Donna Nicolaas schrijft winnende Zes Woorden Biografie

Leestijd: 2 minuten
Donna Nicolaas

En de winnaar is…

Als warming-up voor Het Taalcongres daagden wij je uit met een wedstrijd. De Zes Woorden Biografie; omschrijf jezelf in slechts 6 woorden. Er kwamen vele pareltjes op Twitter voorbij, en ook in onze mailbox kwamen we de leukste, mooiste, en origineelste biografietjes tegen. Maar er kan er maar één de beste zijn! En dat was de Zes Woorden Biografie van Donna Nicolaas: ‘Door samensmelting van woorden mensen verbinden’. Zij heeft hiermee een gratis toegangskaart voor Het Taalcongres gewonnen. 
Donna: ‘Mijn Zes Woorden Biografie gaat over wie ik ben, zowel op persoonlijk vlak als professioneel. Ik verbind mensen door een samensmelting van woorden, mondeling en schriftelijk. Persoonlijk vind ik het niet eenvoudig om iets over mezelf te vertellen, dus ik vond het geen gemakkelijke opdracht. Toch kwamen de woorden snel in mij op, waarschijnlijk omdat de beschrijving is zoals ik ben. Dit neemt niet weg dat deze biografie ook op anderen van toepassing is: een componist, een trainer of een mediator. Door de term ‘woorden’ te vervangen door bijvoorbeeld ‘klanken’ is de biografie weer van toepassing op anderen, zoals zangers en musici. Ik las over deze wedstrijd op Twitter en besloot om te reageren, omdat het me ontzettend moeilijk leek om in zes woorden samen te vatten wie ik ben, mezelf voor houdend dat ik toch niet zou winnen. Dat ik wel de gratis toegangskaart voor Het Taalcongres heb gewonnen, is natuurlijk geweldig! Ik ga de volgende workshops volgen: 1. Je printartikel online zetten – momenteel schrijf ik voornamelijk online teksten, terwijl ik begonnen ben met print, dus ik ga terug naar waar ik ben begonnen. 2. De levende hersentest – het lijkt me interessant om de verschillende manieren van denken te zien en zowel voor- als nadelen van deze manieren te zien, dat houdt me scherp. 3. Schrijven voor een merk – consistent schrijven is van groot belang voor de herkenbaarheid van een merk. Het lijkt me een leerzame workshop. Ik heb verder geen echte verwachting van het Taalcongres, want het is de eerste keer dat ik er naartoe ga. Ik hoop er in ieder geval veel te leren!’

Kom ook naar Het Taalcongres!

Heb je ook zin in een dag vol inspirerende en vermakelijke lezingen, praktische workshops en volop mogelijkheid tot netwerken? Kom naar Het Taalcongres op 8 november in De Meervaart!

 

×
  • De Redactie
  • Van Heenvlietlaan 200A
  • 1083 CM Amsterdam

  • info@deredactie.nl
  • 020-3086460
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64 RABO 0342 848 410
  • KVK: 36040811
×