Visualiseren en conceptontwikkeling – Geert Gratama en Dolf Weverink – VOL!

visualiseren en conceptontwikkeling

Deze workshop is vol. Kies hier een andere workshop

Hoe laat je zien wat je belooft of bedoelt? In deze workshop maak je kennis met een complete wereld die ligt achter het voordehandliggende praatje-plaatje. Je leert beloftes ontwikkelen die groter zijn dan de dienst, het product of het project waar je aandacht voor wilt vragen. En hoe je die vertaalt in vorm en beeld.

In deze workshop ga je associëren, schetsen, tekenen en nieuwe verbanden zien. Omdat het fijn is om te doen en omdat het in je werk heel handig is als je in staat bent te laten zien wat je bedoelt of belooft.

 

De trainer

Geert Gratama studeerde in 1981 af aan de Rietveldacademie. Daarna hield hij zich met (bijna) alle vormen van visuele communicatie bezig als illustrator en ontwerper. Tekenen is volgens hem geen artistieke prestatie maar een effectief communicatiemiddel. We kunnen het allemaal, ook al zijn er mensen die anders beweren. Tijdens de workshop laat hij zien hoe je daar je voordeel mee kunt doen. Door middel van eenvoudige schetsopdrachtjes (her)ontdekken de deelnemers hun visuele vocabulaire. Geschikt voor creatieve geesten, maar vooral voor mensen die denken dat ze geen talent hebben.

‘Eerst een idee, dan pas schrijven’ is het motto van Dolf Weverink. Hij is tekstschrijver, schrijftrainer en opleider (van schrijftrainers en schrijfcoaches) en werkt graag met mensen die niets liever willen dan nieuwe invalshoeken verzinnen, zoals Geert.

 

Het Taalcongres 2022

Het Taalcongres is het meest veelzijdige evenement voor communicatieprofessionals, contentspecialisten en (web)redacteuren. Het thema van dit jaar is: MAAK! Op 6 oktober 2022 ontvangen we je graag op onze nieuwe locatie, Amsterdam Art Center.

Volg deze workshop tijdens de ochtendronde ‘(VER)MAAK // het betere herstel werk.’ Vermaak jouw content en steek het eens in een ander jasje. Of update jouw kennis om jouw content weer een frisse blik te geven.

Schrijf je in!
×
  • De Redactie
  • Van Heenvlietlaan 200A
  • 1083 CM Amsterdam

  • info@deredactie.nl
  • 020-3086460
  • Btw: NL8017.10.960B.01
  • IBAN: NL64 RABO 0342 848 410
  • KVK: 36040811
×