Omgevingsdienst IJmond kiest voor [De Redactie]

Leestijd: 2 minuten
omgevingsdienst IJmond

Omgevingsdienst IJmond voert diverse milieutaken taken uit voor zeventien gemeenten en de Provincie Noord-Holland. Denk hierbij aan thema’s als energie, duurzaamheid, luchtkwaliteit, kwaliteit van de bodem, geluid, veiligheid en flora & fauna. Bovenal verlenen zij vergunningen en zien ze er bij bedrijven op toe dat zij voldoen aan actuele wet- en regelgeving op het gebied van milieu.

De communicatieafdeling van de Omgevingsdienst IJmond benaderde [De Redactie] met een schrijftrainingsvraag.

Waarom heeft de Omgevingsdienst IJmond gekozen voor een training van [De Redactie]? 

Als ondersteuning van onze interne communicatiecampagne wilden wij collega’s de mogelijkheid geven deel te nemen aan een training Creatief schrijven. De communicatieafdeling heeft de podia voor het delen van ervaringen en kennis aangedragen, maar ook de drempel om de pen te pakken moest omlaag. Daar kwam de training Creatief schrijven goed van pas.

Wat hield deze training in?

De training was erop gericht collega’s te laten zien dat iedereen kan schrijven en dat er diverse manieren zijn om een tekst wervend of interessant te maken. We hebben verschillende schrijfstijlen behandeld en naar elkaars verhalen geluisterd. Ook werden er concrete tips voor bijvoorbeeld pakkende titels gegeven.

Wat waren de verwachtingen vooraf?

We hoopten dat de training collega’s tools zou geven om hun verhaal makkelijker of sneller te vertellen.

Wie deed er mee aan de training? 

Bij een eerste inventarisatie voor de training Creatief schrijven ontplofte ons intranet bijna. Ik denk dat uiteindelijk bijna 50% van de organisatie (130 collega’s) de training volgde, verspreid over onze afdelingen.

Wat waren de reacties van de medewerkers achteraf?

De reacties van collega’s zijn erg positief. Leuke docent, leuke oefeningen, ‘hier heb ik echt iets aan’, ‘hier ga ik vaker op letten’, goede tips, handige technieken geleerd. We zien dat collega’s die de training Creatief schrijven hebben gevolgd dit ook toepassen in bijvoorbeeld hun blogs op intranet.

Wat vonden jullie van de docent?

De organisatie (communicatie en P&O) was heel enthousiast toen Jasmijn van [De Redactie] trainer Cathelijn Schilder aan ons voorstelde. Later bleek ook dat zij ontzettend goed bij onze organisatie en ons doel past. De collega’s zijn erg enthousiast over haar en haar werkwijze.

Hoe heb je de samenwerking met [De Redactie] ervaren?

Zeer positief. Jasmijn is altijd goed bereikbaar. Er is de mogelijkheid om in contact te komen met de trainers. De relatie is al vrij snel vrij intensief, door veelvuldig contact. Er wordt aandacht besteed aan de relatie door achteraf nog even te checken hoe alles is gegaan. Ook vrijblijvend informatie opvragen is mogelijk.

Ook een training volgen (met je collega’s)? Bekijk ons trainingsaanbod of neem voor een training op maat contact op met onze trainingsadviseurs Michiel de Zwart of Goof van de Winkel, op info@deredactietrainingen.nl of tel. 0299 653 853.

×
  • De Redactie
  • Van Heenvlietlaan 200A
  • 1083 CM Amsterdam

  • info@deredactie.nl
  • 020-3086460
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64 RABO 0342 848 410
  • KVK: 36040811
×