Martine van Harderwijk krijgt volop praktische tips in Smartphone Videotraining

Leestijd: 2 minuten
martine van harderwijk

Op woensdag 27 september 2017 volgde Martine van Harderwijk de Smartphone Videotraining van [De Redactie] Trainingen-docent en videomarketingtrainer Pelpina Trip.

Martine werkt als communicatiemedewerker voor NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek)

Hoe ken je [De Redactie]?

Ik kende de Redactie niet, totdat een collega mij attent maakte op de cursus ‘Smartphone videotraining’. Nadat ik me had ingelezen op de website besloot ik me in te schrijven.

Waarom wilde je juist deze training volgen?

Omdat ik concreet de opdracht kreeg om filmpjes te gaan maken voor op ons intranet.

Wat hoopte je te leren?

Mijn verwachtingen waren dat er uitgelegd zou worden hoe je effectief filmt: hoe je de boodschap krachtig kan overbrengen. En ik wilde graag leren hoe je je in heel korte filmpjes een boodschap/oproep kan doen, zonder dat de kijker afhaakt.

Heeft de training aan je verwachtingen voldaan?

De training heeft zeer zeker aan mijn verwachtingen voldaan. Van begin tot einde niets anders dan heel praktische tips.

Wat waren de pluspunten?

De pluspunten waren dat de trainer, Pelpina Trip, heel veel praktijkervaring heeft. Zij weet overduidelijk waar zij het over heeft en is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en apps. Haar enthousiaste manier van lesgeven en feedback geven zorgde voor een optimale sfeer in de groep. Men ondersteunde elkaar en gaf elkaar ook tips.

Kon je het geleerde meteen in praktijk brengen?

Nou en of!

Het geleerde ga ik binnenkort in praktijk brengen als ik een filmpje ga opnemen voor een zogenaamde ‘Connect-dag’. Met dit filmpje willen wij collega’s uitnodigen een van onze instituten te bezoeken om aldaar een rondleiding te krijgen en elkaar beter te leren kennen.

Wat was voor jou een echte eye opener?

De indeling van een krachtig filmpje. Niet beginnen met oeverloos gepraat of met bedrijfslogo’s, maar een pakkend begin en snel naar de call to action.

Wat vond je van de trainer?

Trainer Pelpina vond ik geweldig. Zij heeft jarenlange media-ervaring en deelt dat graag en op relevante wijze. Haar lessen ondersteunde ze met filmpjes, zodat je meteen kunt zien waar zij het over heeft en wat mogelijke valkuilen zijn. Haar enthousiasme gaf mij het vertrouwen om gewoon te gaan filmen. Haar feedback is eerlijk en opbouwend.

Wat zou je mensen die deze training overwegen willen adviseren?

Als je nog nooit een filmpje hebt ge-edit, is het goed om daar voorafgaand aan de training wat ervaring in te krijgen. Je hoeft geen pro te zijn, maar als je de basic dingen alvast weet, kan je tijdens de training je filmpje editen tot een mooi geheel.

Wat ik verder nog kwijt wil:

BCN is een superplezierige cursuslocatie. Goed bereikbaar met openbaar vervoer. Het personeel aldaar is vriendelijk en professioneel. De koffie, de lunch en de verrassende energy-break waren meer dan uitstekend en droegen bij tot een goede cursusdag!

×
  • De Redactie
  • Van Heenvlietlaan 200A
  • 1083 CM Amsterdam

  • info@deredactie.nl
  • 020-3086460
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64 RABO 0342 848 410
  • KVK: 36040811
×