Zelf een podcast maken? 5 redenen om vandaag nog te beginnen!

Leestijd: 2 minuten
Een telefoon waar een podcast op wordt afgespeeld

Denk je er weleens over na om zelf een podcast te maken? Twijfel niet langer! Een podcast maken is niet alleen hartstikke leuk, je bereikt ook nog eens een groot publiek en verbreedt je netwerk.

1. Bereik een groot publiek

Meer en meer mensen luisteren naar podcasts. Volgens de laatste halfjaarlijkse Podcast Monitor van marktonderzoeksbureau Markteffect luistert bijna de helft van de Nederlanders (49%) wel eens naar een podcast. Niet alleen het aantal podcastluisteraars stijgt, maar ook de intensiteit van luisteren is gestegen. Mensen luisteren vaker én langer naar een podcast.

Mensen luisteren voor amusement maar ook om te leren. Dit onderzoek geeft aan dat bijna een kwart van de mensen luisteren voor zakelijke of vakinhoudelijk doeleinden.

2. Word influencer in jouw branche

Podcast is een geweldige tool om jouw vakexpertise te etaleren. Je laat zien dat je de laatste trends en ontwikkelingen in jouw vakgebied goed kent en weet hoe je daarmee om kunt gaan. Op die manier word je influencer in jouw branche. Het geeft je de kans om de diepte in te gaan, maar wel op een toegankelijke manier.

3. Geweldig voor je netwerk

Als je het goed doet, wordt je podcast steeds meer bekend. En dat is geweldig voor je netwerk! Deuren gaan voor je open wanneer mensen je podcast ontdekken. Door steeds meer mensen uit je vakgebied uit te nodigen als spreker, bouw je je kring van invloed verder uit. Hiermee creëer je een virtuoze cirkel: je netwerk groeit en deelt de podcast waaraan jouw organisatie gekoppeld is, waardoor je netwerk weer groeit.

4. Alternatief voor tekst en beeld

Audio is superhandig. Iedereen heeft het namelijk ontzettend druk. Het luisteren van een podcast kan bijna overal: in de auto, tijdens een wandeling, op de fiets of wanneer je bijvoorbeeld aan het schoonmaken bent. Een podcast luisteren is een verrijking van je tijd.

5. Kosten en distributie

Voor het maken van een audioverhaal betaal je niet de hoofdprijs, zeker in vergelijking tot het maken van een video. Met een krachtig distributiesysteem, zoals Spotify en Apple Podcasts, kan iedereen jouw podcast afspelen op hun mobiel. Hiernaast zijn er allerlei handige tools om je podcast te promoten op de socials.

 

Ontdek de kracht van audio! In deze praktische en interactieve training leer je van Andy Clark een podcast opnemen, monteren, publiceren en verspreiden.
×
  • De Redactie
  • Van Heenvlietlaan 200A
  • 1083 CM Amsterdam

  • info@deredactie.nl
  • 020-3086460
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64 RABO 0342 848 410
  • KVK: 36040811
×