Pairwriting

Samen schrijven aan teksten (en waarom dat beter werkt dan Chat GTP).

Dankzij Chat GTP sta je er als schrijver niet helemaal alleen voor. Je hebt ineens een AI-vriendje dat je op weg helpt. Handig als je ineens 20 verschillende soorten koppen moet maken, of als je op maandagochtend wat roestig aan een beleid tekst begint.

Waarom schrijven we niet veel vaker samen teksten? Vraagt schrijftrainer Cathelijn Schilder zich vaak af. En dan niet met AI maar met echte mensen? In haar trainingen zet ze deelnemers vaak in tweetallen of in groepjes aan het werk. Het zorgt voor een verdubbeling van creativiteit, schrijfplezier en goede teksten.

Ook bij organisaties waar ze werkt gaat ze aan de slag door middel van pairwriting. Niet in je eentje zwoegen op een tekst, maar samen. Dat werkt als een trein. De een weet alles over de inhoud, de ander verplaatst zich in de lezer en de boodschap die de tekst moet overbrengen. Dankzij deze bundeling van krachten worden teksten beter.

In deze workshop leer je in praktische stappen hoe je samen van een saaie, taaie tekst iets sprankelends en levendigs maakt. Er ontstaat meer schrijfplezier voor jezelf, en je lezers worden er gelukkig van.

Maak kennis met de trainer!

Cathelijn Schilder geeft al twintig jaar schrijftrainingen aan communicatieprofessionals. Ze begeleidt wetenschappers in het schrijven van toegankelijke artikelen en teksten voor een breed publiek. Ze werkt daarnaast als tekstschrijver en redacteur en als docent proza bij de Schrijversvakschool. Ze was jarenlang gastdocent creatief schrijven aan de Hogeschool van Amsterdam.
Ze schreef twee romans: ‘De eenling’ (2005) en ‘Eerst een huis’ (2012) en ze schrijft korte verhalen voor literair tijdschrift Hollands Maandblad. Eerder schreef ze ook verhalen bij het nieuws voor radioprogramma’s van de VPRO.

Expeditie Content 2024:

Dé meest veelzijdige expeditie voor communicatieprofessionals, contentspecialisten en (web)redacteuren. Dat is Expeditie Content, een evenement van Babbage Company. Een reis vol verrassende en inspirerende workshops over (online) redactie, content en communicatie.

Schrijf je in!
×
  • De Redactie
  • Van Heenvlietlaan 200A
  • 1083 CM Amsterdam

  • info@deredactie.nl
  • 020-3086460
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64 RABO 0342 848 410
  • KVK: 36040811
×