[De Redactie] trainingen ging incompany bij De Raad voor de rechtspraak

Leestijd: 1 minuut

De Raad voor de rechtspraak volgde bij De Redactie een incompanytraining over Bladen maken. Deelneemster Simone Alderliesten vertelt.

Wat is je functie?

Communicatieadviseur en beeldredacteur.

Wat zijn je verantwoordelijkheden?

Als beeldredacteur ben ik verantwoordelijk voor ons Rechtspraak magazine, dat gratis in alle rechtbanken, gerechtshoven en juridische loketten mee te nemen is.

Wat zijn in jouw functie de grootste uitdagingen?

Een leuk en aansprekend beeld te vinden bij de artikelen over meer abstracte zaken als bijvoorbeeld ‘kwaliteit’ of ‘verbeteren van werkprocessen’. Zonder in al te cliché beelden te vervallen.

Hoe draagt de incompanytraining Bladen maken bij aan de doelstelling van de Raad voor de rechtspraak?

De Rechtspraak heeft als speerpunten snelle, toegankelijke en deskundige Rechtspraak. Door dit magazine in alle gerechtsgebouwen gratis voor iedereen neer te leggen kunnen we iedereen op laagdrempelige en leuke wijze informeren en zaken toelichten over de Rechtspraak.

Waarom was de training voor jullie relevant?

Ik heb ervaring als fotograaf en als begeleider van vormgevingstrajecten maar niet als beeldredacteur. Dus toch wel nieuw terrein voor mij, fijn om wat sterker in mijn schoenen te staan.

Wat is het belangrijkste dat je geleerd hebt?

Zoveel! Plaatje-praatje zien te voorkomen. Maar ook verder kijken dan alleen de fotografie. Ik hou me nu ook bezig met de art-directing van het magazine en bemoei me desnoods met een onduidelijke kop.

Staan er de komende tijd nog interessante projecten op stapel?

Elk jaar organiseren we de Week van de Rechtspraak waarbij landelijk er van alles in de rechtbanken en gerechtshoven gebeurt. Hierbij wordt beeld ook steeds belangrijker bij de promotie van dit evenement op Facebook en in advertenties.

×
  • De Redactie
  • Van Heenvlietlaan 200A
  • 1083 CM Amsterdam

  • info@deredactie.nl
  • 020-3086460
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64 RABO 0342 848 410
  • KVK: 36040811
×