Karen Span wint rijmwedstrijd Het Taalcongres

Leestijd: 3 minuten
Karen Span

Karen Span is de winnaar van onze Rijm jezelf naar Het Taalcongres-wedstrijd! Met haar gedicht (onderaan deze pagina) heeft ze een toegangskaart gewonnen voor Het Taalcongres op 15 maart 2018.

Ik ben Karen Span uit Anna Paulowna (Kop van Noord-Holland) en ik ben zelfstandig tekstschrijver en communicatieadviseur vanuit mijn bureau ZINNIGS tekst & communicatie. Gestart in april 2008 tijdens mijn laatste studie (master Tekst & Communicatie aan de UvA) en inmiddels dus al bijna tien jaar werkzaam als zelfstandig professional – ik ondersteun bedrijven in hun communicatie in de breedste zin van het woord, ik coördineer projecten en ik schrijf; van webtekst tot jaarverslag en van jubileumboek tot persbericht. Ik woon samen met Peter Smit en we hebben twee jonge kinderen.

In september van dit jaar kwam ook een boek van mij uit bij Uitgeverij Scriptum – Motel Migraine: over migraine, medicijnen en misverstanden. (www.motelmigraine.nl)

Waarom besloot je mee te doen aan deze wedstrijd?

Ik zag de aankondiging voor het Taalcongres al een paar keer voorbij komen maar ik had er nog niet echt bij stilgestaan of ik erheen wilde/kon gaan, maar toen ik de oproep tot een Sintrijm zag móest ik wel reageren, gewoon omdat ik er plezier in heb én omdat het de moeite van het meedoen waard was natuurlijk.

Waar ken je [De Redactie] van?

[De Redactie] ken ik vooral van online berichten, jullie nieuwsbrief en sociale media. Kortom: ik volg jullie.

Je hebt een erg goed gedicht geschreven, is rijmen een talent van je dat je vaak gebruikt?

Of rijmen een talent van mij is kan ik niet zo goed zeggen. Ik weet wel dat ze in mijn omgeving altijd een beetje bang zijn dat ik hun naam uit de bak met Sinterklaaslootjes trek… . Nee, even serieus: ik houd van taal en letters in het algemeen en als het gaat om rijmen houd ik van het vinden van een bepaald ritme en een mooie toon. Zodra ik besluit eraan te beginnen staat de tekst snel op papier. Ik schrijf ook wel gedichtjes of uitnodigingsteksten en recent heb ik bijvoorbeeld meegedacht met een nieuwe bedrijfsnaam en pay-off voor een opdrachtgever.

Welke workshops ga je doen deze dag en wat hoop je ervan te leren?

Ik ga deze workshops doen:

Ronde 1 – Deep writing –  Marlène Rooseman

Ronde 2 – Storytelling – Désirée Battjes

Ronde 3 – De taal van social media – Elja Daae

Wat betreft Deep writing ben ik benieuwd naar de koppeling/elementen uit de argumentatietheorie en de kunst van overtuigen zoals de theorieën die ik ken vanuit de UvA.

Storytelling: naast een krachtige inhoud van een tekst is de verpakking natuurlijk minstens zo belangrijk en ik ben het roerend met haar eens dat zelfs de verpakking van een relatiegeschenk een ‘goed verhaal’ moet vertellen, ook al is het maar één zin.

De taal van social media lijkt me interessant omdat ik zelf -natuurlijk- een liefde heb voor tekst en ik altijd graag wat bij leer over tekst en social media en hoe dit in deze tijd ingezet kan worden.

Wat verwacht je verder van Het Taalcongres?

Ik verwacht een heel inspirerende én informatieve dag en natuurlijk waardevolle uitwisseling met vakgenoten!

Met dit gedicht won Karen de rijmwedstrijd:

Ik zei het gisteren nog tegen een klant,
Tegen mijn liefde voor letters is niemand bestand.
Waar ik ook kom, ik adem passie voor taal,
Of het nu gaat om taaie kost of gewoon een goed verhaal.
Inmiddels zit ik alweer tien jaar in het vak,
En soms vraag ik me af: zit er nog meer in die zak?
Natuurlijk, ik houd van knapperige pepernoten,
Maar nog meer geniet ik van gesprekken met vakgenoten.
Dat hoeft niet alleen maar suikerzoet en fijn,
Zo nu en dan mag het best wat pittiger zijn.
Niet alleen maar gewauwel over stukjes schrijven,
Juist méér inhoud, over teksten die beklijven.
En voor workshops draai ik mijn hand niet om,
Behalve bloemschikken – dat is gewoon stom.
Nee, ik ga op het congres graag aan de slag,
Met strategieën, content en een lach.
Heel graag zou ik dus van Sint een kaartje krijgen,
Om op 15 maart niet paard maar trein te bestijgen.
Ik kijk uit naar een virtueel gevulde schoen,
Dan beloof ik hem een hele dikke zoen.

(Ik houd alleen niet van zo’n gezicht vol haar,
maar beloofd is beloofd dus dat moet dan maar.) 

Is Het Taalcongres ook iets voor jou? Check de website voor alle informatie!

×
  • De Redactie
  • Van Heenvlietlaan 200A
  • 1083 CM Amsterdam

  • info@deredactie.nl
  • 020-3086460
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64 RABO 0342 848 410
  • KVK: 36040811
×