u bent hier: Home > de redactie trainingen > alle trainingen > SUMMERSCHOOL – Podcast maken

SUMMERSCHOOL – Podcast maken

Training Podcast maken

Podcasts zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Audio wordt steeds meer gezien als een mooie (en in veel gevallen vernieuwende) manier om verhalen te vertellen.

Geluid heeft een aantal mogelijkheden die andere media niet kunnen bieden:

  • Audio (en vooral ook de afwezigheid van beeld) zorgt voor verbeelding en verwondering bij de luisteraar
  • Doordat je gebruik moet maken van oordopjes of een speaker, sluit je jezelf af en heb je een intense en intiemere ervaring met het verhaal
  • Een audioverhaal betekent dat je goed moet nadenken over je compositie en kun je de luisteraar een verdieping bieden in de beleving van een verhaal

De training op dinsdag 2 juli 2019 zit vol. Je kan nog wel op de wachtlijst. Bij voldoende aanmeldingen plannen we nog een datum tijdens de Summerschool.

Wat je kunt na de training Podcast maken

Aan het einde van de training heb je samen met de andere deelnemers een podcast gemaakt van een minuut of tien en kan je dus een podcast opnemen, monteren, publiceren en verspreiden. Daarnaast heb je de kracht (en de beperkingen) van het medium podcast verkend. Bovendien heb je geoefend met het vertellen van een aantrekkelijk verhaal door middel van audio.

Wat je van de training Podcast maken kunt verwachten

Tijdens de training benoemen we (aan de hand van geluidsfragmenten) de belangrijkste do’s en don’ts van het maken van audioverhalen. We luisteren en ontleden diverse verhaallijnen en composities. Je ervaart wat een stem of interview kan toevoegen aan een verhaal. Bovendien leer je hoe je de luisteraar kan meenemen.

In het technische gedeelte van de training krijg je uitleg over het montageprogramma Audacity, hoe je voice-overs kunt opnemen, welke microfoons goed werken en hoe je muziek kunt gebruiken als ondersteuning van je verhaal.

De deelnemers interviewen elkaar tijdens de training en gebruiken de input van deze gesprekken als basis voor hun podcast. Hoe begin je het verhaal? Wat laat je horen van het gesprek en wanneer gebruik je een voice-over? Hoe bouw je spanning op? Hoe rond je het verhaal af?

Voor wie is de training bedoeld?

Voor iedereen die wil ervaren hoe je zelfstandige audio kunt inzetten om een verhaal te vertellen aan je doelgroep. Deze training is met name interessant voor deelnemers die het gehele makersproces willen beheersen.

Wat je vooraf moet weten

  • Deze training is onderdeel van onze Summerschool. Dat betekent dezelfde training voor dezelfde prijs maar dan op een prachtige locatie in zomers Monnickendam. Inclusief lunch, stadswandeling en drankje op het terras van de Bierderij (alleen als je daar zin in hebt natuurlijk.)
  • Tijdens de Summerschool geldt een kortingsactie: 50 euro korting op de tweede training en 75 euro korting op de derde training. Bekijk ons hele zomerse aanbod.
  • Neem naar de training je laptop en je telefoon mee. Voor de overige apparatuur wordt gezorgd.
  • Bij minder dan 8 deelnemers werken wij met één van de trainers.
  • De prijs van de training is inclusief het boek De kleine Podcasten voor Dummies, geschreven door Richard den Haring.

Op zoek naar een andere training? Bekijk onze trainingsagenda

PRIJS:
€ 375,- excl. 21% btw
LOCATIE:
Monnickendam
TIJDSTIP:
09.30 - 16.30 uur, lunch is inbegrepen
DATUM:

Meld je aan!

direct aanmelden voor deze training

vraag informatie aan over deze training

Trainer: Andy Clark

Andy Clark heeft meer dan 25 jaar ervaring als radiojournalist. Hij startte zijn carriere in Engeland bij BBC Radio. Vervolgens werkte hij geruime tijd in Hong Kong bij Radio Television Hong Kong en daarna bij RNW (De Wereldomroep).

lees meer over Andy Clark

Trainer: Richard den Haring

Trainer_Richard_den_Haring

Richard den Haring is podcasthost bij MakersRadio en oprichter van Studio Lijn 14. Om Nederlandstalige podcasts een podium te bieden heeft hij de website: podcastluisteren.nl opgericht.

lees meer over Richard den Haring