Miralda Kuils is door de recruiters van De Redactie bemiddeld als webredacteur bij gemeente Stichtse Vecht.
Wat houden je werkzaamheden precies in?
Gemeente Stichtse Vecht is een kleine gemeente met een groot oppervlak. Het is het gebied tussen Abcoude en Utrecht en bestaat uit 12 zeer verschillende kernen. Ik houd me voornamelijk bezig met schrijven voor intra- en internet en het beheren en monitoren van de social mediakanalen.
Wat zocht de opdrachtgever en waarom was jij de juiste persoon voor deze ‘klus’?
Ze zochten een ondernemende collega met vernieuwende ideeën. Zo komt mijn voortvarendheid goed van pas!
Vraagt dit type opdrachtgever iets speciaals van jou als kandidaat?
Je staat in deze functie direct in contact met de inwoners van de gemeente dus je moet je kunnen inleven in wat inwoners willen weten én moeten weten. Daarnaast is het belangrijk dat je die boodschap in heldere, bondige taal kunt overbrengen. Relativeringsvermogen is ook nodig, want inwoners kunnen erg mondig zijn!
Wat vind je van je huidige werkomgeving?
Mijn huidige werkplek is kleiner en overzichtelijker dan een grote organisatie als gemeente Amsterdam. Je stapt hier eenvoudiger op een collega af. De inwoners van Stichtse Vecht zijn zeer betrokken en weten je snel te vinden als er iets speelt. Dat kán leuk zijn. Amsterdam is natuurlijk veel groter en heeft een andere dynamiek. Een unieke stad met unieke issues.
Welke opleidingen heb je gedaan en wat is je belangrijkste werkervaring?
Ik heb een communicatieachtergrond en vóór deze baan heb ik 12 jaar bij gemeente Amsterdam gewerkt als communicatieadviseur.
Wat zou je zelf noemen als je sterkste eigenschappen?
Creatief, ondernemend en besluitvaardig.
En wat zijn jouw uitdagingen?
De start van een nieuw project vind ik heerlijk! Maar door mijn enthousiasme en duizend ideeën, kan ik íets te voortvarend zijn. Soms is er rust en tijd nodig om alle collega’s op één lijn te krijgen. Een pas op de plaats is voor mezelf en mijn omgeving dan best prettig.
Hoe kwam deze bemiddeling tot stand?
Ik zag een leuke vacature, reageerde daarop en voor ik het wist zat ik in het sfeervolle Monnickendam bij Sandra en Wilma aan tafel voor een kennismakingsgesprek.
Waarom besloot je op deze vacature te solliciteren, en hoe heb je je voorbereid?
De mogelijkheden en de afwisseling in de functie vond ik interessant. Hoe zou het zijn bij een kleinere gemeente?
Mijn voorbereiding voor sollicitatiegesprekken bestaat uit verdieping in de organisatie, wat gebeurt er nu en wat zijn de plannen? Wat gaat er in mijn ogen goed en wat zou ik zelf anders doen? Daarnaast schaaf ik altijd mijn elevatorpitch bij zodat ik in één teug kan vertellen wie ik ben, wat ik kan bijdragen en wat ik wil.
Waar en hoe heb je De Redactie leren kennen?
Een vriendin van mij was ooit collega van één van de recruiters en tipte mij toen ik haar vertelde dat ik een andere baan zocht.
Wat zijn je ervaringen in deze bemiddeling met onze recruiters?
Mijn gesprek met Sandra en Wilma was open en eerlijk. Ze onderzochten echt of mijn persoonlijkheid en talenten aansloten op de functie. En het was ook nog eens gezellig. Na een aantal weken belden ze mij om te vragen of ik het naar mijn zin had. Heel fijn.
Heb je een tip voor andere kandidaten die bij De Redactie ingeschreven staan?
Verandering is goed! Je hoeft niet meteen een andere baan te zoeken, maar voer eens een taak uit buiten jouw vakgebied, ga op een andere plek zitten, probeer iets nieuws te leren of volg een workshop. Daag je brein uit, dat houdt je energiek en creatief.