Ontdek de nieuwe naam van Het Taalcongres

Leestijd: 3 minuten
Expeditie content

Een congres… Doet dat niet te veel denken aan achterover leunen en luisteren? In een TL-verlichte zaal, waar iemand met urenlang een verhaal vertelt. Na een halfuur ben jij eigenlijk al afgehaakt en irriteer je je aan die persoon die achter in de zaal steeds hardop zit te hoesten. Het Taalcongres is allesbehalve zo’n passieve dag! Dus die naam… ‘Dát kan beter,’ dachten wij!

In oktober organiseren we alweer de tiende editie van Het Taalcongres! Hét evenement voor communicatieprofessionals, contentspecialisten en (web)redacteuren. In de afgelopen tien jaar is er veel veranderd en de workshop zijn meer en meer uitgebreid met verschillende soorten content. De naam ‘Het Taalcongres’ dekt dus eigenlijk niet meer de lading van het evenement. Vandaar dat we afgelopen editie aan de hand van een prijsvraag op zoek gingen naar een nieuwe naam. Bo Peeters won deze prijsvraag met de nieuwe naam ‘Expeditie Content’! Ze vertelt wat haar inspireerde en waarom ze deze naam passend vond.

 

Een creatieve thuiswedstrijd

Het Taalcongres is de uitgelezen kans om op nieuwe ideeën te komen of geïnspireerd te raken. Bo werkt al ruim 5 jaar als merk- en contentexpert bij VGZ. Ze houdt zich onder andere bezig met begrijpelijke teksten voor in de app, eindredactie van content van collega’s en interviews in hun eigen UX-lab. Alles voor een optimale klantervaring en begrijpelijke content voor iedereen! In oktober 2022 ging Bo voor het eerst naar Het Taalcongres.

‘Met name de hoeveelheid workshops en de variatie van onderwerpen sprak me aan,’ vertelt ze. ‘De afwisseling op zo’n dag vind ik erg fijn. Ik was bij de workshop over datavisualisaties, ging door een APK voor webredacteuren en ontdekte 20 tinten taal. Alle drie echt heel uiteenlopend. Hoewel niet alles even bruikbaar was voor mijn dagelijkse werk, ging ik ook om geïnspireerd te worden. En dat is zeker gelukt!’

Het Taalcongres 2022 vond plaats in het Amsterdam Art Center in Amsterdam. ‘Voor mij was het ook een plus dat het evenement op een originele (en creatieve) locatie in mijn woonplaats Amsterdam was. Ik reis voor werk veel naar Arnhem, dus dan is een “thuiswedstrijd” ook wel eens leuk!’

 

Niet ouderwets luisteren, maar op ontdekkingstocht!

Bo deed dus mee aan de prijsvraag voor de nieuwe naam en won met haar inzending “Expeditie Content”! ‘Ik wilde dat er iets actiefs in de naam zou zitten,’ legt Bo uit. ‘Een congres voelt toch vaak een beetje als: “ik ga zitten en luisteren.” En misschien ook wat ouderwets. Maar van een expeditie steek je echt actief iets op. Het is een ontdekkingstocht. Het Taalcongres is een interactieve dag.

Er zijn lezingen, maar ook workshops waarbij je zelf aan de slag gaat.’
‘Daarnaast dekt alleen “taal” in “Het Taalcongres” de landing niet meer. Dat gaven jullie zelf al aan. Content is wat dat betreft allesomvattend. Dat kunnen workshops zijn over video, infographics, schrijven, etc. De veelzijdigheid van onderwerpen komt zo beter tot zijn recht, omdat je jezelf niet beperkt tot alleen geschreven communicatie.’

 

Op expeditie tijdens Het Taalcongres: Expeditie Content 2023

Donderdag 5 oktober 2023 is het dan zover. Het Taalcongres: Expeditie Content! Dit jaar vindt het evenement plaats in KAS, Woerden. Een duurzame locatie met gratis parkeren en op loopafstand van het station. Op deze dag kun je weer verschillende vormen van content verkennen. Uit totaal 15 workshops kies je jouw favoriete 3 en zo bepaal je je eigen expeditie. Hou onze website, nieuwsbrieven en socials in de gaten voor updates over het programma, de workshops en de sprekers.

 

Je kunt je hier aanmelden voor jouw unieke expeditie!

Heb je vragen? Informeer dan Michiel of Romy, de reisleiding van Het Taalcongres: Expeditie Content 2023!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

×
  • De Redactie
  • Van Heenvlietlaan 200A
  • 1083 CM Amsterdam

  • info@deredactie.nl
  • 020-3086460
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64 RABO 0342 848 410
  • KVK: 36040811
×