Van collega’s naar… weer collega’s!

Leestijd: 3 minuten
Van retail naar Babbage

Hoe Renate en Gwen als retail-collega’s begonnen en nu recruitmentcollega’s bij Babbage Company/De Redactie zijn

 

Van retail-collega’s naar Babbage collega’s. Dat is het verhaal van Recruitment Assistent Renate Schuil bij Babbage en Recruitment Consultant Gwen Goetz bij De Redactie, dochteronderneming van Babbage Company. Renate en Gwen (beiden 24 jaar) leerden elkaar kennen toen ze beide bij een retailwinkel in Amsterdam werkten. Na 10 maanden vertrok Renate om bij Babbage Company aan de slag te gaan. Vier maanden later volgde Gwen haar. In dit interview vertellen ze hierover.

 

Een nieuwe stap voor beiden

Recruitment Assistent Renate

 

‘Ik was toe aan een nieuwe stap in mijn “volwassen leven” en ging op zoek naar een baan die beter bij mijn kwaliteiten past,’ begint Renate. ‘Via een uitzendbureau heb ik verschillende vacatures bekeken. Die liepen heel erg uiteen, bijvoorbeeld ook in de zorg. Ik kwam Babbage Company tegen en de functie sprak me heel erg aan. Het voelde echt als een eerste stap in mijn carrière. Als Recruitment Assistent ben ik, net als in de detailhandel, veel met mensen in contact. Het contact verloopt alleen rustiger dan in de retail, wat ik erg prettig vind.’

Gwen was ook klaar voor een volgende stap in haar carrière. ‘Een jaar geleden haalde ik mijn bachelor Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ik wilde direct na mijn studie een andere baan zoeken, want ik was nooit van plan om lang in de detailhandel te werken. Maar het werk, het team en het contact met mensen vond ik erg leuk. Ik bleef daarom wat langer dan ik gepland had. Op den duur wilde ik echt iets anders gaan doen. Iets waarbij ik regelmatige werktijden had en minder hoefde te staan/lopen. Een plek waar hard gewerkt wordt, maar niet dusdanig dat je het werk van 5 personen moet doen en je op je vrije dag gebeld wordt of je tóch kan komen werken.’

 

Naar Babbage Company/De Redactie

Recruitment Consultant Gwen

En zo dacht Gwen terug aan de tijd dat ze met Renate in de winkel werkte. ‘Voordat Renate bij Babbage Company begon, gingen we uit eten,’ vertelt Gwen. ‘We hadden het over wat Renate voor functie ging doen en dat sprak mij ook wel aan.’

‘Nadat ik een tijdje bij Babbage werkte, kreeg ik een appje van Gwen,’ vervolgt Renate. ‘Ze vroeg hoe mijn nieuwe functie beviel en of er voor haar niet nog een plekje in het bedrijf was. Ik plande voor haar een kennismaking in met een collega.’

‘Ik heb door de hulp van Renate niet op andere vacatures gesolliciteerd. Het matchte meteen! Ik zag mezelf dit werk de komende tijd echt wel doen,’ zegt Gwen. Ook Renate heeft niet lang gezocht voor ze bij Babbage Company terechtkwam: ‘ik solliciteerde dan wel op meerdere vacatures, maar bij Babbage mocht ik als eerste op gesprek komen. Het klikte meteen en bij de werkzaamheden en het team had ik meteen een goed gevoel. Ik hoefde niet meer verder te zoeken!’

 

Met de bus naar Boedapest

Dat Renate Babbage Company aanraadde bij haar oud-collega, waarderen we bij Babbage natuurlijk enorm. En daarom wordt dat beloond! Nadat Gwen bij Babbage in dienst kwam, mocht Renate op reis met de bus of trein. Haar ogen lichten meteen op als het over de reis gaat. ‘Ik heb letterlijk op de wereldkaart gekeken en gedacht: waar ben ik nog niet geweest en wat is met de bus of trein enigszins goed te bereiken?’ vertelt Renate enthousiast. ‘En toen kwam ik uit op Boedapest. Ik heb daar een supermooi en luxe hotel gevonden.’

‘Na een busreis van 23 uur heb ik zes dagen het mooie Boedapest verkend. Ik heb voornamelijk veel door de stad gelopen en verschillende parken bezocht. Ook heb ik natuurlijk gebruik gemaakt van de spa in het hotel waar op dat moment niemand was, dus: privézwembad en -sauna! Een leuke, nieuwe (of oude, haha) collega erbij en daarmee zo’n mooie reis winnen. Dat is natuurlijk geweldig!’

 

Snel op je plek bij Babbage

Renate werkt sinds april 2022 bij Babbage Company en Gwen sinds augustus 2022 bij De Redactie. Zo zijn ze nu weer collega’s. Het bevalt ze allebei goed bij Babbage Company. ‘Na twee weken voelde ik me al niet meer nieuw,’ legt Gwen uit. ‘Het team is ontzettend gezellig en de werkzaamheden pakte ik snel op. Collega’s zeiden dat het leek alsof ik al lang recruiter was, terwijl ik geen ervaring had in het vak. Ik voelde me hier snel op mijn plek, ook binnen mijn team. Ik kan altijd bij iemand terecht en hoef niet lang te zoeken als ik iets wil vragen.’

‘Precies wat Gwen zegt,’ beaamt Renate. ‘Het team en alle collega’s zijn echt leuk. Aan de ene kant voelt het alsof ik hier al jaren zit, maar aan de andere kant voelt het ook alsof ik net begonnen ben. De tijd gaat zo snel. Dat is natuurlijk een goed teken!’ Gwen bevestigt dit lachend: ‘het voelt voor mij ook alsof ik hier al veel langer dan vier maanden werk, maar niet op een negatieve manier, haha!’

Lees ook...

×
  • De Redactie
  • Van Heenvlietlaan 200A
  • 1083 CM Amsterdam

  • info@deredactie.nl
  • 020-3086460
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64 RABO 0342 848 410
  • KVK: 36040811
×