Daniëlle van Vleuten over Webredactie compleet

Leestijd: 2 minuten
Danielle van Vleuten deed de training Webredactie compleet van Geert Poort

Daniëlle van Vleuten, beleidsmedewerker communicatie bij de Vereniging Afvalbedrijven, volgde de training Webredactie compleet bij docent Geert Poort. Ze was zeer positief over zowel inhoud van de training als de docent. Lees hier haar testimonial.

Wat zijn de verantwoordelijkheden in je functie?

Communicatie naar externe partijen en eigen achterban over waar de vereniging voor staat en waar ze mee bezig is. Ik ben verantwoordelijk voor de media van de vereniging. Dan gaat het bijvoorbeeld om onze websites, de ledennieuwsbrief en het jaarbericht.

Wat zijn in jouw functie de grootste uitdagingen?

Momenteel zit dat vooral in het bereiken van onze doelen via de digitale weg. We zijn in 2014 volledig afgestapt van drukwerk.

Hoe draagt de training webredactie compleet bij aan de doelstelling van de Vereniging Afvalbedrijven?

Een belangrijk onderdeel van de training was vindbaarheid. Dat is heel relevant voor ons. Zeker nu we alles digitaal doen. Het traditionele lobbywerk blijft natuurlijk het belangrijkste voor ons als belangenbehartiger. De website is een belangrijk medium in de ondersteuning daarvan.

Waarom was de training voor jou relevant?

Door de overgang naar digitale communicatie is mijn werk veranderd. Schrijven voor het web is een andere tak van sport dan schrijven voor drukwerk. En de digitale kanalen, waaronder de social media, waren voor mij tot voor kort nieuw terrein.

Wat is het belangrijkste dat je geleerd hebt?

De belangrijkste redenen voor mij om de training te volgen waren leren schrijven voor het web en hoe de informatie bij de juiste personen terechtkomt. Schrijven en vindbaarheid zijn twee belangrijke onderdelen van de training. Daar heb ik veel aan gehad. De compleetheid van de training waardeer ik enorm. Ook heb ik bij mijn mede cursisten kunnen toetsen of bepaalde ideeën die ik heb uitvoerbaar zijn.

Over de docent:

Geert Poort heeft kennis van zaken. Hij heeft veel geduld en aandacht voor alle leerlingen en hun vragen.

×
  • De Redactie
  • Van Heenvlietlaan 200A
  • 1083 CM Amsterdam

  • info@deredactie.nl
  • 020-3086460
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64 RABO 0342 848 410
  • KVK: 36040811
×