Zorg dat je video wordt bekeken, 5 tips

Leestijd: 2 minuten
Tips Video

Je hebt ‘m bedacht, geschoten, geëdit en eindelijk op YouTube en Facebook gezet. Hoe kun je ervoor zorgen dat je video wordt bekeken en gedeeld? Video marketing trainer, spreker en auteur Pelpina Trip heeft 5 tips:

1. Hou het kort

Een van de eerste dingen die kijkers doen als ze op play drukken, is kijken hoe lang de video duurt. Is deze video mijn tijd waard? Heb ik 2 minuten de tijd om dit videootje te kijken? Op Facebook bijvoorbeeld, kijken mensen gemiddeld 22 seconden naar een filmpje! Het is dus erg belangrijk om meteen to the point te komen en de kijker te boeien binnen de eerste seconden.

2. Maak het persoonlijk

Mensen willen geen perfecte presentatoren en overload aan informatie. Mensen willen echte mensen zien, die in normale taal spreken over persoonlijke ervaringen en meningen. Niet presenteren, maar vertellen. Denk dus bij elke video na: hoe maak ik dit persoonlijk? Wie kan voor mijn bedrijf of service een persoonlijke ambassadeur zijn?

3. Maak je video vindbaar

Kunnen mensen je filmpje vinden als ze erop zoeken in YouTube? Is je video geoptimaliseerd met de juiste keywords, in je titel, beschrijving, en staat ie in playlists? Maar vooral: is je video boeiend? De beste manier om een video te optimaliseren voor YouTube, is te zorgen voor hogere watch time: een video die voor 80% uitgekeken wordt, zal YouTube waarschijnlijk hoger ranken dan een die voor 60% wordt uitgekeken.

Facebook is een heel ander dier. Daar wordt je video niet gevonden door zoekacties, maar door interactie. Zonder interactie op je video, is ‘ie dood. Zorg dus dat mensen ‘m liken, delen en erop reageren. Bijvoorbeeld door het stellen van een vraag, of een duidelijke call-to-action in de video.

4. Je video is niet begrijpelijk zonder audio

Meer dan 85% van kijkers heeft audio uitstaan op Facebook, LinkedIn en Instagram. Die video’s worden bekeken zonder dat de audio aanstaat. Het is dus erg belangrijk dat je je video’s begrijpelijk maakt, ook als de audio niet aanstaat. Gebruik dus ondertiteling of breng de tekst op een andere manier in beeld.

5. Zorg voor een pakkende thumbnail

De grootste reden om op play te drukken? Je miniatuurafbeelding, of thumbnail. Pas die dus aan op YouTube, Facebook en Instagram. Kies een boeiende afbeelding en zet er teksten bij.

Meer leren? Kijk op de trainingskalender voor informatie over deze, en alle andere trainingen van [De Redactie].

×
  • De Redactie
  • Van Heenvlietlaan 200A
  • 1083 CM Amsterdam

  • info@deredactie.nl
  • 020-3086460
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64 RABO 0342 848 410
  • KVK: 36040811
×