u bent hier: Home > de redactie trainingen > alle trainingen > Van idee naar verhaal

Van idee naar verhaal

Breng deze zomer structuur in je werk!

Als je soms worstelt om van een berg informatie een goedlopend verhaal te maken, dan ben je niet de enige. Journalisten krijgen niet geleerd om planmatig of projectmatig te werken. Daarom ontwikkelden een aantal ervaren onderzoeksjournalisten jaren geleden de Story-Based Inquiry methode. Unesco zag de waarde van de werkwijze en vertaalde deze in inmiddels vijftien talen. Wereldwijd zijn er diverse redacties en opleidingen die volgens deze aanpak zijn gaan werken.

Luuk Sengers, een van de ontwikkelaars van de methode, geeft deze training waarin je leert om snel en effectief van een idee een verhaal te maken. Of je nu alleen worstelt of met anderen samenwerkt, de technieken, softwareprogramma’s en apps die ter sprake komen zullen je zeker helpen om structuur te brengen in de chaos. Alle deelnemers krijgen bovendien het handboek ‘Het verborgen scenario. Onderzoeksverhalen plannen en structureren’.

Kijk voor alle trainingen op de trainingskalender.

PRIJS:
€ 355,- excl. 21% btw
LOCATIE:
Monnickendam
TIJDSTIP:
09.30 - 16.30 uur, lunch is inbegrepen
DATUM:

Meld je aan!

direct aanmelden voor deze training

vraag informatie aan over deze training

Trainer: Luuk Sengers

Luuk Sengers datajournalistiek

Luuk Sengers (1966) is zelfstandig onderzoeksjournalist en docent journalistiek. Hij schrijft over energie en duurzaamheid en geeft trainingen aan ervaren journalisten en aan studenten journalistiek. Afgelopen jaren doceerde hij op verschillende internationale conferenties, onder andere over de Story-Based Inquiry-methode.

lees meer over Luuk Sengers