerkers en dus organisaties slimmer. En teksten een stuk duidelijker en korter.’

In zijn trainingen en workshops stimuleert hij deelnemers om teksten te schrijven ‘die er zin in hebben’ en om ‘te laten zien wat je belooft of vertelt’. Levendige en dialogische teksten die de lezer helpen en belonen. Geschreven met vakkennis, creativiteit en liefde voor een goede tekst.
Dolf is betrokken bij copy- en contentprojecten van IIR, KPN, gemeente Utrecht, VvAA, Center Parcs en auteur van Het nieuwe schrijven.

Van Dolf Weverink verscheen het boek: Het nieuwe schrijven

Het nieuwe schrijven

Het nieuwe schrijven zet beide hersenhelften aan het werk, zowel bij de ontvanger als bij de schrijver. Dit boek helpt u teksten te schrijven die aantrekkelijk en overtuigend, duidelijk en correct zijn. Dat begint met een heldere kernboodschap of belofte. Vervolgens beantwoordt u de vraag: hoe laat ik zien wat ik wil vertellen of wat ik beloof?

De plattegrond van een goede tekst is de mindmap van het nieuwe schrijven. Een manier van werken die u stimuleert om uw analytische en uw creatieve vermogens te gebruiken en te ontwikkelen. Met het nieuwe schrijven verbetert u ook uw schrijftechniek.

Dit boek geeft u tips om effectieve crossmediale teksten te schrijven: webteksten, teksten voor social media en teksten voor folders, persberichten en artikelen. Het crossmediale middelen- en mediaschema helpt u vervolgens om de meest geschikte mix te kiezen en de productie en publicatie ervan te regisseren.

Meer informatie en bestellen

(foto: Paul Starink)

Dolf Weverink

Trainingen en events van Dolf Weverink

Zakelijk Engels schrijven

Schrijfcoach