Vera van Dijk werkt mee aan de vernieuwing van Consuwijzer.nl

Leestijd: 2 minuten

De wereld van webredactie is voor Vera van Dijk geen geheim. Ze werkt al ruim 15 jaar in verschillende, creatieve functies. Via De Redactie is Vera gestart bij Autoriteit Consument & Markt (ACM) waar ze meewerkt aan een groot project voor de site Consuwijzer.nl.

Niet alleen in haar werk, ook in haar vrije tijd is ze het liefst creatief. ‘Voornamelijk edelsmeden, kleding en sieraden maken. Mijn meest recente project: een leren tas ontwerpen en in elkaar fabrieken. Blijkt weer een flinke uitdaging. Maar als er dan uiteindelijk iets moois uit mijn handen rolt, word ik daar erg blij van’, vertelt Vera.

Wat houden je werkzaamheden bij Autoriteit Consument & Markt precies in?

De site Consuwijzer.nl wordt vernieuwd, en daarom is er een groot project gestart waarin veel content wordt herschreven, verwijderd en samengevoegd door de juridisch redacteuren. Mijn taak is grotendeels het bouwen van de nieuwe structuur en het meedenken over een logische en consistente inrichting daarvan. Verder geef ik advies over de opbouw van pagina’s, webrichtlijnen en het toepassen van functionaliteiten.

Waarom besloot je op deze vacature te solliciteren? Wat sprak je aan?

Deze opdracht trok me erg aan omdat het perfect aansloot bij de onderwerpen (garantie, online kopen, je recht halen, etc.) waar ik me bij mijn vorige werkgever, de Consumentenbond, mee heb bezig gehouden. Ik bezocht toen ConsuWijzer.nl regelmatig voor tips en informatie. Daarnaast wilde ik de opdracht graag hebben omdat het een migratieproject betrof. Ik werk graag mee aan vernieuwing van sites; het zijn vaak projecten die in korte tijd moeten worden gerealiseerd en er dus wat druk op de ketel staat. Daar krijg ik energie van.

Hoe heb je je voorbereid op het solliciteren?

Ik heb vooral nagedacht of de taakomschrijving paste bij mij als persoon en bij mijn werkervaring. Daarbij hielp dat ik – vanwege een verzoek van De Redactie – een aantal competenties moest formuleren en omschrijven. Wie ik ben en waar ik goed in ben of niet. Dat had als bijwerking dat ik steeds zekerder werd dat dit echt de opdracht was die ik wilde en dat ik goed in het profiel paste. Zo kon ik met meer zelfvertrouwen het gesprek ingaan.

Wat zocht de opdrachtgever en waarom was jij de juiste persoon voor deze ‘klus’?

Een webredacteur die ervaring heeft met grote migratietrajecten, nauwkeurig en gestructureerd werkt, en actief en kritisch mee wil denken over de inhoud. Ze hebben me nooit gezegd waarom ik de juiste persoon was. Maar goed, ik ben aangenomen dus neem aan dat het wel goed zit ;).

Wat zijn je ervaringen in deze bemiddeling met de recruiters van De Redactie?

Heel goed. Het contact is open en hartelijk. Hun persoonlijke benadering geeft je niet het gevoel dat je ‘maar’ een pionnetje bent die naar de juiste positie moet worden geschoven. Dat geeft vertrouwen en een makkelijke manier van communiceren.

Heb je een tip voor andere kandidaten die bij De Redactie ingeschreven staan?

Reageer op het soort vacatures/ functies waarin jij jezelf ook daadwerkelijk ziet werken. Dat geeft vertrouwen en overtuigingskracht. Voor mij werkt dat in ieder geval het beste – op de korte en lange termijn!

Wil jij ook door ons bemiddeld worden bij een van onze opdrachtgevers? Schrijf je nu in als kandidaat! Of bent u op zoek naar de juiste kandidaat voor een tijdelijke klus of vast dienstverband? We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden! Neem contact met ons op via info@deredactie.nl  of tel. 0299 653853.

×
  • De Redactie
  • Van Heenvlietlaan 200A
  • 1083 CM Amsterdam

  • info@deredactie.nl
  • 020-3086460
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64 RABO 0342 848 410
  • KVK: 36040811
×