Word wegwijs in de wereld van framing

Leestijd: 2 minuten
framing

Jolijn Mes is als taalstrateeg bij Taalstrategie gespecialiseerd in framing en overtuigen met taal. Voor [De Redactie] geeft ze de workshop Beïnvloeden met taal. ‘Op een vlotte manier introduceer ik de deelnemers aan de workshop in de wereld van framing. Aan de hand van veel voorbeelden zal ik laten zien hoe zo’n frame er precies uit ziet en hoe je ze kunt herkennen. Vervolgens gaan we een stapje verder: maak zelf een frame. Door middel van opdrachtjes krijg je dat steeds meer in de vingers zodat de deelnemers op de werkvloer én thuis meer voor elkaar zullen krijgen.’

Kun je alvast 3 tips geven?

 1. Tegen wie richt je je verhaal? Wat is je publiek? Wat vinden zij nou echt belangrijk?
 2. Wees consistent met je frame. Verschillende varianten van hetzelfde verhaal werken elkaar tegen.
 3. Stop met ontkennen. Het woordje ‘niet’ stuurt niet. Zeg juist wat je wél wilt vertellen.

Wat kun je mensen leren in slechts 1 dag?

Na deze dag zullen de deelnemers nooit meer hetzelfde naar het journaal kijken of een krantje lezen. Opeens zie je welke richting je als lezer opgeduwd wordt en hoe je dit zelf kunt gebruiken.

Wat verwacht jij zelf van de Summerschool, in het algemeen en die van jezelf in het bijzonder?

Ik verwacht een boeiende dag die zo voorbij vliegt met enthousiaste, geïnteresseerde deelnemers die alle vragen zullen stellen die ze kunnen bedenken.

Wat maakt de Summerschool leuk of speciaal voor jou?

Doordat de groep gevarieerd is, komen alle mogelijke onderwerpen aan bod. Dat maakt het afwisselend en voor iedereen interessant.

Welke workshop van de Summerschool zou jij zelf wel willen doen en waarom?

Ik kan niet kiezen! Dus daarom lijkt Het Taalcongres van jullie me wel wat. Dan kan ik van verschillende workshops een beetje proeven.

Op 23 augustus geeft Jolijn Mes de Summerschool Beïnvloeden met taal. Schrijf je in en doe mee! Kun je niet op deze datum? Deze workshop wordt ook regulier aangeboden, op 2 oktober!

 

×
 • De Redactie
 • Van Heenvlietlaan 200A
 • 1083 CM Amsterdam

 • info@deredactie.nl
 • 020-3086460
 • Btw: NL8017.10.960B.01
 • IBAN: NL64 RABO 0342 848 410
 • KVK: 36040811
×