Verminder pijnlijke schouders met de oefeningen van trainer Miriam Evers

Leestijd: 2 minuten
Trainer Miriam Evers van Slowww laat een schouderoefening zien

Laat je schouders maar zakken

“Je draagt de wereld op je schouders”

“Er valt echt een last van m’n schouders”

 

Wanneer je ook maar een beetje gespannen bent, span je onbewust je schouders aan. Dit gaat helemaal vanzelf en hier kan je weinig aan doen. We zitten nu in een onrustige en onzekere periode en of je hier wel niet bewust mee bezig bent, je ervaart waarschijnlijk wat meer spanning dan normaal. Tel daarbij op dat je niet helemaal optimaal achter je computer zit nu je thuiswerkt, en je hebt het recept te pakken voor stijve en pijnlijke schouders.

Bewegen

Hoe los je dit op? Door je schouders te bewegen! Je kan dit laten doen met een lekkere massage, maar je kan het (gelukkig) ook heel goed zelf doen. Op het moment dat je het schoudergebied in beweging zet, stimuleer je de doorbloeding en doorstroming in dit gebied en vermindert het stijve en pijnlijke gevoel.

In onderstaande video deel ik twee oefeningen die je achter elkaar kan doen:

 1. Schouders roteren: breng je schouders op een inademing naar voren en omhoog, en op een uitademing naar achter en naar beneden. Een variant hierop is dezelfde beweging, maar dan met je vingertoppen op de schouders. Maak de beweging ook de andere kant op, dus op een inademing eerst de schouders naar achter en omhoog, en op een uitademing naar voren en naar beneden.
 2. Schouders zelf masseren: plaats de vingers van je rechterhand op je linkerschouder en zoek het gebied top dat iets stijver is. Zwaai vervolgens met je linkerarm stevig (maar met een ontspannen arm) van voor naar achter en blijf met je vingers druk geven. Een hele fijne en effectieve manier om dat stijve gebied bovenop de schouders los te maken. Wissel daarna van kant.

 

Een paar tips:

 • Doe de oefeningen een paar keer per dag, ook op momenten dat je helemaal geen last hebt van je schouders
 • Koppel de oefening aan iets wat je al dagelijks een paar keer doet, zoals wat te drinken halen
 • Wanneer je de beweging koppelt aan je ademhaling, wordt de oefening meteen een fijne ontspannende ademhalings- èn mindfulness-oefening. (Zoals bij de eerste oefening in de video)

 

Wil je meer ontspannende oefeningen ervaren die je tijdens je werk kan doen?

In de bonusmodule van mijn online training ME TIME Van gehaast naar slowww op vier makkelijke manieren, kan je een affiche downloaden met hierop 6 oefeningen en vind je video’s waarin ik de oefeningen rustig uitleg. Verder ga je in zes modules allemaal fijne makkelijke manieren ervaren om met je aandacht naar binnen te keren, te ontspannen, en zo meer ruimte te maken voor jezelf. ME-TIME!

Cursisten zeggen over deze training

“Wat een fijne en rustgevende stem, alles is heel duidelijk uitgelegd!”  Valeria Nkale
“De Yoga Nidra sessie: wowwwwwwww die is fantastisch!!!” Lonneke Wouters
“Vannacht heel goed geslapen na de Yoga Nidra sessie van 25 minuten” Ine Mutsaerts

Meer lezen van Miriam?

×
 • De Redactie
 • Van Heenvlietlaan 200A
 • 1083 CM Amsterdam

 • info@deredactie.nl
 • 020-3086460
 • Btw: NL8017.10.960B.01
 • IBAN: NL64 RABO 0342 848 410
 • KVK: 36040811
×