Cursist Christie van Rijsbergen over de leergang Webredactie Compleet: ‘De link naar de praktijk werkt super motiverend’

Leestijd: 2 minuten

Christie van Rijsbergen is bestuurssecretaresse bij de gemeente Hoeksche Waard. Een leuke baan, vindt ze zelf. Maar het afgelopen jaar stond ze een beetje stil en volgde ze een loopbaantraject. De leergang Webredactie Compleet van De Redactie was daar onderdeel van. ‘Een goede zet’, vindt ze zelf. ‘Contentbeheer is hartstikke interessant en ik ga er zeker iets mee doen.’

Waarom koos je voor deze training?

‘Om uit te vinden of ik in mijn werk wel op de goede plek zit of dat iets anders beter bij me past. Ik ben van nature vrij creatief en dat mis ik in mijn huidige werk. Ik zoek gevarieerd, creatief en afwisselend werk, maar ik houd ook erg van structuur en duidelijkheid. Via collega’s kwam ik op het spoor van contentbeheer. De naam De Redactie viel en op de website vond ik een aantal interessante trainingen waaronder de leergang Contentbeheer Compleet. Een ideale start voor mijn ontdekkingsreis.’

Wat heb je geleerd?

‘Voor mij als leek was eigenlijk in dit vak alles nieuw. Maar tegelijkertijd ook ontzettend leuk. Ik kwam erachter dat ik best goed mee kon komen met de groep ervaren contenters. Dat gaf veel zelfvertrouwen en een boost om ermee door te gaan.’

Hoe ga je de theorie in de praktijk toepassen?

‘In december ga ik tijdelijk aan de slag bij het team contentbeheer binnen de gemeente. Iemand gaat met zwangerschapsverlof en ik krijg de kans om daar in te vallen en ‘het vak’ in de praktijk te leren. Ik hoop dat ik het team snel van nut ben. De training Webredactie Compleet scheelt enorm, want nu ben ik toch al een beetje voorbereid.’

Zou je deze training aan anderen aanbevelen?

‘Absoluut. De training is erg praktijkgericht en voor alle niveaus geschikt. Al ben je nog zo’n kei in je vak, je leert er gegarandeerd. En ben je er nog niet zo bekend mee, zoals ik, dan leer je extra veel. De training wordt gegeven door veel praktijkvoorbeelden en je gaat ook geregeld zelf aan de slag met opdrachten. Zo kom je ook echt in aanraking met de praktijk en dat werkt super motiverend.’

Wat vond je van de trainer?

‘Dat waren er verschillende. Merel Roze gaf online eindredactie. Echt een vakvrouw met veel humor. Lars Maat en Nick Heurter zijn zeer deskundig op het gebied van Google Analytics en website usability. Taaie kost weten zij op een leuke en begrijpelijke manier te brengen. Etienne Donicie gaf het vak online contentstrategie. Hij weet ontzettend veel en houdt je bij de les met humoristische voorbeelden van hoe het wel en hoe het beter niet moet. Met elkaar hebben zij er absoluut voor gezorgd dat mijn interesse in contentbeheer is gegroeid en dat ik zeker weet dat dit stap in de goede richting is voor mij.’

 

Ook interesse in de leergang Webredactie Compleet?

De leergang Webredactie compleet is een voordelige combinatie trainingen die je ook los kunt volgen maar samen een coherent geheel vormen. Je krijgt les van verschillende trainers die expert zijn op hun onderdeel binnen het vakgebied webredactie. Naast Online contentstrategie volg je ook de training Online eindredactie en Google Analytics & website usability.

Lees ook

×
  • De Redactie
  • Van Heenvlietlaan 200A
  • 1083 CM Amsterdam

  • info@deredactie.nl
  • 020-3086460
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64 RABO 0342 848 410
  • KVK: 36040811
×