Gerrit Geuvers over SEO teksten schrijven

Leestijd: 2 minuten
Gerrit Geuvers

Zzp’er Gerrit Geuvers volgde onlangs de training SEO teksten schrijven bij docent Etienne Donicie. Hij vertelt wat hij heeft geleerd.

Wat is je functie?

Ik ben zzp’er en schrijf verhalen via Bizzstory.

Wat zijn je verantwoordelijkheden?

Verantwoordelijkheden, wat een zwaar woord, waarom niet: “wat is je levenstaak?” dat is simpeler. Ik wil dat klanten van bedrijven zien welk bijzonder bedrijf ze voor zich hebben. Een bedrijf moet impact hebben op haar klanten. Ik zie het als mijn levenstaak om mensen betrokken te laten zijn.

Wat zijn in jouw functie de grootste uitdagingen?

Laten zien dat een goed verhaal niet ingewikkeld is, eenvoudig zelfs. En dat het werkt. En daar hoort bij dat je klanten je makkelijk vinden op internet.

Hoe draagt de training SEO teksten schrijven bij aan de doelstelling van Bizzstory?

Krachtiger verhalen schrijven, betere focus. Want het verhaal wil ik over het voetlicht krijgen.

Waarom was de training voor jou relevant?

Ik kwam met een idealistisch beeld: met een kwalitatief goed verhaal vindbaar worden op internet. Dat kan, gelukkig. Maar ik zag ook dat slechte teksten effectief zijn, als je rekening houdt met een aantal voorwaarden. Een soort guilty pleasure.

Wat is het belangrijkste dat je geleerd hebt?

Dat een goed verhaal ook vindbaar kan zijn. Een tekst waar ik als verhaalschrijver gewoon trots op ben. Schrijven voor internet is eigenlijk de meest effectieve manier van presenteren van een bedrijf of product. Logisch, want bijna iedereen gebruikt zoekmachines. Eigenlijk zou iedere marketeer deze training moeten volgen.

Staan er de komende tijd nog interessante projecten op stapel?

Ik bereid een speciale nieuwsbrievenservice voor. Er zijn veel kleine initiatieven in het land voor duurzame energie. Die hebben het moeilijk om hun leden betrokken te houden. Daar wil ik met Bizzstory iets voor aanbieden. En ik denk dat er ook andere partijen zijn die interesse hebben. Met een goede SEO-benadering gaat dat lukken en krijgen ze ook veel traffic op hun websites.

Over de docent:

‘Etienne is inspirerend en open. Ik geloof dat hij aan het eind van de dag nog materiaal over had. Dat vond ik niet eens jammer want wat hij deed ging met hart en ziel. Ik heb er veel van geleerd.’

×
  • De Redactie
  • Van Heenvlietlaan 200A
  • 1083 CM Amsterdam

  • info@deredactie.nl
  • 020-3086460
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64 RABO 0342 848 410
  • KVK: 36040811
×