Nieuwe feature LinkedIn helpt je een sollicitatie voorbereiden

Leestijd: 2 minuten

Door: Dominique de Groot

Breekt het zweet je al uit bij de gedachte aan een sollicitatiegesprek? LinkedIn werkt aan een nieuwe tool die gebruikers gaat helpen met het voorbereiden van een sollicitatiegesprek.

Het idee voor de tool is ontstaan na een onderzoek onder werkzoekenden op het platform. Zo’n 54% van de werkzoekenden heeft aangegeven tegen een sollicitatiegesprek op te zien door onzekerheid en een gebrek aan zelfvertrouwen. Met korte video’s en tips wil LinkedIn je helpen beter voorbereid een gesprek in te gaan.

 

Experts aan het woord

Wat kun je in deze tool verwachten? In een gratis account krijg je toegang tot een lijst met ‘veelgestelde vragen tijdens sollicitaties’. Daarnaast kun je per vraag een video bekijken waarin een expert aan het woord komt. Experts geven bijvoorbeeld tips hoe je een vraag kunt interpreteren en hoe je je het best kunt voorbereiden.

 

De 8 meest gestelde interviewvragen volgens LinkedIn (vertaald vanuit het Engels):

 1. Vertel iets over jezelf
 2. Wat is je grootste kracht?
 3. Wat is je grootste zwakte?
 4. Waarom zouden wij je aan moeten nemen?
 5. Waarom wil je hier werken?
 6. Noem een situatie waarin je leiderschap hebt getoond.
 7. Vertel me meer over een periode wanneer je succesvol was in teamverband.
 8. Wat zeggen je collega’s over jou?

 

bron: linkedin.com

Premium accounts krijgen meer

Met een Premium account krijg je toegang tot meer video’s. Hier zie je voorbeelden van goed onderbouwde antwoorden op interviewvragen. Ter inspiratie kun je de antwoorden gebruiken voor je eigen sollicitatiegesprek.

 

Oefening baart kunst

De tool gaat verder dan informatie delen. Je kunt ook direct zelf oefenen met het beantwoorden van vragen door een video op te nemen of een reactie te schrijven. Daarna krijg je de mogelijkheid de video of geschreven tekst (in privémodus) kritisch te bekijken en eventueel aan te scherpen.

 

bron: linkedin.com

Feedback vanuit je netwerk

In zijn huidige vorm is de tool alleen nog beschikbaar in Engelstalige landen. Ondertussen werkt LinkedIn alweer aan een nieuwe uitbreiding. Video’s en tekst upload je nu alleen in privémodus, straks kun je dit delen met je LinkedIn-connecties voor advies en feedback.

 

Als de tool beschikbaar komt in Nederland, zou jij er dan gebruik van maken?

 

Ook interessant:

×
 • De Redactie
 • Van Heenvlietlaan 200A
 • 1083 CM Amsterdam

 • info@deredactie.nl
 • 020-3086460
 • Btw: NL8017.10.960B.01
 • IBAN: NL64 RABO 0342 848 410
 • KVK: 36040811
×