Ontpop jezelf tot contentspecialist in 5 dagen

Leestijd: 2 minuten

Ontpop jezelf tot contentspecialist in de 5-daagse training Webredactie compleet. De training start op 15 januari en gaat uitgebreid in op alle onderwerpen die van belang zijn om als webredacteur te functioneren. ‘Mail je leerdoelen van te voren, dan kunnen we de training hierop afstemmen’, tipt trainer en schrijfcoach Geert Poort.

De webredacteur

Webredactie is meer dan schrijven en redigeren alleen. De webredacteur anno nu is de spin in het web van de organisatie en overziet als ‘contentmanager’ het gehele contentproces. Hij presenteert aantrekkelijke, correcte, doelgroepgerichte content aan de gebruikers van site, intranet, nieuwsbrief en sociale media en stimuleert interactie.

Hij verzint koppen, ontwerpt formulieren, maakt en selecteert banners. Een goede webredacteur beweegt zich soepel in het brede speelveld van online communicatie. Hij bewaakt de kwaliteit van de content, zorgt ervoor dat de online activiteiten bijdragen aan de organisatiedoelstellingen en meet de effecten van campagnes.

Voor wie is deze training interessant?

De training is zowel voor beginners als ervaren contentmanagers geschikt. ‘In het verleden hebben ervaren uitgevers en beleidsmakers de training gevolgd naast beginnende redacteuren. Het is een brede opleiding waar veel elementen aan bod komen die regelmatig geüpdatet worden’, vertelt Geert.

De training bestaat uit 10 modules, elke cursusdag worden 2 modules behandeld. Bekijk hier het volledige programma.

Oefeningen die aan bod komen

Tijdens de training leer je verschillende tekstsoorten schrijven, zoals nieuwsberichten, SEO-teksten en conversiegerichte teksten. In een van de andere onderdelen van de training ga je een contentstrategie uitwerken. Geert: ‘Tijdens deze opdracht denk je na over de online kanalen die je wilt inzetten voor je eigen bedrijf. Je werkt een contenstrategie uit aan de hand van een casus. Je geeft antwoord op de vraag waarom je voor die kanalen (website, sociale media, nieuwsbrief) kiest en welke content je hier wilt plaatsen.’

Leerdoelen

Het is geen vereiste, maar het is wel handig als je van te voren je leerdoelen kenbaar maakt. Mogelijk kan Geert de training hierop aanpassen. Geef je leerdoelen van te voren door via info@deredactietrainingen.nl.

Recensies

9 – Jos Adriaens
Kernchef verwerking Media Groep Limburg
Dit smaakt naar meer. Voor mij als doorgewinterde krantenman is het digitale avontuur nu echt begonnen. Verwachtingen zijn overtroffen.

9 – Judith Streefkerk
Beleidsmedewerker Gemeente Lopik
Interessante training waarin alle aspecten van webredactie aan bod komen en toch voldoende diepgang zit. Veel informatie afgewisseld met leuke, praktische oefeningen. Een aanrader!

9 – Simone Guijt
Commercieel service medewerker Aegon Nederland NV
De lessen zijn intensief en waardevol. Ik kreeg niet alleen goede schrijftips maar ook veel handige links naar websites. Het boek sluit ook goed aan op de cursus, zo heb je thuis een mooi naslagwerk. Al met al ben ik heel tevreden!

Schrijf je nu in voor de training >>

×
  • De Redactie
  • Van Heenvlietlaan 200A
  • 1083 CM Amsterdam

  • info@deredactie.nl
  • 020-3086460
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64 RABO 0342 848 410
  • KVK: 36040811
×