Jubileumeditie tijdschriftenprijs de Mercurs

Leestijd: 1 minuut
Mercurs

[De Redactie] is een van de bronzen sponsors van de Mercurs

Op 14 december vindt de jubileumeditie plaats van de grootste tijdschriftenprijs van Nederland, de Mercurs. De Mercurs worden uitgereikt in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Tot en met 4 oktober kan er werk ingezonden worden.

Dit jaar zijn er 11 categorieën. Er is een nieuwe hoofdprijs: Mercur Magazinemerk van het Jaar. Een samenvoeging van de Mercur Magazine van het Jaar en Mercur Mediamerk van het Jaar. Nieuw en terug van weggeweest: Mercur Cover van het Jaar.

De overige 9 categorieën zijn:

Mercur Artdirection van het Jaar
Mercur BeLOFte van het Jaar
Mercur d’Or / LOF-prijs voor Magazines
Mercur Hoofdredacteur van het Jaar
Mercur Lancering van het Jaar
Mercur Marketingactie van het Jaar
Mercur Merkinnovatie van het Jaar
Mercur Reportage van het Jaar
Mercur Tijdschriftenretailer van het Jaar

Luc van Os: ‘Een award voor het beste crossmediale magazinemerk’

De Mercurs heeft een nieuwe hoofdprijs: Magazinemerk van het Jaar, de samenvoeging van de Mercurs Magazine en Mediamerk van het Jaar.
Luc van Os, voorzitter Magazine Media Associatie (MMA) en directeur Hearst Netherlands: ‘De nieuwe categorie Mercur Magazinemerk is bij uitstek een uitvloeisel van een belangrijke trend in onze branche. Magazinemerken zijn – nationaal en internationaal kennis- en contentcentra, gefocust op een bepaalde doelgroep. Traditioneel was print het belangrijkste kanaal om met de beoogde doelgroep te communiceren, inmiddels gaat dit veel breder via mobiel, social media, video, events en deze lijst wordt iedere dag langer. Eigenlijk zijn magazinemerken in de nabije toekomst content-feeds waarbij distributie secundair is. Bij die ontwikkeling hoort ook een categorie die zo breed is en de crossmediale ontwikkelingen van een magazinemerk beloont. De Mercur Magazinemerk van het Jaar is dus toekomstproof.’

Lees alle informatie over de Mercurs op mercurs.nl

×
  • De Redactie
  • Van Heenvlietlaan 200A
  • 1083 CM Amsterdam

  • info@deredactie.nl
  • 020-3086460
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64 RABO 0342 848 410
  • KVK: 36040811
×