Sluit je werkdag rustig af met Yoga Nidra

Leestijd: 2 minuten
Miriam Evers demonstreert Yoga Nidra

Trainer en yogadocent Miriam Evers van Slowww deelt in deze miniserie tips hoe je beter kunt ontspannen en focussen. In haar (laatste) blog lees je meer over Yoga Nidra.

Stel je eens voor: je hoeft alleen maar te liggen en te luisteren en wordt zo stapje voor stapje in een steeds diepere mentale en fysieke ontspanning gebracht.

Klinkt heerlijk toch?
Nou, dat is het ook!
Dit is Yoga Nidra…

Yoga Nidra

Yoga Nidra betekent letterlijk ‘yogaslaap’. Tijdens Yoga Nidra is je bewustzijn tussen waken en slapen, een staat die je normaal gesproken alleen bereikt in je diepe slaap. Deze staat heeft een diep herstellend en helend vermogen. Eén sessie staat gelijk aan vier uur slaap. Niet zo gek dus dat je je na een sessie vaak weer helemaal fris & fruitig voelt!

Er zijn sessies van rond de tien minuten t/m een half uur à drie kwartier, dus ook met weinig tijd is het mogelijk om het heerlijke ontspannen effect te ervaren. Ik doe zelf vaak de wat kortere sessies aan het begin van de dag of tussendoor, om zo met een kalme mindset aan de dag te beginnen of de dag te vervolgen. Een langere sessie vind ik zelf prettig om te doen aan het einde van de dag om zo de dag rustig af te sluiten en een overgang te maken van werk naar privé. En natuurlijk zijn de sessies heerlijk om in bed te doen, voor je gaat slapen!

Een paar tips

-Luister naar de sessie in een ruimte waar je niet gestoord kunt worden.
-Creëer een zo comfortabel mogelijke liggende houding, met eventueel een opgevouwen deken onder je hoofd en een kussen onder je knieën.
-Leg een deken over je heen, omdat je altijd wat afkoelt wanneer je ontspant.

Wil je een keer een sessie proberen?

Via deze link kan je een gratis sessie downloaden, en ontvang je ook af en toe Slowww Updates, met tips en inspiratie op het gebied van ontspannen en vertragen.

Wil je meer? In mijn online programma ME TIME Van gehaast naar slowww op vier makkelijke manieren ervaar je in zes modules dat ontspannen en vertragen helemaal niet moeilijk is en ook niet veel tijd hoeft te kosten.

Meer lezen van Miriam?

×
  • De Redactie
  • Van Heenvlietlaan 200A
  • 1083 CM Amsterdam

  • info@deredactie.nl
  • 020-3086460
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64 RABO 0342 848 410
  • KVK: 36040811
×