Masterclass Videomarketing – de sprekers

Leestijd: 3 minuten
Videomarketing de sprekers

De sprekers op de masterclass Videomarketing zijn:

 • Patrick Severein: content marketeer manager en bedenker contentconcepten en videoformats voor diverse opdrachtgevers.
 • Pelpina Trip: video consultant, video trainer, en spreker.  Auteur van het boek ‘videomarketing in 60 minuten’.
 • Marjemme van Poelgeest: communicatieadviseur/persvoorlichter bij het gerechtshof Amsterdam.
 • Tim Lammers: marketingmanager Koninklijke Burgers’ Zoo.

Expertsessie – Patrick Severein

Videomarketing zonder strategie? Laat dan maar zitten

Video zonder marketing is niks. Video zonder strategie is helemaal niks. Maar hoe bepaal je je videostrategie? En je doelgroep? En vergeet het belangrijkste niet: wat moet je video opleveren? Tijdens  deze sessie besteden we vooral aandacht aan deze strategie. We gaan in op de keuzes die je moet én kan maken als je met videomarketing aan de slag gaat. Met daarin speciaal aandacht voor het domein waarin je je gaat begeven. En natuurlijk gaan we ook kijken hoe je onderscheidende, entertainende formats bedenkt en maakt.

patrick-severeinPatrick Severein is content marketeer manager van LVB Videomarketing, een label van LVB Networks. Patrick maakt en bedenkt contentconcepten en videoformats voor opdrachtgevers als HEMA, Ziggo, Wereld Natuur Fonds, Sanquin en ABN AMRO. Patrick werkt al meer dan 15 jaar in de media en heeft samen met zijn videocollega’s diverse nationale en internationale contentprijzen gewonnen.


Expertsessie – Pelpina Trip

Je video is af. En nu? Alles wat je moet weten over succesfactoren voor de videodistributie 

Weet je wat jammer is? 34 views op je YouTube filmpje. En dat na al je inspanningen, brainstorm sessies, opnames, edits… Daar doe je het niet voor. Toch is dit de grootste fout die bedrijven maken op videomarketing gebied: alle geld en energie pompen in de productie van een video, en niks overlaten voor marketing en distributie.

Hoe zorg je ervoor dat jouw video’s ook de juiste mensen bereiken? Pelpina duikt in videoplatforms: wanneer plaats je een video op YouTube en wanneer op Facebook? Hoe zorg je ervoor dat je video’s geoptimaliseerd zijn, zodat ze gevonden worden door zoekmachines? Ook gaat Pelpina het hebben over viral video’s: wie wil er niet een maken… Toch zeggen views niet alles. Zij bespreekt het verschil tussen views en interactie en geeft tips hoe je de interactie op je video’s kunt verhogen.

pelpina-trip

Pelpina Trip is video consultant, video trainer, en spreker. Ze staat zelf regelmatig voor-en achter de camera, schrijft scripts en bewerkt video’s, en is auteur van het boek ‘videomarketing in 60 minuten.’ Ze heeft jarenlang voor nationale Amerikaanse televisie gewerkt als producer en presentatrice, maakt regelmatig allerlei (bedrijfs-)video’s in het Engels en Nederlands, en helpt bedrijven en organisaties met video workshops, video strategie, video producties en videomarketing.

 


Case – Marjemme van Poelgeest

Recht is niet stoffig – over de vloggende Rechtspraak Reporters

Vloggen over mode, beautytips of over je buurt, oké. Maar vloggen over rechtspraak?
Begin januari is de tweede lichting Rechtspraak Reporters geïnstalleerd. De 23 Rechtspraak Reporters zijn jongeren tussen de 16 en 24 jaar die vanuit het hele land hun mening geven over het recht, rechtszaken en andere rechtsfeiten vanuit een eigen point of view. D.m.v. vlogs communiceren zij via hun eigen sociale media met hun achterban. Daarmee geven zij een hele diverse groep jongeren een kijkje in de keuken en achter de schermen van de Rechtspraak. De doelstelling:  de kloof tussen rechtspraak en de jeugd te verkleinen.
Marjemme van Poelgeest is als senior communicatieadviseur/ persvoorlichter bij het gerechtshof Amsterdam nauw betrokken bij de Rechtspraak Reporters. Zij vertelt tijdens de masterclass over dit spraakmakende project dat in het afgelopen jaar bekroond werd met de Rijksbrede Benchmark (RBB) award 2016.

Marjemme van Poelgeest
Foto: Yvonne Witte

Marjemme van Poelgeest is communicatieadviseur/persvoorlichter bij het gerechtshof Amsterdam.

 

 

 


 

Case – Tim Lammers

‘It Is Not the Strongest of the Species that Survives But the Most Adaptable’

Deze quote van Charles Darwin beschrijft voor Tim Lammers hoe hij tegen marketing aan kijkt. Aan de hand van deze wijze les heeft hij de afgelopen jaren verschillende vakgenoten mogen inspireren, maar heeft hij ook bij verschillende werkgevers – met succes – een contentstrategie mogen implementeren.

‘Marketing evolueert, het landschap verandert, de gedachte blijft hetzelfde. Relevantie is key en communicatieprofessionals, journalisten, (web)redacteuren, tekstschrijvers, eind/hoofdredacteuren, copywriters zijn daarom belangrijker dan ooit tevoren! Probleem is alleen vaak dat bedrijven vergeten wat hun relevantie is en waarom ze op deze wereld zijn! Ik ben ‘uitgever’ bij Burgers’ Zoo in Arnhem en hoop tijdens mijn presentatie jullie te mogen inspireren met een concrete implementatie van een content strategie waarmee we op dit moment 1 tot 1,5 miljoen mensen op maand basis bereiken! Waarbij video één van de grootste succesfactoren is!’

Tim Lammers

Tim Lammers is marketingmanager bij Koninklijke Burgers’ Zoo.

 

 

 

 

 

Meld je snel aan voor deze masterclass!

×
 • De Redactie
 • Van Heenvlietlaan 200A
 • 1083 CM Amsterdam

 • info@deredactie.nl
 • 020-3086460
 • Btw: NL8017.10.960B.01
 • IBAN: NL64 RABO 0342 848 410
 • KVK: 36040811
×