Ontspannen tijdens werktijd: ‘Soms vergeet je dat je uit meer bestaat dan alleen je hoofd’

Leestijd: 2 minuten
Trainer Miriam Evers van Slowww demonstreert een ademhalingsoefening

Hoe zit je erbij? In haar vorige blog stelde trainer en stoelmasseur Miriam Evers deze vraag ook, maar deze keer gaat het niet alleen over je lichaam en je houding, maar ook over gedachten en emoties die er op dit moment zijn.

In je hoofd

Wanneer je de hele dag ‘in je hoofd zit’, dus veel aan het denken, plannen en analyseren, vergeet je soms dat je uit meer bestaat dan alleen je hoofd. Je mind is zo druk en maakt zoveel lawaai, dat je andere signalen niet registreert, zoals een hoge en oppervlakkige ademhaling, spanning in je schouders, een opgejaagd gevoel en gedachten die alle kanten op gaan.

Het helpt enorm om af en toe in te checken, je aandacht even naar binnen te keren en bewust stil te staan bij hoe je je op dat moment voelt, zowel fysiek als mentaal en emotioneel.

Alleen al de tijd nemen om hier bij stil te staan werkt ontspannend, en het levert je ook veel op: je voelt bijvoorbeeld dat je onrustig bent, en besluit om even een kleine pauze te nemen i.p.v. door te gaan en nog even iets af te maken.

Luistersessie

In een luistersessie begeleid ik je om in te checken op verschillende niveaus. De sessie duurt 5 minuutjes. Het werkt vaak het beste als je een vast moment kiest om hiernaar te luisteren, bijvoorbeeld aan het begin van de dag, of halverwege de dag, bijvoorbeeld voor of na de lunch. Als je sessie wat vaker hebt beluisterd, kan je de oefening ook makkelijk zelf doen zonder begeleiding.

Deze sessie maakt onderdeel uit van mijn online training ME-TIME Van gehaast naar slowww op vier makkelijke manieren. Wil je leren om wat minder ‘in je hoofd’ te zitten, beter te slapen en beter te concentreren, en misschien nog wel het belangrijkste: beter te voelen hoe het écht met je gaat en wat je nodig hebt? Dan is deze training echt wat voor jou! Bij de training zit een bonusmodule waarin ik in zes video’s verschillende fijne ontspannende oefeningen uitleg die je tijdens je werk kan doen.

Meer lezen van Miriam?

×
  • De Redactie
  • Van Heenvlietlaan 200A
  • 1083 CM Amsterdam

  • info@deredactie.nl
  • 020-3086460
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64 RABO 0342 848 410
  • KVK: 36040811
×