u bent hier: Home > de redactie trainingen > alle trainingen > Zakelijk vloggen (videobloggen)

Zakelijk vloggen (videobloggen)

Omschrijving van de training Zakelijk vloggen (videobloggen)

Video werkt zo onweerstaanbaar en direct, dat bedrijven en organisaties er graag hun relaties mee informeren. Je straalt persoonlijkheid uit, bent online goed zichtbaar en een videoblog zegt meer dan 1000 woorden. Hoe start je zo’n vlog en weet je bijvoorbeeld hoe je het technisch voor elkaar krijgt, hoe je goed in beeld komt, hoe je je verhaal overbrengt en hoe je er vindbaar mee wordt? Als je in korte tijd intensief je vlogvaardigheden voor je onderneming wilt ontwikkelen, dan is deze training iets voor jou.

Vooraf krijg je voorbereidend huiswerk waarin je door middel van good practises oog krijgt voor de principes van het zakelijk vloggen. Hierdoor kun je op de eerste trainingsdag meteen doorschakelen naar jouw ambities om je onderzoek, presentatie, introductie of verslag te vertalen naar een aantrekkelijke videoblog. Je neemt op met je eigen camera of telefoon en bewerkt de video met je eigen computer.

Je gaat aan de slag om je verhaal in een beeldverhaal van meerdere shots om te zetten. Je leert hoe je visueel de aandacht krijgt en vast houdt. Je krijgt door wat bij jou (en jouw bedrijf) past en hoe een bondige en frisse presentatie de kijker aan je bindt. Opnames doen we ter plekke en in de setting die binnen en buiten de trainingslocatie voorhanden is. Tussentijds krijg je persoonlijke feedback en schaaf je bij.

Vervolgens leer je de opnames te verwerken tot een aantrekkelijke vlog. We bekijken het beeldmateriaal en zullen diverse principes van videobewerking toepassen en ermee experimenteren, zodat je ervaart wat in jouw videoblog past. Tot slot leer je hoe je je eindversie verspreidt onder je relaties, hoe je de vlog online zet en hoe je ervoor zorgt dat zoekmachines deze beter kunnen vinden.

Wat komt aan bod bij de training Zakelijk vloggen (videobloggen)?

• Je leert wat een videoblog krachtig maakt en kunt deze principes toepassen voor jouw bedrijf
• Je kunt je onderzoek, presentatie, introductie of verslag vertalen naar een beeldverhaal dat tot het laatste shot bekeken wordt
• Je kunt met je presentatie de kijker aan je binden en gaat je gemakkelijk voelen voor de camera
• Je kunt je opnames beoordelen en rangschikken en je vlog laten sprankelen door diverse technieken
• Je kunt je vlog online zetten, verspreiden en zorgen voor snelle vindbaarheid.

Voor wie is de training Zakelijk vloggen (videobloggen) bedoeld?

Deze training is voor beginnende vloggers met weinig tijd en hoge eisen die in een korte tijd ervaring willen opdoen met videobloggen voor hun onderneming.

Voorkennis en ervaring met opname- of editingtechniek is niet nodig.

• Je bent ondernemer van een kleine tot middelgrote onderneming en wilt je klanten en relaties informeren via video. Je wilt je eigen stijl en karakter op een toegankelijke manier in beeld brengen en wilt ontdekken wat het medium video voor jou kan betekenen.
• Je werkt in een middel- tot grote onderneming en wilt je interne en/of externe relaties informeren via video. Je bent benieuwd naar de mogelijkheden van videobloggen en wilt een vliegende start maken.
• Je bent communicatieprofessional die vloggers aanstuurt en wilt weten en ervaren wat je moet doen om te komen tot een frisse, toegankelijke vlog die aansluit bij het verhaal dat je wilt houden en bij je publiek.

Informatie voor deelnemers

  • neem je smartphone, oplader en oortjes/koptelefoon mee
  • installeer een videomontage app. Voor Iphone raden we: Imovie, Cute CUT Pro of Clips aan, waarbij laatstgenoemde met name voor het maken Instagram filmpjes de beste optie is. Voor een android toestel is dat Kinnemaster.
  • een selfie stick en/of statief is handig maar niet noodzakelijk
PRIJS:
Vraag een vrijblijvende offerte aan
LOCATIE:
Bij u op locatie
DATA:
In overleg
DEZE TRAINING IS OOK BESCHIKBAAR ALS:
6 maart 2019

Vraag een offerte aan!

vraag een offerte aan voor deze training

vraag informatie aan over deze training

Trainer:

geen trainer of spreker gevonden