Claudia Eglin creëert content voor Digitale ZorgGids bij Patiëntenfederatie Nederland

Leestijd: 3 minuten
claudia-eglin-deelnemer-zakelijk-filmen-smartphone

Na 10 jaar in loondienst te hebben gewerkt voor verschillende organisaties besluit Claudia Eglin in 2008 verder te gaan als zzp’er. Ze richt zich voornamelijk op (online)tekstschrijven met daarnaast een breed scala aan communicatieactiviteiten. ‘Ik heb opdrachten die ik thuis kon uitvoeren altijd gecombineerd met grotere en langdurige projecten op een communicatieafdeling’, vertelt ze aan De Redactie. ‘Een mooie mix die mij flexibiliteit biedt én meer financiële zekerheid.’ Claudia werkt nu als redacteur bij Patiëntenfederatie Nederland, haar eerste opdracht via De Redactie. In dit interview vertelt ze meer over haar werk en de bemiddeling.

Je bent via De Redactie aan het werk bij Patiëntenfederatie Nederland. Wat houdt je functie als redacteur precies in?

‘Als redacteur maak ik onderdeel uit van het communicatieteam én ben ik betrokken bij de Digitale ZorgGids. Met het communicatieteam zijn we druk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe website. Ik maak, redigeer en plaats hiervoor een deel van de content.

Daarnaast schrijf ik patiëntverhalen: ik interview mensen uit het zorgpanel over bijvoorbeeld hun ervaringen met de zorg en hoe zij omgaan met hun aandoening. Tijdens de coronacrisis ging dit bijvoorbeeld over uitgestelde behandelingen, thuiszorg die niet meer komt of mantelzorgers die juist extra taken krijgen. Wat betekent dat voor jou en maak je je zorgen?

Ook ben ik verantwoordelijk voor de content van de Digitale Zorggids. Digitale ZorgGids is een reviewsite voor de Nederlandse gezondheidszorg waar patiënten, zorgverleners en zorgexperts hun ervaringen met digitale zorgproducten kunnen delen.

Deze website laat zien wat digitale zorg is, welke typen digitale zorg (diensten) er zijn, welke producten hieronder vallen en hoe deze worden gewaardeerd. Vanuit het oogpunt van de patiënt, de zorgverlener en de zorgexpert. Ik beheer de site, schrijf blogs en zorg voor nieuw verkeer naar de website.’

Je hebt veel ervaring opgedaan in het communicatievak. Kun je wat meer vertellen over je achtergrond?

‘Ik heb in 1997 mijn diploma ‘Communicatie en Management’ gehaald aan de Hogeschool van Utrecht, School voor Communicatie en Journalistiek. Na een tussenjaar in Guatemala ben ik gelijk het communicatievak ingerold. Ik heb gewerkt in diverse functies: als communicatiemedewerker, communicatieadviseur, (web)redacteur en tekstschrijver, meestal voor non-profitorganisaties en organisaties in de sector Zorg & Welzijn.

Na 10 jaar in loondienst voor verschillende organisaties ben ik in 2008 begonnen als zzp’er. Ik wilde meer afwisseling en kreeg al snel via bevriende zzp’ers opdrachten toegeschoven. Ik richtte me voornamelijk op het (online)tekstschrijven, gecombineerd met diverse hands-on communicatieactiviteiten en advisering. Dat heb ik gedaan voor meerdere organisaties waar ik meestal terecht kwam via mensen in mijn netwerk. Ik heb opdrachten die ik thuis kon uitvoeren altijd gecombineerd met grotere en langdurige projecten op een communicatieafdeling.

Een mooie combinatie die mij altijd flexibiliteit heeft geboden én wat financiële zekerheid. Zo heb ik bijvoorbeeld communicatiemedewerkers, tekstschrijvers en webredacteurs vervangen die met zwangerschapsverlof gingen, ingesprongen op communicatieafdelingen bij projecten en ‘gaten’ ingevuld bij openstaande vacatures. Ik heb nu voor de eerste keer een opdracht via De Redactie als redacteur bij Patiëntenfederatie Nederland. Een opdracht die mij op het lijf is geschreven. Vanaf dag één had ik het naar mijn zin. Deze opdracht is voor een jaar en ik werk  hier 28 uur per week. Een week voordat de lockdown inging, ben ik hier begonnen.’

Het coronavirus heeft de hele wereld op zijn kop gezet. Hoe ervaar jij dat? En heeft het effect op je werk bij Patiëntenfederatie Nederland?

‘Vooral in het begin was de nieuwe situatie heel erg wennen. Ik ben één week aanwezig geweest bij de Patiëntenfederatie en heb nog lang niet al mijn collega’s gezien. Daarnaast moesten we met een gezin van vijf allemaal onze weg vinden in het thuiswerken en online schoolopdrachten maken en daarbij begeleiden. Ik heb geluk dat mijn partner leerkracht is. Naast het online lesgeven voor zijn eigen klas kon hij onze jongste zoon van 9 begeleiden. Onze oudste kinderen van 16 en 18 konden zichzelf goed redden met hun online lessen. Dag af mij de mogelijkheid om voluit te werken. We begonnen gezamenlijk aan de tafel in de woonkamer en uiteindelijk ontstonden er allemaal kleine werkhoekjes in alle slaapkamers.

Thuis werken voor de Patiëntenfederatie ging eigenlijk prima. We hebben bijna dagelijks contact met elkaar via Teams en ik kon mezelf snel inwerken. Dat is wel het voordeel van jaren zzp’er zijn: ik ben gewend om snel mijn weg te vinden binnen een organisatie. Dat verliep heel soepel allemaal.’

Hoe vind je het om vanuit huis te werken?

‘Ik vind thuis werken geen enkel probleem. Het scheelt reistijd waardoor ik meer tijd heb en ervaar voor bijvoorbeeld huishoudelijke taken, de kinderen en vrije tijd! Voor mij brengt het eigenlijk geen uitdagingen met zich mee.’

Hoe vond je het contact met De Redactie tijdens de bemiddeling?

‘Het contact verliep heel prettig. Vriendelijk, helder, duidelijk en ik kreeg ook steeds snel een reactie bij vragen.’

 

Wil je net zoals Claudia Eglin door De Redactie bemiddeld worden bij een van onze opdrachtgevers? Schrijf je dan nu in als kandidaat! Of ben je op zoek naar de juiste kandidaat voor een tijdelijke klus of vast dienstverband? We gaan graag in gesprek over de mogelijkheden! Neem contact met ons op via info@deredactie.nl of tel. 0299 653853.

×
  • De Redactie
  • Van Heenvlietlaan 200A
  • 1083 CM Amsterdam

  • info@deredactie.nl
  • 020-3086460
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64 RABO 0342 848 410
  • KVK: 36040811
×