u bent hier: Home > de redactie trainingen > alle trainingen > Videomarketing: de basics

Videomarketing: de basics

Omschrijving van de training Videomarketing: de basics

Het is nog nooit zo makkelijk geweest om filmpjes te maken en die online te zetten. Maar, hoe maak en verspreid je films met een zakelijk doel? Zelfs als je nog nooit een camera hebt aangeraakt, of een filmpje hebt geüpload op YouTube? Wees gerust: het gaat tegenwoordig telkens minder om de techniek, en meer om het verhaal. De vraag is: hoe kun je jouw doelgroep raken door middel van video en hoe maak je video onderdeel van je huidige marketingmix?

De training Videomarketing: de basics van Pelpina Trip is een praktische en inspirerende training voor het bedenken en verspreiden van video’s voor jouw bedrijf.

Wat komt aan bod bij de training Videomarketing: de basics

Aan de hand van Pelpina’s stappenplan leer je de basis van videomarketing zodat je het goed kunt inzetten:

  • Wat zijn de grootste redenen waarom mensen je filmpje wel of niet kijken?
  • Wat zijn inspirerende en impactvolle videomarketing cases?
  • Wat is het verschil tussen zakelijke vlogs en professionele video’s, en wanneer zet je ze in?
  • Wat voor videoplatformen bestaan er, en hoe kun je video goed inzetten op sociale netwerken?
  • Wat werkt op YouTube, Facebook video, Instagram, Snapchat?
  • Hoe optimaliseer je video’s zodat ze gevonden worden door zoekmachines?
  • Hoe lees je videostatistieken en pas je de analytics bevindingen toe?

We gaan hands-on aan de slag met brainstormoefeningen, en Pelpina geeft je praktische tips die je meteen kunt toepassen.

Het allerbelangrijkste van een videoproductie is de inhoud. Hoe maak je een film die raakt? Hoe zorg je ervoor dat de informatie die je wilt overbrengen zo wordt verpakt dat de video’s interessant zijn om naar te kijken en gedeeld worden – en vooral, dat ze aanzetten tot actie? Kortom: wat is de ‘formule’ voor een succesvolle video?

In deze 1-daagse training neemt Pelpina Trip je mee op pad en maakt je wegwijs in de wereld van online video. Een hands-on, inspirerende en praktische training waarbij je na afloop meteen aan de slag wilt!

Wat heb je nodig voor de training

Het is een meerwaarde als je kunt inloggen en toegang hebt tot de statistieken van het videokanaal van je bedrijf. Een laptop kan handig zijn, maar is niet noodzakelijk

Pelpina: ‘Facebookvideo is hot, en gaat behoorlijk succesvol de ‘strijd’ aan met koning video YouTube. Een onderzoek van SocialBakers geeft aan dat Facebook video’s zelfs 40% meer engagement hebben dan YouTube video’s. Ik heb inmiddels veel ervaring met het produceren en plaatsen van social video’s voor bedrijven, o.a. op Facebook, en heb ondertussen wat tips en tricks geleerd.’

 

PRIJS:
€ 375,- excl. 21% btw
LOCATIE:
Aristo Amsterdam
TIJDSTIP:
van 09.30 tot 16.30 uur, lunch is inbegrepen
DATUM:

Meld je aan!

direct aanmelden voor deze training

vraag informatie aan over deze training

Trainer: Pelpina Trip

Pelpina is videoconsultant, videotrainer, en spreker. Ze staat zelf regelmatig voor-en achter de camera, schrijft scripts en bewerkt video’s, en is auteur van het boek ‘videomarketing in 60 minuten.’

lees meer over Pelpina Trip